Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Aizdevēji jāsaprot pareizi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
drosiba
d
Var redzēt ka šo rakstiņu rakstījis cilvēciņš, kuram nemazākās sajēgas nav par to ko viņš raksta. Skumji, bet fakts. Pirms ko raksti, iesaku vismaz nedaudz painteresēties par tematu un versijām kuras izvirzi.....
Jūlis
J
Bet aizdevēju piekasīgumam var būt arī citi cēloņi. Patreiz nav īstais laiks kādam kaut ko aizdot, jo draud galveno valūtu devalvācija. Devalvācijas rezultātā aizdevēji cietīs milzīgus zaudējumus. Aizdevēji mēģina izvairīties no aizdevumu došanas.
RD
R
Jezdakova vienā intervijā jau izteicās par VID darbinieku prēmēšanu.
I.Gr.
I
Arii es esmu par progresiivaa nodoklja ieveshanu. Valdiibas riiciiba ir nesaprotama, bet savaa zinjaa "caurspiidiiga". Taa grib balstiit tikai bagaatos iedziivotaajus ar lielaam algaam. Bet taa neriikojaas neviena Rietumeiropas valsts. Mums veeleetaajiem, tautas vairaakumam atliek tiki piedraudee, ka "labieshu" partiju mees neveeleesim. Ja cits neatliek, tad patiesi buus jaaveel SC, ja taa cieshi apsola ievest progresiivo nodokli. Ar bagaatnieku atbalstiishanu Vienotiiba pati sav rok kapu!
Helena
H
Šodien dabuju zinat ka valsts pārvaldei budžetā paredzēti ap 100mln.latu premijam un viņi vēl mums ceļ nodokļus?!
Aldo
A
Ieviešot Briseles,Atēnu vai Vašingtonas(pēc izvēles) progresīvo ienākuma nodokli,ieņēmumi būtu tieši dažu desmitu miljonu apmērā!
Otto
O
Vienīgi progresīvā nodokļa ieviešana ļautu palielināt ar nodokļiem neapliekamo minimumu līdz iztikas minimumam UZREIZ,nevis pēc gadiem piecdesmit! Tajā pat laikā,jāiegaumē,ka pat maksimālā nodokļa likme tiek piemērota ne jau visam ienākumam,bet tikai tai daļai,kas pārsniedz noteikto likmes līmeni! Tā,piemēram,Maltā,neapliekamais minimums ir 8150 eiro(679,17 eiro mēnesī):ienākumi no 8151 līdz 14.000 eiro(1167 eiro mēnesī) tiek aplikti ar 15% likmi;14.001-19.000 ar 25% likmi.Un tikai ienākumiem virs 14.000 eiro,tiek piemērota 35% nodokļa likme! Somijā: neapliekamais minimums-13.100 eiro(jeb 1092 eiro mēnesī)Ienākumi virs 13.100 eiro līdz 21.700 eiro(jeb 1808,33 eiro mēnesī),tiek aplikti ar 7% likmi.Un tikai no summas virs 64.500 eiro(5375 eiro mēnesī) tiek ieturēts 30,5% ienākuma nodoklis! Vācijā-neapliekamais minimums ir 7834 eiro(652,83 mēnesī) Un no ienākumiem 7835-52.552 (mēnesī 652,92-4379 eiro)tiek maksāts tikai 14% nodoklis.No ienākumiem 52.553-250.400(mēnesī 4374-20.867)-nodoklis ir 42% Un ar 45% nodokli tiek aplikti tikai ienākumi virs 250.400 eiro( ja mēnesī pelna vairāk par 20.867 eiro).Francija neapliekamais minimums-5687 eiro,jeb 473,92 eiro mēnesī.Ienākumi vrs šīs summas līdz 11.344 eiro(945,33 eiro mēnesī) tiek aplikti ar 14% nodokli u.t.t.Vai mēs ar jums būtu zaudētāji?
wala
w
Tas taču nav nekāds jaunums, ka mēs mēģinam apmānīt paši sevi !!! Ja godīgi man tikai nav skaidrs ka partijas un valdība iedomājas, ka var turpināt vārīt ziepes un par to nekas nebūs !?!?!? Ja būs pavisam slikti visu šito baru tak vienkāršu uzspraudīs uz vai piekārs pie stabiem !!!
Tīkli un spilveni>Dhago
T
Likvidēto aģentūru vietā,premjers tagad mums piedāvā izveidot veselu "vienas pieturas aģentūru" tīklu! Jautājums tikai,vai šāda"tīkla" administrēšana maz izmaksās lētāk,nekā progresīvais ienākuma nodoklis,kurš 1995.gadā tika atcelts tieši sarežģitās administrēšanas dēļ! Interesanti,kāpēc šā nodokļa administrēšana nelikās sarežģīta pat pirmskara Latvijā,kad nodokli apŗēķināja vienkārši pēc tabulām, un nav sarežģīta,piemēram,nelielajā Nīderlandes autonomajā Arubas salā-,kurā progresīvais ienākuma nodoklis šodien tiek iekasēts pēc daudzām likmēm pat procenta simtdaļās!
vecene
v
idiot,internets ir priekš argumentētu viedokļu un komentāru izteikšanas,nevis priekš musināšanas uz haosu un nelietderīgu darbību.Tādus muļķus neatbalstu ne vienā vietiņā.
vecene
v
Māri,apsveicu,ka tomēr atzīsti un vienmēr arī uz priekšu aizstāvēsi Latvijas mēroga attīstītās domāšanas kritērijus un pozīcijas. Tas varbūt dos man vēl iespēju tik steidzoši neatteikties no Dienas abonomenta.
Tieši tā!
T
Aizdevēji jāsaprot pareizi! Aizdevēji taču piedāvāja ieviest progresīvo ienākuma nodokli-ienākuma nodokli pēc maksātspējas principa,kas dominē visā pasaulē,arī ASV un kuru maksā paši aizdevēji! Kas te slikts? Ko mēs te varam aizdevējiem pārmest?Ne jau aizdevēji,bet mūsu pašu valdība izvēlējās progresīvā ienākuma nodokļa ieviešanas vietā,samazināt pensijas,vecāku un ģimenes valsts pabalstus! Samazināt par 10 un 70% pat tiem pensionāriem,kuru pensijas bija mazākas par iztikas minimumu! Un,ne jau par dažiem latiem! Simtiem cilvēku Latvijā joprojām saņem 30-50 latu pensijas!Vēl 2009.gada oktobrī,Latvijas apmeklējuma laikā,Eiropas komisijas vadītājs Hoakins Almunja norādīja uz citu valstu praksi nodokļu piemērošanā,sakot,ka citās valstīs tiem,kuriem ir lielāki ienākumi,ir arī lielāki nodokļi."Komisārs norādīja,ka valsts nevar prasīt,lai sabiedrības nabadzīgākās daļas vēl vairāk maksātu,nepieciešams,lai pārējās sabiedrības daļas ar tām solidarizētos." Sk."Progresīvā ienākuma nodokļa ieviešana netiek izskatīta",Kasjauns.lv,15.oktobris 2009.
ijana
i
Esmu par Progresīvā nodokļa ieviešanu ! Arī tādēļ,ka tauta pēc nākošās "griešanas" vairs nespēs paelpot! Cik ilgi visi kvalificētā darba darītāji par pilnu slodzi saņemsim minimālo algu? Tā ir mūsu valsts! Cik ilgi vēl daži naudas maisi turpinās par mums "tautas" vārdā ņirgāties? Pietiek klausīt smagos noziegumos apsūdzētā, nenotiesātā (droši kukuļi!) tautas kalpa ņirgas, klausīties tās un lasīt arī presē! Ja esam rīcības nespējīgi, tad tas arī jāatzīst.Diemžēl biju Vienotības atbalstītāja (morāli), bet... cik ilgi var bailīgi skatīties Ventspils virzienā?
Dhago
D
Kaut kad bija runa par daudzajām valsts aģentūrām. Nez tās ir samazinātas, vai arī vēl pastāv?
:D
:
Mums nav jāsaprot aizdevēju intereses - tās jau ir skaidras. MUMS IR JĀCĪNĀS PAR SAVĀM INTERESĒM.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas