Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Amatpersonas deklarācijas pielikumā Lembergs atzinis saistību ar ofšoriem

TV3 raidījuma Nekā personīga rīcībā nonācis kāds līdz šim rūpīgi slēpts dokuments ar Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga parakstu. Tas ir uz trim lapām rakstītās Lemberga publiski pieejamās valsts amatpersonu deklarācijas papildinājums.

Paskaidrojums pie deklarācijas ir piecas lapas garš. Tajā Lembergs raksta, ka viņa ienākumu deklarācija neesot pilnīga, jo nav pievienoti ārzonās reģistrētie uzņēmumi. Līdz šim Lembergs publiski noliedza, ka viņam būtu saistība ar pa visu pasauli izkaisītajām firmām, kas kontrolē tranzītbiznesu Ventspilī. Šajā deklarācijas pielikumā Ventspils mērs ofšorus deklarē kā sev piederošu mantu. Valsts ieņēmumu dienests pēc Lemberga lūguma pielikumu nepublicē.

Šādu deklarācijas papildinājumu Lembergs iesniedzis jau vairākus gadus. Tas apliecina, ka viņš ir slēpis daļas lielākajos Ventspils tranzītuzņēmumos. Piebilstot, ka pats tā īsti nedomā, Lembergs tomēr uzrāda sevi par patiesā labuma guvēju vairāk kā 50 Latvijas uzņēmumos un ārvalstu ofšoros, kā arī piecu kompāniju finanšu līdzekļus Šveices bankās. Šo uzņēmumu vērtība pārsniedz 100 miljonus latu. Pats Lembergs publiski gan līdz šim visiem stāstījis, ka prokuratūras apsūdzības ir pēdējās muļķības un politiskais pasūtījums.

Lemberga valsts amatpersonas deklarācijas pielikums

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas