Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Alkoholiķiem būs liegta iespēja pretendēt uz darbu apsardzē

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja izmaiņas Apsardzes darbības likumā, kurā precizēta apsardzes sertifikāta saņemšanas kārtība, apsarga pienākumi un iekšējās drošības dienestu darbību regulējošās normas.Grozījumi paredz, ka turpmāk par apsargiem nevarēs strādāt personas, kuras sodītas par tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kā arī tie, kuriem diagnosticēta alkohola, psihotropo vai toksisko vielu atkarība vai psihiski traucējumi.

Savu pienākumu pildīšanas laikā ierobežojot personu tiesības un brīvības, apsargiem būs pienākums pēc personas pieprasījuma nosaukt savu uzvārdu, apsardzes uzņēmuma nosaukumu, uzrādīt nodarbinātā apliecību, kā arī pamatot katru tiesību ierobežojumu. Tāpat nodarbinātā apliecība un apsardzes sertifikāts pēc pieprasījuma būs jāuzrāda kontrolējošo institūciju pārstāvjiem.Apsardzes komersantiem apliecība apsargiem būs jāizsniedz tūlīt pēc līguma noslēgšanas. Apliecībā jānorāda nodarbinātā vārds, uzvārds, personas kods, darba līguma vai uzņēmuma līguma noslēgšanas datums un numurs, apsardzes komersanta nosaukums un zīmogs, kā arī tajā jābūt fotogrāfijai.Ar šīm papildu prasībām plānots mazināt iespēju apsardzes komersantiem, nodarbinot apsargus, ar kuriem nav noslēgts rakstveida darba līgums vai uzņēmuma līgums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas