Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aktivizējas ciparu TV ieviešana krāpnieki

Līdz ar pāreju uz digitālo apraidi parādījušies arī krāpnieki, kuri iedzīvotājiem piedāvā iegādāties ierīces, kuras it kā paredzētas ciparu televīzijas uztveršanai, ceturtdien raksta Neatkarīgā Rīta avīze.

"Kādu vakaru pie manis ieradās kāds tehniķis, kurš uzdevās par Viasat darbinieku, un, pamatojoties uz faktu, ka no nākamās nedēļas jau tiks atslēgta analogā televīzija un ka neko nevarēs redzēt, piedāvāja par 15 latiem iegādāties "slēdzi", kas esot īpaša ierīce televizoram. Piedāvāja kaut kādu papīru, bet ne čeku vai līgumu," Neatkarīgajai stāstīja pensionāre Anna no Ķengaraga.

Viasat pārstāvis atzina, ka līdz šim kompānijai nav ziņu par viltus dekoderu tirdzniecību. Viasat uzsver, ka nepārdot iekārtas, staigājot pa dzīvesvietām.

Arī uzņēmuma Lattelecom pārstāvji aicina iedzīvotājus pārliecināties par pārdevēja identitāti, gan par pašu preci, pirms viņi kaut ko pērk. Lattelecom aģentus varot pazīt pēc sarkaniem formastērpiem.

"Svarīgi zināt, ka Lattelecom darbinieki nestaigā apkārt tirgojot dekoderus - pie aģentiem iespējams noformēt pasūtījumu un dekoderu piegādā vēlāk, taču, ja kāds vienkārši tāpat no rokas piedāvā iegādāties melnu kastīti, iesakām uzmanīties," avīzei sacīja Lattelecom pārstāve.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas