Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Aiz slēgtām durvīm tēvs un dēls Ozoliņi ar Parex tiesājas par teju 160 000 latu parādu

Līdz Rīgas apgabaltiesai nonācis strīds par parāda piedziņu no tēva un dēla – producenta Māra Ozoliņa un režisora Mika Ozoliņa, kuri neslēpa savu nepatiku pret šo saistību publiskošanu un lūdza tiesu sēdi pasludināt par slēgtu. Tiesa šo lūgumu apmierināja, nepārliecinoties, vai tiesvedības atklātības principa ierobežojums konkrētā gadījumā ir pamatots.

"Šāds lūgums ir apmierināms gadījumos, ja tiesa saskata būtiskus iemeslus sēdes slēgšanai. Cik būtiski tie ir konkrētajā gadījumā, izvērtēt grūti, nezinot lietas apstākļus," situāciju komentēja zvērināts advokāts Jānis Volksons. Savukārt viņa kolēģis Aldis Liepiņš paskaidroja atklātības principa nozīmi tiesvedībā: "Ir skaidrs, ka cilvēkiem nav patīkami, ja par viņu parādsaistībām raksta prese, taču, tiklīdz lieta nonāk līdz tiesai – ar to jārēķinās," viņš sacīja. A. Liepiņš paskaidroja, ka atklātības princips tiesvedībā ieviests ar mērķi mazināt korupcijas risku tiesās, padarīt tiesu praksi vienveidīgu un palīdzēt sabiedrībai analizēt savas rīcības sekas tiesas spriešanas kontekstā. "Ir skaidrs, ka ar laiku visi tiesas spriedumi būs pieejami publiski. Sabiedrībai jāsaprot, kādēļ tiesa vienā vai citā gadījumā pieņem tieši tādu lēmumu, tas savukārt stiprina tiesu varu un tās prestižu," turpināja zvērināts advokāts norādot, ka "nepatīkami" nevar būt arguments tiesas sēdes slēgšanai.

Otrdien īsi pirms tiesas sēdes a/s Parex bankas pārstāvis Haralds Skaburskis sarunā ar parādu jūgā nonākušajiem vairākkārt atkārtoja: "Ja jums ir kaut nedaudz, ko maksāt, varam mēģināt runāt." Savukārt pretī saņēma sīku skaidrojumu par producenta un režisora daudzsološajiem projektiem un komandējumiem.

Tiesas sēdei sākoties, producents Māris Ozoliņš lūdza tiesai sēdi pasludināt par slēgtu ģimenes motīvu dēļ. "Tās laikā var atklāties tēva un dēla attiecību nianses, kuras citiem nebūtu jāzina," savu lūgumu motivēja M.Ozoliņš. Lai arī likums šādu argumentu tiesas sēžu atklātības ierobežošanai neparedz, lūgums tika apmierināts. Līdz ar to Dienai neizdevās precizēt lielo saistību rašanās laiku un pamatu. Arī komentēt savus parādus ārpus tiesas sēdes Ozoliņi nevēlējās.

Iespējams, tēvs ir galvotājs dēla kredītsaistībām, kas radušās aptuveni pirms diviem gadiem, kad Miks Ozoliņš iegādājies četristabu dzīvokli jaunajā Ziedoņdārza mājas projektā Čaka ielā, kur mitinājies kopā aktrisi Agnesi Zeltiņu. Arī tagad režisors dzīvo šajās telpās.

Pērnā gada vasarā producents M.Ozoliņš mēģināja pārdot divus savus peldlīdzekļus - antīku koka motorlaivu un izklaides vajadzībām pārbūvētu zviedru desanta kuģi, savukārt pērnā gada nogalē Vecrīgā abi ar sievu atvēra adīšanas salonu.

(papildinātas pirmās divas rindkopas)

Nākamā tiesas sēde, kad tiks pasludināts spriedums 158 938,39 latu piedziņas lietā par labu a/s Parex banka, paredzēta 7.jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas