Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Aizliegts peldēties 10 vietās, 2- nav ieteicams

Paaugstināta piesārņojuma dēļ aizliegts peldēties Daugavas upes peldvietā Ūdrīšu pagastā (Krāslavas rajonā), Salacas upes peldvietā Mazsalacā (Valmieras rajonā), Jaunolaines ciema ūdenskrātuvē „Mežezers” (Rīgas rajonā), Lielajā un Mazajā Baltezerā (Rīgas rajona Ādažu novadā), Lielupes peldvietā pie tilta un peldvietā Spuņņupē (Salas pagastā Rīgas rajonā), kā arī Vecāķu pludmalē, Linezerā un Velnezerā (Rīgā), jaunāko informāciju par ūdens kvalitāti paziņojusi Sabiedrības veselības aģentūra (SVA).

Peldēties nav ieteicams Lielās Juglas peldvietā Ropažos (Rīgas rajonā) un Daugavas upes peldvietā Salaspilī (Rīgas rajonā), jo arī tur ir pārsniegti pieļaujamie mikrobioloģiskie rādītāji. Visās pārējās peldvietās, kur SVA šonedēļ veica peldūdens kvalitātes uzraudzību, ūdens kvalitāte ir laba un peldēties ir atļauts.

Peldoties piesārņotā un sliktas kvalitātes ūdenī pastāv risks iegūt veselības problēmas, kas lielākoties izpaužas kā kuņģa - zarnu darbības traucējumi. Visbiežāk mikroorganismi organismā nonāk nejauši, norijot ar infekcijas slimību izraisītājiem piesārņotu ūdeni. Tomēr infekciju var izsaukt arī šo mikroorganismu nokļūšana acīs, degunā, ausīs, kā arī saskrāpējumos un brūcēs. Vislielākais risks saslimt pēc peldēšanās piesārņotā ūdenī ir bērniem, veciem cilvēkiem un cilvēkiem ar novājinātu imūno sistēmu.

SVA speciālisti atgādina, dodoties peldēties vietās, kur peldūdens kontrole nenotiek, jāpievērš uzmanība tam, vai peldvietas tuvumā atrodas objekti, kas var ietekmēt peldūdens kvalitāti (celtniecības objekti, notekūdens caurules, kanalizācijas akas, ganības u.c.). Jānovērtē arī tas, vai ūdens tilpnes reljefs nav bīstams.

SVA peldūdens kvalitāti pārbaudot 276 peldvietās. Peldsezona ilgst no 15.maija līdz 15.septembrim.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas