Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Aktrise Helga Dancberga vēlas piedzīt 1500 latu kompensāciju no "Latvenergo"

Pazīstamā latviešu teātra aktrise Helga Dancberga no energokompānijas Latvenergo meitas uzņēmuma vēlas piedzīt pusotru tūkstoti latu kā atlīdzību par nodarītajiem zaudējumiem un morālo kaitējumu. Uzņēmums savu vainu noliedz, ceturtdien vēsta Latvijas Avīze (LA).

Avīze vēsta, ka šā gada janvārī, kad ārā bija sals, aktrisei piederošajā Jūrmalas privātmājā viņas prombūtnes laikā Latvenergo meitas sabiedrības Sadales tīkls darbinieki uz vairākām stundām "plānoto darbu elektrotīklos" dēļ atslēguši elektrību. Tā rezultātā mājā sasala un pārplīsa gan ūdens, gan siltuma caurules un radiatori, gan gāzes apkures iekārta. Māja līdz pavasarim palikusi bez apkures, jo 1000 latus par remontu no pensijas viņa uzreiz nav spējusi samaksāt. Vēlāk naudu aizņēmusies, tomēr ūdensvadu un apkuri izdevies savest kārtībā tikai maijā.

Aktrise uzskata, ka energokompānija viņu pienācīgi nebrīdināja par gaidāmo elektrības atslēgšanu, līdz ar to ir pārkāpts noslēgtais līgums par elektrības piegādi un radīts morālais un materiālais zaudējums. Līgumā teikts, ka elektrību drīkst atslēgt, klientu iepriekš brīdinot. H.Dancberga apgalvo, ka neviens viņu neesot pienācīgi pabrīdinājis. Mobilajā tālrunī viņa gan saņēmusi īsziņu, bet tās saturu neesot sapratusi un bijusi izbrīnīta par šādu paziņošanas veidu. Ne noslēgtajā līgumā, ne Ministru kabineta apstiprinātajos elektroenerģijas tirdzniecības un lietošanas noteikumos šāds brīdinājuma veids nav paredzēts. Nav gan arī skaidri norādīts, ka elektrības piegādātājam būtu obligāts pienākums brīdināt klientu rakstiski, līdz ar to veids, kā klients būtu jābrīdina par elektrības atslēgšanu, var būt brīvi tulkojams, secina avīze. H.Dancberga uzskata, ka šādi noteikumi ļauj elektrības piegādātājiem rīkoties, kā pašiem ienāk prātā.

Sadales tīklu valdes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Stalažs, atbildot uz H.Dancbergas prasību atlīdzināt zaudējumus, rakstiski atvainojies "par sagādātajām neērtībām", taču pavēstījis, ka neko nemaksās. Uzņēmums esot pārliecinājies, ka kliente par remontdarbiem brīdināta, noklausoties Klientu servisa tālruņa sarunu un īsziņu ierakstus.

Laikraksts sazinājies ar Latvenergo klientu apkalpošanas centru, kur paskaidrots, ka visiem klientiem brīdinājumus par elektrības atslēgšanu elektroiekārtu remonta dēļ Latvenergo izsūta rakstiski pa pastu. Brīdinājumus varot nosūtīt arī e-pastā vai mobilā tālruņa īsziņā, bet tikai tad, ja par to iepriekš ar klientu panākta vienošanās. H.Dancberga apgalvojusi, ka par brīdinājumu sūtīšanu mobilajā tālrunī ar viņu neviens neesot vienojies.

Aktrise arī brīnījusies, ka elektrība tiek atslēgta ziemas salā. A.Stalažs skaidro, ka ziemās elektrotīklus neremontējot, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -20 grādiem. Ja tā ir robežās no -10 līdz -20 grādiem, tad remonta dēļ to varot atslēgt līdz piecām stundām, bet šajā gadījumā elektrība mājā esot atslēgta vien uz četrām stundām. Ja dažās stundās varēja pārplīst ūdens un siltuma caurules, tad, viņasprāt, temperatūra bija daudz zemāka, nekā to rāda mērījumi Rīgas apkārtnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas