Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Aivars Ozoliņš: Vairogs un bubulis

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Edgars
E
Interesanti būtu noskatīties uz ASV reakciju, ja Kubā tiktu uzbūvēts tāds pats radars, itkā "aizsardzībai" pret D-Amerikas "narkobaroniem".
Zigurds
Z
Krievijas militārā varenība kļust arvien nevarīgāka. Spēku krievi demonstrē ar protipiem aiz kuriem NAV ražosānas potenciāla. Krievu "stratēģiskie" bumbvedēji ir vecas miskastes, bez aizsardzības pret radariem. Vienīgās vietas, kur postpadomiskajā telpā ražo tankus, ir Ukraina un Polijam daļēji arī Slovākija. Bet krievu atomarsenāls ir neglabjami novecojis un pilnīgi droši, ka daudzas raķetes vairs nemaz nevar palaist. Toties krievu propagandai gan netrūkst naudas, lai uzpūstu savu draudu ziepju burbuli, nepārtrauti nodarbotos ar šantāžu un ārzemju preses, varasvīru uzpirkšanu. Iznākums ir tas, ka ķīnieši, bez krievu licences, iemanījušies būvēt iznicinātājus MIG - 29 un griezt pogas krieviem bruņošanās tirgū ar dempinga cenām. Centra valsts galvaspilsētā Bedzinā neizjut dziļas simpātijas pret Putinisko Krieviju un lūko kā atdabūt Sibiriju. Savukārt, Putiniskais zaglīgums , neatdodot japāņiem četas saliņas, nepadrīs japāņus draudzīgus.
rabarbers » lno » rabarbers
r
Nu nebija tā! Bija prieks par kolektīvo drošību, par to, ka viens otru aizstāvēsim, bet to, ka tiks būvētas bāzes, bija tikai viena no iespējām. Iestāšanās NATO mērķis jau pēc būtības ir kolektīvā drošība nevis karabāzu izvietošana. Tas gan bija teikts, ka neviens, piemēram, Latvijai neliks veidot savu gaisa floti un izvietot kodolraķetes.
lno
l
1) kaut kā neatceros, ka iestāšanās NATO bija saistīta ar cerībām (nosacījumu), ka tieši (!) ASV vai vispār kāds cits būvēs te (vai Polijā / Čehijā) savas kara bāzes; ___________________________ Slikta atmiņa - latviešu nacionālā īpatnība:)
lno
l
ASV militārā klātbūtne kaut ko diži mainīs mūsu attiecībās ar lielo kaimiņu. _____________________________ Protams, ka nemainīs, bet ogu laikā arī strazdiem uzliek biedekli. Tieši no tīņa var sagaidīt visu ko. Pierādījums tam ir Krievijas tuvās attiecības ar Ķīnu - modernā bruņojuma piegādes, kopigi militārie manevri, lai gan Ķīna Krievijai ir lielākais drauds, jo liela daļa Sibirijas Ķīnas kartēs iezīmēta kā savējā. Pielīšana Krievijai pie laba nenovedīs, jo tā nicina vājos un atzīst tikai spēku.
rabarbers
r
Nu gan, rakstā ir divi pieņēmumi, kas pasniegti kā fakti, līdz ar to štruntīgs galarezultāts: 1) kaut kā neatceros, ka iestāšanās NATO bija saistīta ar cerībām (nosacījumu), ka tieši (!) ASV vai vispār kāds cits būvēs te (vai Polijā / Čehijā) savas kara bāzes; 2) čehs un polis nebaidās no nekādas konfrontācijas ar Krieviju. Čehs un polis ir izaudzis no postpadomju perioda paranojas un jūtas vienlīdzīgs ar Krieviju un visām citām valstīm, tāpēc negrib savā zemē redzēt citas valsts armijas bāzes.
lno
l
Šobrīd nevaru. Mēģināšu sestdien.
WP
W
Ģeopolitiskais biznes:) Poļi grib naudiņas par raķetēm. Čehi ganjau savu dabūja. Krievi nedabūja toties godu pazaudēja :D. Paldies vismaz Latvijas valdībai ar karu Irākā nopelnīja iestāšanos Nato un dažas Latviajs firmas uz pretkara propagandas rēķina nopelnīja smuku naudiņu(ko protams pierādīt nevar).
Ērglis
Ē
Valsts ar 1600 kodolgalviņām un organizētā noziedzība ir divas dažādas lietas. Viena ir suverēna vienība, otra - grupējums, kas darbojas pretēji pieņemtajiem likumiem. Pirms piemini Krieviju kas neievēro likumus - starptautiskie likumi nav likumi tradicionālajā izpratnē, jo tos virza diplomātiskie noteikumi.
Ērglis
Ē
Starp citu, es gribēju tev šo to uzjautāt, bet vienmēr kaut kur pazūdi. Vai vari uzrakstīt pāris rindas no savas potenciāli anonīmās e-pasta adreses uz erglis punkts lidonis pie gmail punkts com? Ļoti vajag par kaut ko parunāt zem virtuālajām četrām.
LOL
L
Džekiņ, tad jau pēc tavas analogijas sanāk, ka nevajag cīnīties pret organizēto noziedzību, jo tas tad jau tā vēl vairāk tos džekus sakacinās :)))
Ērglis
Ē
Man nav ilūziju par Krieviju, bet man nav ilūziju arī par to, ka ASV militārā klātbūtne kaut ko diži mainīs mūsu attiecībās ar lielo kaimiņu. Es arī neticu ASV un Krievijas konfrontācijai, jo nav jau ko dalīt - praktiski pasaule grib iemācīt krieviem nebūt tādiem, kādi viņi šobrīd ir. Tas nav iespējams, ne vismaz ar pašreizējo attieksmi. Es salīdzinu Krieviju ar emocionālu tīni, kas nav paspējis pieņemt faktu, ka ar ārdīšanos un visiem solīšanu pa galvu panākt var ļoti maz šajā situācijā. Ar laiku viss nostāsies savās vietās, jo būs divi varianti - iekšēji Krievija sakārtosies un vajadzība "berzēties" ar kaimiņiem un citiem varenajiem samazināsies līdz normai, vai arī cilvēkiem apniks un viņi nometīs Putina kličku. Tiesa, otrajā variantā sviestā būtu jāsajiet ļoti pamatīgi kaut kam.
lno
l
Nu nē, kollēga! Iekšpolitikā mēs esam vienā pusē, ārpolitikā - dažādās. Ozoliņa komentārs korekts, sklerotiķiem atgādinājums: NATO paplašināšanas sagatavošanas laikā viena no kandidātvalstu cerībām bija ja ne karabāzu, tad vismaz kaut kāda ASV militāra klātbūtne savā teritorijā kā papildu garantija pret draudiem no Krievijas, par kuru postpadomju valstīs nekad nav bijis tādu ilūziju, kādas vismaz līdz deviņdesmito gadu otrajai pusei zēla dažviet Eiropā.
Ērglis
Ē
Ja tā nopietni runā, aukstais karš īsti nav iespējams, jo pasaule ir krustu šķērsu saistīta ar naudu. Iespējama ir praktiski ANO eksistences beigšanās un pasaules sadrumstalošanās interešu grupās, kas viena otra otru baksta un arvien vairāk neuzticas.
pakausis
p
apdraudot tas, ka tikšot vājinātas tās spējas apdraudēt Rietumeiropu un ASV :))))) labi teikts :)) bet patiesiibaa jau pat muljkjim skaidrs ka tas viss ir tikai nozheelojama njemshanaas.. jo ar amerikas un krievijas kodolierochiem vien pietiek lai izniicinaatu visu dziivo uz shiis planeetas.. pie kam triis reizes.. un nemaz nerunaajot par paareejaam kodolvalstiim..... taa ka taa ir tikai jezga jezgas peec.. taada kaa skaista preluudija aukstajam karam.. un atliek tik cereet ka shoreiz tiksim pareizajaa priekshskara pusee... lai arii nu burtiski vinjam blakus...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas