Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Akcijas Skābeklis ietvaros iestāda 2 278 304 kokus

Noslēdzot koku sēšanas un stādīšanas akciju Skābeklis, kuras ietvaros iesēja 2 278 304 egles, priedes un ozolus, katrs Latvijas iedzīvotājs 13. maijā ir aicināts iestādīt koku sevis izvēlētā vietā, portālu _Diena.lv _informēja akcijas koordinatore Ilze Upatniece.

Ceturtdien akcijas ietvaros Rātslaukumā mākslinieki Elita Patmalniece, Natālija Jansone, Aļona Bauska un Sergejs Kondrašins apgleznoja improvizētus kokus, mudinot cilvēkus kopīgiem spēkiem Latviju padarīt zaļāku.

Mākslinieku apgleznotie koki līdz ceturtdienas vakaram būs apskatāmi Rātslaukumā, bet jau jūnija sākumā tiks izstādīti Galerijā Centrs līdz ar foto izstādi Latvija stāda kokus. Modes māksliniece Natālija Jansone pēc koku apgleznošanas, atzina: ”Skābeklis ir viens no tiem brīnišķīgajiem pasākumiem Latvijā, kas rada kopības sajūtu un apziņu, ka izdarot kaut vienu mazu darbiņu, mēs varam padarīt Latviju labāku.”

“Rīgas pašvaldībai pieder vērienīgas meža platības, un rūpes par šo bagātību ir mūsu ikdienas pienākums. Jāatzīst, tas ir viens no interesantākajiem pienākumiem, un es aicinu ikvienu piedalīties šajā aizraujošajā procesā, katram iestādot pa vienam jaunam kokam,” atzina Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Koku sēšanas un stādīšanas akcija Skābeklis kopš 2010. gada pavasara tiek realizēta ar SEB bankas un A/S Latvijas valsts meži iniciatīvas. Šajā laikā vairāk kā 700 skolu skolēni, dažādu uzņēmumu pārstāvji, kā arī vairāki tūkstoši Latvijas iedzīvotāju kopīgiem spēkiem iesējuši vairāk kā divus miljonus koku.

Akcijas organizatori aicina katru Latvijas iedzīvotāju 13. maijā iestādīt savu koku mežā, dārzā, skolas pagalmā vai jebkurā citā vietā, informēja SEB bankas korporatīvās komunikācijas vadītāja Agnese Strazda.

Akcijas organizatori kopā ar aktīvāko skolu skolēniem, vairāku uzņēmumu pārstāvjiem, sabiedrībā zināmiem un cienītiem cilvēkiem 13. maijā plkst. 14:00 stādīs kokus Dūņezera apkārtnē. Visus citus koku stādītājus organizatori aicina ziņot par iestādītu koku daudzumu un vietu ziņot projekta mājas lapā www.skābeklis.lv.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas