Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ākstību riņķa dancis

Bailes un trīsas pārņem, skatoties, kas notiek mūsu politiskajās aprindās priekšvēlēšanu sprinta ietvaros. Angļu rakstniekam fantasmagoriķim O. Hakslijam ir tāds romāns Ākstību riņķa dancis, kas ir melanholisks stāsts par ar īpatnām idejām apsēstiem dīvaiņiem, kuru idejas ne viņi, ne kāds cits ne māk, ne īsti grib realizēt. Kaut kā šī romāna nosaukums liekas ļoti piemērots tam, kas notiek pašlaik priekšvēlēšanu cīņā.

Pagājušās nedēļas piektdienā Zatlera Reformu partija prezentēja savu ekonomisko programmu. Uzreiz jāsaka - tīri intelektuāli programma ir ļoti pareiza, pat šķebinoši pareiza (no liberālās ekonomikas apoloģētisma viedokļa, protams). Tikai neviens no trim vīriem, kas to prezentēja, neizskatījās tādi, kas gatavi paši uzlocīt rokas un iet iekšā stallī mēslus izmēzt. Vjačeslavs Dombrovskis un Roberts Ķīlis vispār netaisās startēt vēlēšanās un vairāk atgādina akadēmiskos profesorus pamācām savus nejēgas studentus (ar zināma intelektuāla narcisisma iezīmēm), bet Zatlers turpina koķetēt ar ZRT premjera kandidāta jautājumu un izskatās tīri nobijies, ja šī amata mantelis pašam būtu jāuzlaiko - laikam kaut kā necēli tas izskatītos «nācijas glābēja plecos». Vienotība pagājušajā nedēļā arī izpaudās pa rubli, kārtējo reizi demonstrējot, ko nozīmē vārds «vienotība» tās izpratnē, - publiski un nervozi skaņojot savā starpā viedokli par Saskaņu kā iespējamu koalīcijas partneri un nevienam tā arī īsti nepadarot skaidru šo pozīciju (rodas iespaids, ka grupējumi Vienotības iekšienē gaidīs, kā katram no grupējumiem un to līderiem klāsies vēlēšanās, un cerēs, ka vēlētāji svītros tos otros). Saskaņa tajā pašā laikā nēsājas riņķī ar savu dīvaino ideju par moratoriju uz vēstures jautājumiem, ka vispirms «jāpabaro cilvēki», it kā pēc trijiem gadiem visi būs vienreiz pa visām reizēm paēduši un tad valdība varēs nodoties liegām debatēm par vēsturi sengrieķu simpoziju stilā. ZZS savukārt atkal musina savu nu jau gandrīz ar Hotabiča garuma bārdu apaugušo intrigu - ies Lembergs, neies Lembergs uz vēlēšanām -, nepamanot, ka nupat tas jau sāk kļūt smieklīgi un bēdīgi - kārtējo reizi būt par partiju, kuras sarakstā «gandrīz» ir startējis Lembergs. Un par to «personālo» reformu partiju nosaukumu dueli (kopā ar krustu kariem) vispār vārdi neatrodas komentēšanai, ja nu vienīgi vēlreiz piesaukt sākumā minētā angļu rakstnieka darba nosaukumu. Un vēl visam pa vidu - publiski piedāvājumi maksāt naudu par kompromātiem (pietiek.com). Vienu vārdu sakot - tādu īstu jautrību mums ir sarūpējis tas rīkojumiņš numur 2.

Kas notiks? Man nav viegli to atzīt (jo tas it kā nesakrīt ar maniem paša politiskajiem uzskatiem), bet, manuprāt, visā šinī putrā aizvien vairāk vēlētāju izšķirsies un balsos par «tīru monētu» - pat apvienību VL!-TB/LNNK. Un, ņemot vērā, kā lietas izskatās pašlaik, tāda izvēle ir saprotama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas