Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Alijevs pavisam tuvu iespējai valdīt līdz mūža galam

Valstī valdošais politiskais spēks Jaunā Azerbaidžāna uzskata, ka pašlaik pastāvošais prezidentūras termiņu limits ir nedemokrātisks, tādēļ referenduma ceļā vēlas panākt tā atcelšanu. I.Alijevam ir jāļauj būt par Azerbaidžānas prezidentu tik ilgi, kamēr viņš uzvar vēlēšanās, uzskata partija. "Viņš vada valsti, viņš to dara labi, kādēļ tautai viņu neatbalstīt?" jautā valsts ārlietu ministra vietnieks Azars Azimovs.
Azerbaidžānas iedzīvotāji trešdien dosies pie vēlēšanu urnām, lai balsotu par to, vai atcelt valstī noteikto divu prezidentūras termiņu limitu, tā dodot iespēju pašreizējam valsts vadītājam Ilhamam Alijevam valdīt arī pēc 2013.gada, kad beidzas viņa otrais prezidentūras termiņš.

Opozīcija aicina boikotēt tautas nobalsošanu. "Šī referenduma galvenais mērķis ir atļaut valdīt I.Alijevam neierobežotu laiku," opozīcijas partijas Musavat līderis Isa Gambars stāsta Reuters. "Tas ievieto Azerbaidžānu pie citām autoritārajām valstīm."

Tomēr maz ticams, ka opozīcijas izmisuma saucieniem būs daudz dzirdīgu ausu, uzskata analītiķi. I.Alijevs ieguvis lielu popularitāti iedzīvotāju vidū, par to liecina arī pagājušā gada prezidenta vēlēšanas, kurās par viņu nobalsoja 89% balsstiesīgo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas