Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Aivars Ozoliņš: Zināšanas spēks

Finanšu ministrs Atis Slakteris laikam ir Tautas partijai netipiski drosmīgs politiķis, ja ir licis Valsts ieņēmumu dienestam meklēt aizstājēju pašam Vladimiram Vaškevičam, gandrīz vai šīs valsts simbolam, autoritāšu aprindās pazīstamam cilvēkam, pie reizes arī VID Muitas kriminālpārvaldes priekšniekam.

Iemesls — SAB lēmums anulēt viņam pielaidi valsts noslēpumam — dažiem, vismaz Vaškevičam pašam, varētu šķist nenopietns. Ir taču precedents, kā to risināt, — kad SAB pazemināja viņam pielaides līmeni, VID ģenerāldirektors Dzintars Jakāns pazemināja šim amatam nepieciešamās pielaides līmeni, un Vaškevičs palika amatā. Pat aizdomās turamā statuss nebija mazinājis muitnieku priekšnieka unikālo vērtību valdošo aprindu skatījumā, vienīgi izraisīja viņa paša sašutumu, ka KNAB viņam, acīmredzot paša ieskatā daudz lielāka mēroga cilvēkam, piesienoties par tādiem sīkumiem kā nepatiesu ziņu norādīšana amatpersonas ienākumu deklarācijā; KNAB "strādā kopā ar bandītiem", "sadarbojas ar kontrabandistiem un slepkavām", viņš apgalvoja.

Skandāli, aizdomīgi dārgs dzīvesveids, kontrabandistu liecības tiesā, ka viņiem esot jumts VID, — nekas nevarēja satricināt Vaškeviča krēslu. Pats gan teica, ka viņa "palikšanai" esot arī "mīnuss" — "nevaru brīvi runāt par to, kas man ir zināms". "Mīnuss" paliek — pašlaik Vaškevičs esot "uz slimības lapas", tāpēc VID nevarot meklēt citu departamenta priekšnieku. Turklāt tik zinošu cilvēku nevar izmest gluži uz ielas — kas viņam pašlaik ir "mīnuss", tas droši vien tiem, kuri zina, ko īsti zina Vaškevičs, ir milzīgs "pluss".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas