Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aizdomās par maksāšanas līdzekļu datu nelikumīgu izmantošanu aiztur grupējumu

Aizvadītajā nedēļā Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) Ekonomikas policijas pārvaldes (EPP) darbinieki aizdomās par svešu personu maksāšanas līdzekļu datu nelikumīgu izmantošanu ārvalstu azartspēļu resursā un nelikumīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizāciju aizturējuši organizētu grupu četru personu sastāvā, informēja VP.

Grupa meklējusi maznodrošinātas personas, kuras par salīdzinoši mazu atlīdzību piekritušas savu personas datu izmantošanai, lai atvērtu kontus azartspēļu resursā naudas līdzekļu saņemšanai, tādējādi slēpjot līdzekļu patiesā labuma guvēju. Tālāk, nelikumīgi iegūstot un izmantojot svešu personu maksāšanas līdzekļu datus, grupas dalībnieki uz šiem iepriekš izveidotajiem kontiem pārskaitīja nelikumīgi iegūtos finanšu līdzekļus, kurus pēc tam bankā izņēma skaidrā naudā.

Policijas darbiniekiem izdevies aizturēt personu grupu vienā no brīžiem, kad notika skaidras naudas izņemšana bankā.

Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 1931.panta 3.daļas "Par datu, programmatūras un iekārtu iegūšanu, izgatavošanu, izplatīšanu, izmantošanu un glabāšanu nelikumīgām darbībām ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem organizētā grupā".

Tas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

Patlaban drošības līdzeklis apcietinājums piemērots grupas organizatoram - 1983.gadā dzimušam vīrietim.

Lai nekļūtu par likumpārkāpēju upuri, EPP darbinieki aicina rūpīgi sekot līdzi savu datu drošībai, proti, atbildīgi tos glabāt noslēpumā, kā ar nepārtraukti veikt savu līdzekļu pārraudzību. Iepirkumiem internetā policija iesaka izmantot atsevišķu maksājuma karti ar minimālo līdzekļu limitu, nevis algas vai citas aktīvas darbības karti.

Tāpat EPP darbinieki brīdina iedzīvotājus vieglprātīgi neiesaistīties kā starpniekiem pakalpojumu sniegšanā neskaidras izcelsmes naudas līdzekļu vai citu vērtību saņemšanā un nosūtīšanā. Iesaistoties šādās darbībās jebkurš var kļūt par noziedzīgās vides izplatības atbalstītāju, kā arī var tikt saukts pie kriminālatbildības par līdzdalību noziedzīgā nodarījumā, norāda policija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas