Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Aivars Ozoliņš: Vecā «citādā» politika

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
AD
A
Dzeri, nu ko tu te gānies kā tāds zaļās mucas braucējs. Izguli paģiras un ej izlādēties uz savu krievu lapu, pie tiem, kas tev nav "ar genētisku verdzību slima tauti;ņa". Uz neredzēšanos1
Bērziņš
B
Ozoliņa kungs, jūs tikai nokritizējat šo iniciatīvu KOALĪCIJAS GĀŠANAI, bet jūs nepiedāvājat neko vietā... ... jo nekādu citu variantu, kā gāzt koalīciju tautai nemaz NAV! Tika izmēģināti 2 varianti: 1. solis - Satversmes grozījumu referendums, kas centās mobilizēt visus demokrātisko vērtību piekritējus, lai gāztu koalīciju, jau bija, bet neizdevās. 2. solis - loģiski, būtu censties mobilizēt otro lielāko problēmu Latvijā - kas skar vislielāko un visbēdīgākajā situācijā esošo sabiedrības grupu - pensionārus. Līdz ar to tautai un opozīcijai eliti gāzt neizdevās un vairs neizdosies līdz nākamajām vēlēšanām. Vai varbūt Ozoliņa kungs bija iedomājies, ka SCP varētu palaist referendumā likumprojektu par eksporta veicināšanu, rīcības plānu par administratīvo šķēršļu samazināšanu, e-pārvaldes ieviešanas plānu vai citu "nepopulistisku" lēmumprojektu un visi vēlētāji bariem skrietu uz iecirkņiem, lai nobalsotu "par"??? Jāsaprot, ka SCP izmantoja pēdējo iespējamo līdzekli KOALĪCIJAS GĀŠANAI, kaut arī tas izskatītos mazliet neētiski un populistiski.
Dārznieks
D
Ir tāds faktors kā riebums . Un tā ir tā attieksme ,kura noteica iemeslu , kādēļ vairums cilvēku negribēja piedalīties kārtējā politiskajā teātrī ,lai pensionāru spēkiem norullētu tepiķi taciņai uz Saeimu kārtējiem uzfrišinātu ekspluatējamu ideju "vadoņiem" . Jebkādas ticības trūkums patreizējo partiju rosībai jeb politiskā apātija , ja vēlaties.
J
nobalsoja tikai tie, kuri dzīvo badā. Tātad - 350 tūkst. Tai skaitā vēl nobalsoja tie, kuriem nav žēl, ka pensionāriem tiek lielākas pensijas. Pensiju pielikums mazliet atdzīvinātu ekonomiku. Nenobalsoja tie, kuri atbalsta pozīciju un arī tie, kuri atbalsta opozīciju. Jo kā vieni, tā otri barojas no valsts kases un patiesi nevēlas dalīties ar nabagiem. Opozīcijas un pozicijas atbalstītāji - 550 tūkst. Vēl paliek kādi 200 tūkst., kuri nekad nebalso.
dzeris
d
Un latvieši ir ar genētisku verdzību slima tauti;ņa.
Ozoliņam
O
Ozoliņš ir iedomīgs āksts, un viņa raksts tāds vienos vārtos tendēts. a nepatīk Štokenbergs, to varēja izdarīt smalkāk, Ozoliņa kungs.
Ēriks Kaire
Ē
Politiķu attieksme pret pensionāriem ir skaidra,proti,pensionāri ir apgrūtinājums,bet pensijas - nelietderīgi iztērēta nauda. Ceturtās varas attieksme pret pensionāriem ir komplicētāka. Kad pirms Saeimas vēlēšanām 2002.gadā Domburšovā Šķēle un Repše apzvērēja,ka 2006.gadā neviena pensija nebūs mazāka par iztikas minimumu,DIENA šādu iespēju neapšaubija. Kad 2008.gadā Šķēles kādreiz solīto uzdrošinājās atkārtot Štokenbergs,DIENASprāt tā ir noziedzīga utopija.Pat neskatoties uz to,ka visus šos gadus likumdošanā un valdībā dominēja DIENAS favorīts "spožais uzņēmējs" Šķēle un piedevām piedzīvoti "treknie gadi" ar Eiropas naudu.Arī Štokenberga vainošana sociālā budžeta sagrūšanā kaut kad tālā nākotnē neizklausās pārliecinoši,jo 1998.gadā pats Šķēle iniciēja tūlītēju milzu deficitu tajā,bet DIENA pat palīdzēja Šķēles pirmsvēlēšanu solijumu par lielajām pensijām izplatīt vēlētājiem (20.12.97.) Ne reizi DIENA nav papūlējusies lasītājiem paskaidrot,kāpēc Štokenbergs nedrīkst solīt to ko drīkst Šķēle.Nezinu,ko iegūst avīze,iesaistoties politikā un biznesā,kas konkurē ar valsts uzņēmumiem,bet zinu,ka tas ietekmē informācijas ticamību un lasītājs zaudē.Arī pensionāri atkal zaudē,jo pret viņiem vienotā frontē uzstājas pirmā,otrā un ceturtā vara.
Zigurds
Z
Jāpiekrīt sestdienim, ka godīga politika nozīmētu vismaz 30 -40% lielākus ienākumus budžetā. Un, protams - lielākas pensijas, algas skolotājiem utt
Sestdienis
S
Es domāju, ka Diena ir bijusi ļoti objektīva dienās pirms pensiju referenduma, tur neko nevar pārmest. Pie Ozoliņa raksta varētu vien piebilst, ka vismaz pašreizējā Latvijas ekonomikas attīstības stadijā godīga politika cita starpā nozīmē arī lielākas pensijas.
madrim
m
Ja šobrīd esat jauns un spēcīgs, tas nenozīmē, ka kaut kad nākotnē var notikt tā (protams, novēlu, lai tā nebūtu), ka arī Jums dzīvē jāiztiek no pensijas. Liktenis reizēm mēdz mest tādus kūleņus... Domāju, pēc gadiem divdesmit domāsiet savādāk.
mediķis
m
Madrim un citiem,kuriem nav zināms,ko darīja cilvēki spēka gados padomju laikos.Izstāstīšu savas gaitas līdz pensijai:60 -to gadu sākumā medmāsas alga bija 45 rubļi,60 gadu beigās jauna ārsta alga bija 90 rubļi.+10 rubļi ik desmito gadu.Ja ārsts nenomira,tad pēc pēdējā 10 rubļu pielikuma varēja uz papīra saņemt 140 rubļus.Lielākā daļa strādāja 1 1/2 -2 slodzes .Tā bija ar pensijas pelnīšanu padomju savienībā spēka gados.Nerakstīšu sīkumus par darba grafikiem u.tt.Kad 55 gadu vecumā man aprēķināja pensiju ,labi nekreņķēšu sevi un nekritīšu Jums uz nerviem,jo ,acīm redzot ,ar saviem vecākiem nav bijušas sarunas par tā laika darba apmaksu.Turpinot strādāt ,pensionārs pārcietas dažādas manipulācijas- nesaņēma pensiju, sanēma pensiju tikai zināmu summu u.t.t.Paprasiet saviem vecākiem un vecvecākiem.Kad man diagnosticēja vēzi,nolēmu neoperēt ,jo bija viena alga vai nomirstu no vēža, vai bada .Un tagad padomju pensionārs,ja viņš turpina strādāt, maksā nodokļus no 0.0000lata-nekāda neapliekamā minimuma.Kur pazūd šī nauda? Patiešām valdībai būtu nopietni jādomā par veco ļaužu pansionātu tīkla izveidi .
skatītājs
s
Stāsts jau nav par pensijām, bet par valsts pārvaldi un tā nu ir drausmīga, bet vainīgi pie tā ir visi - gan gudrās galvas, gan tie, kas viņus tur ieceļ, gan mēs ikdienā cenšoties atnest mājās kau tualetes papīru no darba. Es balsoju par, jo esmu pret šīs valdības politiku, bet tas nenozīmē, ka esmu par Štokiju, pagaidām viņš tikai izmanto situāciju, kas kā politiķim ir pareizs gājiens, skatīsim , kas būs tālāk
dzeris
d
Cien, Ozoliņ, ar pēdējo rinkopu būtu pieticis.
Madris
M
Es arī nebiju labi situēts ,kad mani vecāki bija pensijas vecumā ,jo man bija jāaudzina paša bērni, tapēc labi varu salīdzināt valdības "rūpes' par daudzbērnu ģimenēm un pensionāriem,tapēc ieteiktu pensionāriem likt vēlēšanas pat katru gadu, jo viņiem, atšķirībā no bērniem, ir balstiesības.Bet,runājot , par vientuļajiem pensionāriem, jājautā, ko viņi darījūši darba spējīgā vecumā,ka nav nodrošinājuši sev vecumdienas ,vai sapnojuši par komunisma uzvaru visā pasaulē. Protams, žēl tos cilvēkus ,kas dzīvo zem iztikas minimuma un būtu viņiem jāpalīdz tapec jau darbojas veco ļaužu pansionati. Es arī netaisos lūgt saviem berniem palīdzību,man liekas ,tas audzināšanas jautājums.
zvirbulēns
z
O, Ozoliņš ir uzrakstījis arī ko par Štokiju objektīvi. Tas priecē! :)))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas