Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

AKKA/LAA vēlas iekasēt nodevu par mobilajiem telefoniem un videokamerām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Senais
S
Nu gan būs slikti, jo es, un domāju ka vēl daudzi citi, ļoti daudz patur galvā, tā man ir galvenā datu nesēja. Man lieliska atmiņa un dziesmu iemācos vienreiz noklausoties. man tikai gribētos zināt kā to piefiksēs? Vai varbūt visiem uzliks smadzeņu nodokli?
e.
e
"Visa industrija iet uz to, ka mūzika visiem būs pieeejama bez maksas, taču par to būs samaksāts jau iepriekš" - "Man garšo šokolāde. Es ražoju šokolādi. Tātad visi ēd šokolādi. Vajag ieviest nodokli, kuru visi maksās par šokolādi. Tad tā visiem būs bez maksas".
.
.
un kā būs ar tiem mobilajiem telefoniem, ar kuriem var tikai zvanīt, un kam kamera nemaz nav iekšā? vai būs jāiet uz aku-kaku pierādīt, ka es nemaz nefotografēju un nemaz mūziku neklausos, vai kā tas tagad notiks?
.
.
savulaik šo problēmu ļoti labi noraksturoja laila pakalniņs, kura teica, ka tagad viņai būs jāmaksā nodoklis par to, ka viņa pati ieraksta diskos savas filmas. tāpat ar visu citu - visi, kas diskos kopē savas kāzu, bēru, izlaidumu fotogrāfijas maksā nodokli - par ko????? par ko maksā šos nodokļus jebkura radoša personība, kura diskos ieraksta pati savus darbus? nevar kaut kā šitos kretīnus ar tiesu apstādināt?
???
?
Kaut kāds stulbs precedents ar datu nesējiem, kas zināmā veidā raksturo mūsu juristu aprobežotību, varbūt pērkamību. Tad jau kā otru galējību prasās visus izdevumus deklarēt un to ieviest kā priekšnodokli ar atmaksu pēc tam, kad lietotājs pierāda, ka visi dati, kas glabājas uz viņa iegādāto nesēju, ir viņa autora tiesību objekts. Piemēram, ja es kā autors 200 Gb smagu klipu glabāju uz sava datu nesēja, AKKA būtu jāatmaksā iemaksātā nodeva atpakaļ. Tā mēs nonāksim līdz absurdam.
pegass
p
Lai sis organizacijas darboni palaiza savas netriras kajstarpes organus un tad jau bus ari gana paedusi....noladetie paraziti.
alberts
a
A,kapec gan NE?Ja nu veicas un skaties naudas tercīte plūst un plūst.Nav slikta doma!
b_d
b
Kā tad nav neviena uzņēmīga jurista? A no kurienes tad AKKA/LAA?
anonīmais šakālis
a
Video kamerām kāpēc???
Parastais
P
Lasot tekstu, ka kāds vēles iekasēt nodokliI TIKAI tāpēc, ka ierīcē ir cietais disks, ir sajūta, ka kāds slims ar paranoju, kam liekas, ka visa pasaule tik to vien dara kā 24 stundas diennaktī pārkopē visos iespējamos datu nesējos autortiesību subjektus un pēc tam vienlaikus no visiem mobilajiem, datoriem. flaškartēm, videokamerām, cd un dvd atskaņotājiem klausās skatās nepārtraukti.
ha-ha
h
Šito ēstgribu! Ka nepārsprāgst.
Zīmulis
Z
Un kur vel nodoklis par zīmuļies, un pildspalvām un KOPPAPīRU
Karre
K
Es savukārt vēlos iekasēt nodevu par AKKA/LAA darību....
Durvju zvans
D
Par mani arī lūdzu iekasēt nodevu. Tiklīdz kāds piespiež pogu, tā notiek informācijas apmaiņa un dati no zvana pogas ceļo uz elektromagnētu. Un divus nodokļus - vienu par pogu, kura saglabā cilvēka pirksta datus, kaut vai spiediena spēku un otru par pašu zvana mehānismu, kurš šos datus izmanto. Un vispār, ko tā AKKA/LAA te žņaudzas - nodoklis jāiekasē arī par bērnu rotaļlietām, kuras skat - paši lielākie datu nesēji. Un par spirta termometriem uz logiem, nu taisni skrobe, strādā desmitiem gadu, viu laiku saglabā datus un pilnīgi bez nodokļa. gadu, visu laiku uzglabā
nja
n
Ar nodokli jāapliek arī spoguļi. Atlīdzību izmaksājot spoguļattēla autoram. Manā spogulī redzama netikai mana seja, bet arī vecmeistara glezna fonā. Spoguļi ir jāpārbauda un Zemes grāmatā jāieraksta to precīza karāšanās vieta. Nodoklis piemērojams arī skatlogiem. Tajos spoguļojas visi, kam nav slinkums un atspoguļojas plakāti, reklāmas stendi un pieminekļi. Tiem visiem ir autori, kuru tiesības netiek ievērotas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas