Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Aizejot no amata, Kalvītis uzskaita sasniegumus, atzīst kļūdas

Gada laikā līdz šim valdošā koalīcija izdarījusi virkni labu darbu, apliecinājumu kam var meklēt valdības deklarācijā, un gada laikā izpildīta vairāk nekā puse no deklarācijā paredzētajiem darbiem, tā no amata aizejošais valdības vadītājs Aigars Kalvītis (TP) uzrunā Saeimā novērtēja padarīto. Par svarīgāko sasniegumu A.

Kalvītis uzskata pieņemto nākamā gada bezdeficīta budžetu, un ne viena vien nākamā valdība pateikšot paldies par šo soli fiskālās stingrība virzienā. Tāpat viņš ir pārliecināts, ka pirmās pazīmes liecina, ka valdības taktika inflācijas samazināšanai bijusi pareiza – samazinājies patēriņš, kreditēšanās apjomi, nekustamo īpašumu cenas. Pa īstam rezultāti būs novērtējami pēc gada diviem, uzskata A.Kalvītis. Mana valdība ir spējusi atrisināt gadiem nerisinātās problēmas – robežlīgumu ar Krieviju, administratīvi teritoriālo reformu, kas bija viļāta desmit gadus, uzskata aizejošais premjers. Valdība pabeigusi strīdīgāko procesu atjaunotajā valstī – privatizāciju. Tas bija kļuvis par centrālo politiskās cīņas jautājumu, un, pabeidzot to, par vienu strīdus ābolu politikā ir mazāk, sacīja TP līderis. Vēl viens aizejošās valdības labais darbs būs baudāms decembra beigās – pievienošanās Šengenas zonai, kas pirms gada vēl bija apšaubāma. Valdība ir izdarījusi visu, Latvija būs Šengenas valsts, Saeimā lepojās A.Kalvītis. Viņa valdīšanas laikā Latvija pārgājusi uz profesionālu armiju, veiksmīgi uzsāktas izmaiņas iekšlietu struktūrās, drošības dienestu koordinācija, un tas viss vairojis valsts drošību. Panākts būtisks pieaugums ES fondu līdzekļos. Panākts lielākais algu pieaugums medicīnas, kultūras, iekšlietu sistēmas darbiniekiem pēdējo gadu laikā, sacīja premjers. Norādot uz kļūdām savas valdības darbā, A.Kalvītis sacīja, ka, lai gan deklarēts valsts atbalsts zināšanām, tehnoloģijām, taču skolu līmenī reformas nepiedodami aizkavējušās. Izglītības sistēmā ieguldītā nauda drīzāk strādā sistēmas, ne skolēnu labā. Tāpat nav piedāvāts risinājums darbaspēka problēmu risināšanai, atgriešanai dzimtenē. Personīgi esmu atbildīgs par nepietiekamu lēmumu skaidrošanu sabiedrībai, arī šajā jomā bijušas kļūdas, atzina A.Kalvītis. "Acīmredzot, ir bijis nepieciešams cita veida dialogs ar sabiedrību. Cits attiecību līmenis," sacīja A.Kalvītis.

Viņš arī uzsvēra, ka šajā laikā masu mediju ietekme pieaugusi, un tā sākusi ieņemt politiskās opozīcijas un lēmumu ietekmētāju lomu. Mēs tam nebijām pietiekami gatavi, atzina politiķis.

Cerībā, ka pēctecis mācīsies no mūsu kļūdām, A.Kalvītis sacīja, ka tas bijis politiski interesants laiks, arī netipisks Latvijas politikai, jo mazāk bija partiju savstarpējie ķīviņi.

Nobeigumā viņš pateicās gan par atbalstu un uzticību Vairai Vīķei-Freibergai, gan sabiedrībai, presei, NVO, gan arī savai mīlošajai ģimenei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas