Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Aizturētais lektors varētu rakstīt grāmatu

Uz divām diennaktīm aizturētais Ventspils Augstskolas lektors Dmitrijs Smirnovs pieļauj iespēju nākotnē rakstīt grāmatu par šodien notiekošo Latvijas ekonomikā. To D.Smirnovs stāsta intervijā laikrakstam Ventas Balss.

“Tai vienai liktenīgajai frāzei, protams, būtu nepieciešami vairāki papildinājumi un paskaidrojumi. (…) Ekonomika ir ļoti sarežģīta zinātne. Ņūtona likumi visur darbojas vienādi, bet ekonomikā vienmēr ir ļoti daudz variantu. Konkrētajā gadījumā es izskatīju vienu no tiem - ja visi negatīvie faktori iedarbojas, risks tiešām varētu pieaugt. (…) Ja man būs tādas iespējas un laiks, es par šo problēmu sarakstīšu grāmatu,” intervijā stāsta lektors pret kuru Drošības policija sākusi kriminālprocesu.

Policija lektoru uz 48 stundām aizturēja pēc diskusijas vietējā laikrakstā Ventas Balss, kurā viņš ieteica iedzīvotājiem esošajā situācijā neturēt naudu bankās un neglabāt to latos. Policija neatklāj aizturēšanas iemeslus, bet ekonomists apstiprinājis, ka aizturēts par teikto diskusijā.

Šodienas intervijas sākumā žurnālists D.Smirnovam min, ka laikam jau par finanšu sistēmu runāt nevarēs, uz ko D.Smirnovs atbild: “Par to labāk nerunāsim - varbūt kaut kad vēlāk. Konstatēsim tikai faktus. Pirmkārt, Parex bankai parādījās grūtības un tā pieprasīja valsts palīdzību. Otrkārt, iesāktas pārrunas ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) par palīdzības saņemšanu. Un, pēc publikācijām presē, iespējams, viens no SVF nosacījumiem varētu būt lata devalvācija.”

Arī iepriekšējos izteikumus, par kuriem D.Smirnovs tika aizturēts, viņš balstīja uz publikācijām presē.

Diena jau rakstīja, ka policijas rīcību kritiski novērtēja žurnālisti, ekonomisti un komunikācijas zinātņu speciālisti, paužot viedokli, ka tas nav adekvāts solis un pārkāpj personas tiesības brīvi izteikties.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas