Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Almunija apsveic Latvijas valdību un cer uz Saeimu budžeta balsojumā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Zane Grīnberga
Z
Saeima nobalsos par budžetu, protams ! Darba vietas pazūd, nodokļi samazinās, un viss smagums tiek uzlikts tiem, kas vēl strādā un knapi velk dzīvību...!!! Valdība negrib zaudēt līmeni, kurā dzīvoja...bet būs jāzaudē, tāpat kā visiem pensionāriem... Vajag atteiksties no glaunajiem auto...? Vajag normālu algu sistēmu....? Jo viss, kas ir šai valstī, vēl ir ar Padomju laika pieskaņu !!! Sistēmai ir jāmainās !!!
Sniper'sEye
S
Lai zagļiem atņem zagto makšķeri! Bet kādēļ JL smadzeņu mazspējas dēļ ar ekonomiski nepamatotiem nodokļiem ir pašiem savas makšķeres jāsalauž? Nu -- noreketēs JēLīši pensionārus un invalīdus? O.K. naudas nav, pacietīsies, sasprings izdzīvošanai vai -- šobrīdējai Latvijai par prieku -- agrāk apmirs, bet -- kur radīsies nauda, ja tiek izvarota darba jēga, darba pamatojumam tiek atņemta nauda, -- tā, ko nedrīkstēja atņemt? Kad Domburšovā Dombrovskis plātīja rokas un blisināja ačeles, teikdams, ka pašnodarbinātajiem bija IIN 15%, bet tagad būšot 26, jo aizpērn bija 25, un tie 26% būšot tādēļ, ka uzņēmumi savus darbiniekus piespiežot pārreģistrēt par pašnodarbinātajiem? Jelgavas autoparkā vadošajiem "sociāldemokrātiem" valsts gadiem ilgi nemāk un negrib pa muti un olām sadot par šito sīkmaņu blēdību! Tātad tos uzņēmumus nevar valsts nokontrolēt, atturēt no blēdības, kam ES Francija jau cauri izgājusi? Pašnodarbinātie, tie īstie, ir aktīvi -- aizbrauks ar vienvirziena biļetēm un JēLīšu rekets sūkās ledu...
jupis
j
Vai neesat ievērojis, ka valsts uzņēmumu prihvatizācija izmantojot varas horizontāli ir notikusi un novedusi šāda'apzemojošā stāvoklī. Bet par maķšķeres atņemšanu jāsaka, ka zagta maķšere ir jāatņem un tas ir tikai likumīgi!
Alex
A
ES komisāra Hoakina Almunjas nu jau bēdīgi slavenajā vēstulēe Latvijai 2009. gada janvārī nepārprotamos vārdos norādīja uz nosacījumu, ka Latvija EK aizdevumus nedrīkst izmantot, lai attīstītu savu ekonomiku vai atvieglotu nodokļu nastu, radot jaunas darba vietas – tikai un vienīgi, lai atdotu parādus Rietumu kreditoriem un samaksātu par precēm, kas tiek no tiem importētas.
ciniķis
c
Ja EK un SVF aizdevuma prasībās izvirzīja nosacījumus, kuru izpilde praksē nozīmē genocīdu pret Latvijas iedzīvotājiem, tad tāds Almunja varēja vismaz paklusēt nevis mētāties ar pusdebīliem apsveikumiem. Ja mūsu nodevīgā valdība par 30 sudraba grašiem šos nosacījumus parakstīja, tad tā vismaz būtu paklusējusi un savu nodarījumu saukusi pareizajā vārdā - nodevība. Tomēr dažs labs ir tik tālu degradējies, ka atļāvās paziņot - vajāko aplaupīšana caur budžetu esot varoņdarbs. Tādiem Almunjam tauta skatās mutē tikai tamdeļ, ka neizprot izvirzīto prasību patieso nozīmi - bet šo prasību nozīme ir LV ekonomikas sagraušana un atmešana 90 gadu līmenī. Par to SVF un EK aizdos Latvijai naudu - priekš privatajām bankām un mazliet priekš pensijām un algām pirmajam laikam. Interesanti - kamdēļ cīņai ar krīzi attīstītajās valstīs ir viens scenārijs, bet tādai Latvijai un citām palīdzības lūdzējām radikāli atšķirīgs?!!!! Kāpēc ES un ASV var drukāt ne ar ko nenosegtu naudu un stimulet savu patērētāju vao glābt savus ražotājus, bet Lavija nevar? Kāpēc ASV budžeta deficīts un ārējais parāds var pāsrniegt tās IKP, bet Latvijā nevar? Kāpēc Francijā budžeta deficīts var pārsniegt 15%, bet Latvijā nevar? Kādreiz kāds ir par to domājis? Kāpēc, Lielbriti var devalvēt mārciņu un darīt ko grib, bet mums ir "stabils" un nevienam nevajadzīgs lats? Kāpēc Mastrihtas kritēriji ir jāievēro tikai Latvijai, bet visai eiropai tie sen jau ir pie vienas vietas? Jautājumu ir ļoti daudz. Tad ar ko tās citas valstis labākas par Latviju? Es jums pateikšu - ne ar ko, tās vienkārši pret mazākām valstīm realizē koloniālisma politiku, tas arī viss. Bet neatkarība šāobrīd mums ir tikpat formāla kā PSRS laikā un PSRS statūtos. Tā, ka esiet reāli - Almunjas kungs nāk ar sliktiem nodomiem - badu, iznīcību, verdzību!!!
Dace
D
Pretēji Saeimas Juridiskā biroja iebildumiem Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien nolēma virzīt apstiprināšanai Saeimā virkni grozījumu pensiju un pabalstu likumos, kas paredz pensiju un dažādu pabalstu samazināšanu laika periodā no 2009. līdz 2012.gadam.
Dace
D
Jau vēstīts, ka pensiju samazinājumu 10% apmērā plāno attiecināt līdz 2012.gadam, no nākamā gada līdz pat 2012.gadam būs spēkā arī virkne ierobežojumu dažādiem vecāku pabalstiem. Personām, kuras bērna kopšanas laikā gūst ienākumus kā darba ņēmējs vai pašnodarbinātais, vecāku pabalstus, kas piešķirts par bērna, kurš dzimis līdz 2010.gada 2.novembrim, izmaksā 50% apmērā no piešķirtā pabalsta apmēra. Tāpat likumu grozījumi paredz, ka no 2010.gada 3.novembra līdz 2012.gada beigām maternitātes un paternitātes pabalstus piešķir 80% apmērā no pabalstu saņēmēja vidējās apdrošināšanas iemaksu algas.
He he...
H
Tev taisnība , ka no biezajiem neko nevar iekasēt, jo tie tak gudri un neko valsts glābšanai nav gatavi ziedot... bet kāpēc Tu domā, ka plikie visu laiku būs tik dumi un to valsti glābs, lai biezie varētu turpināt biezi dzīvot? Vai Tev nav ienācis prātā, ka arī plikie varētu reiz sākt domāt kā tos taukumus izpurināt? Vai nav laiks beigt Jums politiķu kungi un dāmas ar visiem saviem biezajiem sponsoriem sākt baidīties? Nu tā tieši naturāli....?
nnn2
n
piemēram,savu cilvēku likšana siltos krēslos-pēdējais Kokins Lattelecom,kurš ar nāk no parexsa...redz tas pats vienotais atalgojumu likums,kurš treknajiem ruņčiem un deputātiem neattieksies,cik izskatās...nodokļu politika,kas ir lai maznodrošinātais maksātu vairāk nekā pārtikušajiem-kur piemēram progresīvais nodoklis... kāpēc budžets nav taisīts,lai valstij būtu peļņa,bet tik lai knapi izdzīvotu,jo jau šis gads pierāda,ka nodokļi valsts kasē ienāk mazāk nekā plānots....kā mēs aizdevējiem atdosim naudu...ko valsts domā darīt,ja satversmes tiesa pieņem lēmumu,ka valstij jāatmaksā nozagtās pensiju daļas pensionāriem .... pēc trešdienas Kas notiek Latvijā? vispār radās jautājums vai mums valdība vispār vajadzīga,vai nevajadzētu,lai starptautiskie aizdevēji paši pārņem varu Latvijā...
:D
:
Es ar traki priecīgs, ātrās palīdzības brigāde teica, ka tur, kur mani aizvedīs, visi esot baigi priecīgi!
Ērglis
Ē
Pag pag...pensijas noņem, ritīgi slikti...tā vietā nodokļus paceļ...arī slikt. Un konkretizē, kas tieši ir turpināšana baroties un kā neturpināšana pozitīvi nopietnos apjomos varētu ietekmēt budžeta stāvokli. Atļaut bankrotēt Parex? Uz priekšu, tikai pēc tam pats laipni lūgts visa notiekošā centrā kas pēc tam notiks. LNB necelt? labi, tikai tiesas darbos zaudēsi krietni vairāk. Varētu uzkraut vēl lielākus nodokļus treknajam galam, bet ko tas dos? Labākajā gadījumā 10 milijonus - ja visi nenoslēps savu īpašumu. Varbūt vienkārši izbeidz mētāties ar emocionāliem epitetiem un uzraksti konstruktīvu, pa punktiem kritiku, nevis vaimanā?
Ērglis
Ē
"Cik ilgi EK ļausies sevi apmuļķot mūsu darboties nespējīgajai politiskajai elitei?" Tik ilgi, kāmēr tie būs pie varas. Un galu galā, mēs viņus ievēlējām. "Vai atņemot makšķeres mēs spēsim pabarot sevi un atmaksāt EK dāsni izsniegto aizdevumu?" Neredzu nevienu makšķeru atņemšanu. Ja Latvijā varētu pelnīt, pelnīšana notiktu jau tagad. Nu nav mums acīmredzamas perspektīvas ražošanā šobrīd. Nav. Un ar tādu domāšanu kā LDDK nekad arī nebūs, jo tur dominē eksistējošie ražotāji, kuru esamība iespējams ir bremzējusi kaut kā cita rašanos šeit. "Man tas izskatās pēc afēras, kā rezultātā varēs pārņemt valstij piederošos īpašumus." Kādā ciparā? TIpa naudas nebūs, pārdosim? A tu neesi padomājis, ka pārņēmējiem tas ir ārkārtīgi neizdevīgi, jo trekanjos gados varēja iesūkt nāsīs smuku zemes pleķīti - tā kā budžetā nauda bija un tās bija daudz, tad neviens pakaļ nedziedāja. Ja tagad ko tirgos, pirmkārt, būs normāla cenu konkurence un otrkārt, par skaidru naudu. Ne pirmais, ne otrais nav šāda veida afēristiem izdevīgs. Sarunājam - kritizējam valdību, bet drusku loģisko domu sasprindzinām, pirms to daram.
nnn2
n
jā viņš apsveic ar budžetu,kas dzen mirstīgo Latvijas iedzīvotāju vēl lielākā nabadzībā,bet vadošie tāpat pie siles turpina baroties... kāda divkosīga tā Eiropa
Sarkozi
S
Būtu labāk izmantojis iespēju paklusēt! Cik ilgi EK ļausies sevi apmuļķot mūsu darboties nespējīgajai politiskajai elitei? Vai atņemot makšķeres mēs spēsim pabarot sevi un atmaksāt EK dāsni izsniegto aizdevumu? Man tas izskatās pēc afēras, kā rezultātā varēs pārņemt valstij piederošos īpašumus.
Bronks
B
Tev laikam joprojām nepielec, ka ne jau viņiem vajag mūsu naudu, bet mums viņu, un ne jau JL Latvijas ekonomiku sagrāva bet gan TP&CO

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas