Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

AKKA/LAA: autortiesības jāmaksā arī par labdarības koncertiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Es
E
Bez Akkas/Laa ir arii kantoris LAMPA, kam ir jaamaksaa par atskaņošanu. Un autortiesiibu likums paredz, ka jaamaksaa ir neatkariigi no taa, vai ir ,vai nav nosleegts liigums ar siim iestaadeem - likumaa ir ierakstiits, ka var but tikai viens paarstaavis ( un, saskanaa ar km licenzeem, tie ar akka autortiesiibaam un lampa atskanosanai). un, kas ir pats geniaalaakais, un ko daudzi autori nemaz nezin ( piemeeram, par Lampas eksistenci es saubos, vai kaads zin), ka viniem taa nauda netiek paarskaitiita automaatiski - viniem pasiem ir jaagriezas sais kantoros un jaaraksta iesniegums. Jaamaksaa, piemeeram, ir arii beernu deju kolektiiviem, ka Ziemassveetku koncertaa kaa dejas pavadiijums tiek atskanota kaadas fokloras kopas ieraksts, pat tad, ja fokloras kopa nav par to informeeta. Pati regulaari ar to saskaros, un tas ir absurds, bet neviens to nerisina.
!
!
Parodija par organizāciju un tiesībām. Tādu organizāciju dēļ arī rodas pirātisms.
Plekste
P
Bet vai cienījamie dziesmu autori nav parakstījuši līgumus ar autortiesību aģentūru? Ja nav, tad pretenziju arī nav!
vimba
v
Kakas neizmirst.. Tā skļūst vēl negantākas un resnākas.
Ieva
I
Kad izlasīju, ka valdība iekasē ienākumu nodokli no bērnu ārstēšanai saziedotās naudas, mani vairs nekas neizbrīna. Šai gadījumā atliek divas lietas: vai nu koncerts jārīko tā, lai nekāda AKA-KAKA to neuzzina, vai arī AKAI-KAKAI jāizstrādā gatavas veidlapas, kuras mākslinieks var parakstīt, ja vēlas savu priekšnesumu tā sacīt ziedot labdarībai.
Natālija
N
Ir aiziets tik tālu, ka autoram jāmaksā nodevas aģentūrai pašam par savu darbu izpildīšanu (būtībā viņš sev vairs nepieder). Ja tiek veikti atskaitījumi, pērkot tukšus kompaktdiskus, ievākta nauda par grāmatu atrašanos bibliotēkā, ieslēgtu radio aparātu mikroautobusā vai veļas mazgātavā .... Cik pamatoti ir šie "bezgalīgie" autortiesību maksājumi? Honorārs par grāmatas izdevumu jau ir maksāts, radio stacijas - arī jau ir norēķinājušās par autoru darbu izmantošanu. Tikpat labi, kā domāt, ka "publiskais patapinājums" mazina autordarbu noietu, var apgalvot, ka šādi tiek veicināta autoru popularitāte. Tam visam pretī - 1) informācijas trūkums par aģentūras "apsargātajiem autoriem" (vai ir publicēti aģentūru nolīgušo autoru saraksti, kas jau priekšlaikus ļautu "izsargāties" no pārkāpumiem), 2) precīzas (individualizētas) uzskaites neiespējamība šādi izprastos autortiesību izmantošanas gadījumos (busiņa pasažieru skaits, kam lemts bij dzirdēt dziesmas radio atskaņojumu) un 3) tarifi, kuru pamatojums skaidrs varbūt ir vienīgi to piemērotājiem. Tuvojas Ziemassvētki....
Wieshka
W
AKKA/LAA, laikam tiešām neizprot būtību, ka konkrētie autori izpilda konkrēti savas dziesmas, līdz ar to manā skatījumā, autora atlīdzības "likums", ja arī tiek pārkāpts (nu nav man ne vēlmes ne vajadzības tagad viņu lasīt), tad tā jau ir attiecīga likuma veidotāja/veidotāju līkrocība.
autors
a
AUTORIEM 14.12.2009 23:06 Mīļie autori, nu bet lūdzu, jums ir visas iespējas šo iestādi iznīcināt!!!!!" Necepies, zoss, kāpēc nīcināt iestādi, kura mums, autoriem, sarūpē naudu? Tu varbūt visu mūžu par velti strādā, tāpēc tik nīgra. Redzu, te neviens autors nekomentē, tikai nīkulīgi pirātu domubiedri.
sise
s
bet vai tad viņi tā var nolemt autoru vietā - šitiem atlīdzību prasu, bet šitiem nē. Man šķiet, ka tas pat juridiski nav iespējams..
Tāuntā
T
Nekādā veidā neaicinot uz vardarbību un jebkādām pretlikumīgām darbībam, jautāju- nevar kāds reizi par visām reizēm tos cūkas uzspert gaisā, noindēt, vai citādi nozūmēt??????????????
muša
m
Šausmas, tā AKKALAKA tā krīt uz nerviem! Man pat uz māju reiz bija atsūtījuši paziņojumu, lai samaksāju šiem nodokļus, izrādās, kļūdījušies adtesē!
AUTORIEM
A
Cik Paklona ņem???? 60%??? vai 40%??? viņi būtu pelnījuši ne vairāk kā 0.1% no summas administrēšanai Kāda ir AKKA/LAA gada peļņa???
AUTORIEM
A
Mīļie autori, nu bet lūdzu, jums ir visas iespējas šo iestādi iznīcināt!!!!! Iesūdziet AKKA/LAA tiesā ejiet pret viniem, cik ilgi šitas vel var turpināties?
Verners
V
Ļoti gribētu, lai DIENAS pētnieciskās žurnālistikas meistari pieķeras ar šai "ēteriskajai" tēmai, kuru jau sen jūtama gaisā, bet neviens neko nedara. Sen zināms, ka kaut kas nav pareizi ar AKKA/LAA darbību. Ar to, kā viņa kropļo gan radošo biznesu Latvijā, gan pašu ideju par autortiesību aizsardzību. Industrija neattīstās, mūziķi kurn, lietotāji zaudē, bet "kaut-kāda-jokaina-iemesla-dēļ-kuru-var-nojaust-bet-nevie ns-nesaka" nekas netiek darīts, lai sakārtotu šo jautājumu, nomainot alkatību pret attīstību, kas būtu izdevīga visiem un atbilstu mūsdienu situācijai. Mēs taču esam maza valsts, šeit nav milzīgo Holivudas magnātu, pret vai par kuru interesēm būtu grūti cīnīties. Visi rīmas un nesaprātīgie sēž tepat, Rīgas centrā.
Džerijs Šterns
D
Viņi paši kaut ko nejauc? Koncertā taču netika ATSKAŅOTAS tās dziesmas, bet tās dziedāja paši to autori, kuri attiecīgi var izlemt paši, ņemt par to naudu vai dāvināt, bez kaut kādām trešajām personām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas