Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Amatā laivošanu var padarīt vadāmāku, bet vajag naudu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
AiGars
A
...50 kubikcentimetri...., ! kas spirts, alus?! Jūs paši domājat ko rakstat!
laivotājs
l
liekas, ka komentus ir sarkstījuši tik .cien.kampo biedri un raksts ir campo kluba pašslavināšanas stilā - es izglābu tik un tik...varējāt jau iedot vēl, lai glābjamais parakstā ,kas viņu izglāba Glāba arī laivu nomas Muchas braucēji, un iznomātāji, kā Latroze - to es pats redzēju..., kā arī palīdzēju (nepiederu ne pie campo, ne pie muchām, ne latrozes - esmu ikgadējais Amatas braucējs jau 10-to sezonu. glābjamo vidū bija arī izcilo campo laivotāju kursu beidzēji!
Ripasdzenisj
R
:D pēc "jēlīšu" pieminēšanas tava diagnoze ir skaidra. :D Tikai personiski un diezgan bezjēdzīgi apvainojumi bez atbildes uz manu jautājumu. Starp citu, es pieminēju ceļus un to, ka tā ir pašvaldības atbildība. Vēlreiz pārlasi manu iepriekšējo komentāru un sakoncentrē domas, lai atbildētu. :)
Sniper'sEye
S
Ripasdzeni, malacis! Tik gluma domāšana ir vienīgi JL spilgtajiem faniem... Ja Campo dara labas lietas, tad viņus vajag pa-iz-ģērbt/atnaudot vēl un vēl, un 2 -- mēneši laivotāju un citu aktīvo atpūtnieku pieplūduma nav pietiekami, lai ARĪ pašvaldība par šo pieplūdumu parūpētos?! JēLīšiem raksturīgajā glumumā esi aizslidinājies garām iespējai atbildēt kaut vai par ceļiem un info par ceļu stāvokli/bardaku. Vesels bars čaklo pašvaldību būtu laimīgi, ja tām būtu tādas izdevības, -- Amatas novadam taču ir ne tikai Amata, bet arī Gauja pietiekami garā posmā. Ja arī Tu būtu lietotu ķiveri, nebūtu galvu pret slapju baļķi atdauzījis.
Ripasdzenis >> Vanagacij
R
Un tagad noņem ķiveri, kura acīm redzot spiež tev galvu un pārlasi to ko es rakstīju. Un rakstīju par to vai tiešām pašvaldībai būtu jātērē nauda un jātīra upe. Manuprāt nē. Ja Campo vai citas laivošanas firmas vai arī paši laivotāji maksā nomas maksas, pērk licenzes no pašvaldības par tiesībām izmantot šo upi laivu braucieniem tad ir cita runa. Bet vai maksā? Man ir prieks un respekts Campo pret Campo pārstāvjiem par glābšanas darbiem, taču tas nekalpo kā arguments atbildības uzvelšanai uz pašvaldības pleciem. Vai ne? Un Campo tiek pieminēta tāpēc, ka viņa ir visatpazīstamākā un tāpēc, ka Campo arī komentē šajā rakstā. Nevar taču gribēt, ka ja kādu viedokli pauž piemēram BMW dīleris, ideju tauta iedēvē Audi dīlerim. Un apgrozījums parasti šādās ēstuvēs palecās katrās nedēļas nogalēs. Varbūt ēstuvju vaina, taču vienas vai pāris ēstuvju apgozījuma palielināšanās neatspēko līdzekļus ko pašvaldība tērētu tīrot upi. Pašvaldībai vajadzētu rūpēties par ceļiem, par atkritumu urnām. Turklāt, kā jau kāds minēja - upi nacionālā parka teritorijā. Tātad Vanagaci - kādu finansiālu labumu varētu gūt pašvaldība no atbildības uzņemšanās par upes tīrību, drošību un laivotāju pieplūduma 2-3 mēnešus gadā? (runa ir par Amatas upi). P.S. Par izlīdzinošo fondu īsti nesapratu. Man jau nešķiet, ka Amatas novads būtu nabadzīgs, cik zinu, Cēsu puses novadi ir salīdzinoši turīgi (bet tas tā, iespējams tu labāk zini :D).
Sniper'sEye
S
Tādi kretīni laikam mīt vienīgi apmaksātos valsts birojos ar resnām pakaļām pie radiatoriem, kurus silda par nodokļmaksātāju naudu! Šoreiz tas attiecas uz samozvaņecu "campo" un arī uz "Ripasdzeni". Lieldienās laivošanai Amatā inventāru iznomāja vairākas firmas, toties, visticamāk, Agra Pētrsona Campo bija vienīgā, kuru draugi, palīgi un instruktori uzmanīja laivotājus gan uz upes, gan no krasta zvejoja ārā peldētājus: turklāt ne Agris, ne Atvars & Co nezortēja, vai jāglābj Campo klienti, konkurentu bez kontroles palaistie vai brīvie spermatozoīdi, kuri brauc ar savu inventāru. Ja Ripasdzeņa tipa bezatbildīgie muldoņas grib runāt/diskutēt, tad līdz upei vajadzētu tikt ne tikai ar pakaļu internetā ar klavieri: upenieki par tādiem šmurguļiem saka, ka derētu ar slapju airi pa muti. Ja laivotāji neēd tuvējās ēstuvēs, tā būs ēstuvju vaina, -- Ieriķos pie Kaņepa, kam laba virtuve, gan apgrozījums bija palēcies. Toties, ja Līgatnes -- Kārļu ceļš mežā aiz Skaļupiem pārplūdis un tur dižpeļķēs aizrijas un aizlejas mazauto, tad tā tomēr pašvaldības daļa. Un tieši pašvaldībai vajadzētu rūpēties, lai azartisku, bet dzīvu, laivotāju Amatā un ne tikai Amatā būtu vairāk, -- kamēr nabadzīgos novadus baros pelnošie no izlīdzināšanas fonda, neviens gailīšus un pakaļējos tiltus nekustinās, to jau redzam. Tieši Campo mājaslapā ik dienu, ik stundu bija gan ūdensziņas ar redzamām, atrodamām līmeņa maiņām ne tikai Amatā, vēl tagad tur var redzēt patiesi emocionālu un analītiski izmantojamu fotomateriālu par Lieldienu Amatas praktisko pieredzi, ieraudzīt arī Latvijas olimpieti, kurš izglāba vismaz 2 potenciālos upurus. Tad nu, mutīgās birojžurkas, aizbrauciet uz upi un mežu, atraujiet savas speķpakaļas no biroju beņķiem un aizveriet žaunas tad, kad jums pietrūkst pamatojuma, lai izteiktos publiski. Hau.
abc
a
... bet pats (i) ta lasi (!?)
Manas domas
M
Gan jau ka kāds no izglābtajiem tomēr tagad saprot straujā ūdens vareno spēku un citu reizi nebūs tik vieglprātīgs. Campo darīja labu darbu, glāba cilvēkus, bet tagad daži viņus norej kā pēdējos un neviena vārda par citiem nomas kantoriem. Nepateicība pasaules alga. Nav jau obligāti iet airēšanas-laivošanas kursos. Ir dažāda literatūra, ir siltā laikā mazas upītes, kurās sākt saprast straumi un apgūt airēšanu. Bet daudziem vasarā pastāv tikai Gauja ar plostošanu un pavasarī Amata, kurā mācīties ir par vēlu. Ripasdzenis 13:47, tagad viss skaidrs, par autoceļiem jārūpējas auto nomātājiem :D
Neonlight
N
Tas pats Campo arī rīko straujūdens mācības
s
s
ārprāc! visi varbūt arī nē, bet nu to, ka cilvēks nesajēdz ko nozīmē ieķerties zem ūdens tādā straumē egles zaros tā, ka pusminūtes-minūtes (cik nu kurš gaisu paguvis ievilkt) laikā laukā netiek, (jo straume tieši spiež tajos zaros iekšā un pret straumi nav iespējams parāpot ne centimentru) to reti kurš no tiem izglābtajiem noteikti sajēdza..
Neonlight
N
Liciet mierā Campo, tieši vini bija tie, kuri vas šis brīvdienas brīvprātīgi dežurēja bīstamajās vietās un ķeselēja ārā slīkstošos, ne no viena cita nomas kantora gan nevienu nerdzēju, bija daži puisi tikai vēl no Mežmlas laivām.
Apbrīnas vērts citāts:
A
" citur pasaule , sadas upes nelaiz bez ieprieksejas apmacibas. Un si apmaciba tiesam ir laba , jo iemaca rikoties uz visu muzu. Tas ir darbs instruktoriem, savakt grupu un izvest gabalinu pa upi un apmacit cilvekus. Tas nenotiek tikai ar vardiem, pasiem laivotajiem ir jaielec upe un jaiemacas izglabties un izglabt kolegis. Izbrina, ka saja gadijuma nekas tads netiek organizets." Dzīvojam uz mēness? Neko nezinam, neko nelasam, neko nes=esam dzirdējuši? Luxiņ? Jeb ir jāda vietra, kur debesmannu ar karoti izbaro arī tiem, kuri nevēlas? Jeb tu ej brokastīs pie Krišnaītiem un dzīvo tunelī bez īres masas? Jeb vienkāršī pī?
Muļķu zeme
M
Atliek kādam dot interviju vai uzrakstīt pamatotu viedokli vai vispār viedokli, lai uzrastos pāris idiotu-apd...sēju ar savu " bezmaksas" komentāru. Lieki bilst ka dzīvē vairums no šiem varoņiem neko nav paveikuši. Jācer, ka publika to pienācīgi spēj novērtēt.
JR
J
kubikcentimetri sekundē... žurnālistu ierastā nevērība pret nullītēm
lala
l
īzī - pīzi - tirgot biļetes-apdrošināšanas par 5-7lvl pie melturu tilta un nomās. Ja tevi jāglābj un nav apdrošināšana - maksā lvl50 par glābšanas dienesta izmaksām. Iespējams, tādam pakalpojumam pat nevajag mk vai pašvaldības noteikumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SKATIETIES FOTO

Vairāk foto par laivotāju piedzīvojumiem Amatā skatieties laivas.lv

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas