Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Amatpersonas: slīkst bezatbildības dēļ

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kekss
k
Jāaizliedz ar likumu noslīkšanu un nosišanos ar auto .
kukainis
k
Lūdzu, ieviesiet sistēmu, ka glābēju, mediķu un citu ārkārtas dienestu pakalpojumi ir jāapmaksā pilnā apmērā, ja cietušie ir dzēruši, ja nav ievērojuši kādus aizliegumus utt. Tas gan par vasaru, gan ziemu - kad katru dienu no ledus tiek nocelti jēzuliņi, kam tāds vaļasprieks. ...bet par to ta' maksājam mēs - tiek, kas vēl nodokļus maksā. Tāpat visādu alkohola reibumā gūtu traumu ārstēšana! Varbūt tad pietiktu naudas bērnu dakterēšanai.
@-@
@
Cik sapratu no preses, pagājušās nedēļas vidū pēkšņi noslīka vairāk cilvēku nekā iepriekšējās nedēļas nogalē. Iemesli nav zināmi. Nē! Iemesls ir gan nojaušams - pēc 10. datuma proletariāts saņem algu. Ir, par ko iedzert. Tāpēc arī slīkoņu pieaugums nedēļas vidū.
Ilmārs
I
Kā jau arī citās lietās: cilvēki dzīvo, bet ar domāšanu neaizraujas. Lai kāds cits to dara viņu vietā. Pat arābi mēdz teikt: "Uz Allahu paļaujies, bet kamieli piesien." Un nevajag aizmirst arī tādu lietu kā alkohols, būtu interesanti uzzināt, cik liels procents tādiem atgadījumiem un vispār noziegumiem (arī šie atgadījumi ir noziegumi, noziegumi pret sevi un saviem tuvākajiem) ir saistība ar alkoholu? Sevišķi "amizanti", ka zem šī raksta mirgo alus reklāma...
filozofs
f
Pencim taisniiba , neviens nav nosliicis simtgadu vecss, visi paarsvaraa jaunu ļaužu...
Oma - Maška
O
Nu jau, nu jau... Pēc tava sacītā jābrīnās, kā jau 60 gadus atpakaļ visi nav noslīkuši?! Ir, protams, dažādi nelaimes un apstākļu sakritības mirkļi, bet lielākā daļā tas ir bezatbildības simptoms!
Paija
P
Dažreiz pat alkohols nav vainīgs. Vai nu uznāk kāds nepārvarams jūras vilnis vai zemūdens straume, vai ūdens pēkšņi kļūst nenormāli stindzinošs, vai sāk raut krampji. Un ja cilvēks vēl ir stresains vai saulē pārkarsis un pēkšņi no vēsā ūdens sarauj krampji.... Zinu, ka noslīkst pat ļoti labi peldētpratēji. Tas ierakstīts cilvēka liktenī. Kam lemts noslīkt nekad neies bojā autoavārijā, lai arī cik pārdrošs braucējs būtu.
who cares
w
Amatpersonām derētu atturēties no paziņojumiem, ja šām nav nekā īpaša sakāma.
marfa
m
tas ir jeelaa laika stils, laikaa, kad runaa skatiisies kaadas funkcijas samazinaat, jo nespeej apmaksaat jau veicamaas! kursh dienests staigaas pa pludmali? tad veel buus arii peldeeshanaas nodoklis, to rosinaas finansu ministrija. visi, kuri pirks peldlietas registreesies un buus jaamaksaa nodoklis!
Maška
M
Tas ir tikai vēl viens bezcerības un aizmirsties gribas simptoms.
Jukums
J
Pajautāšu savādak. Tik nenormāli liela slīkšana ir sekas kaut kam? Kam??? Kāda procesa sekas ir slīkšana un citi bojāejas cēloņi tik lielos apmēros???
tr
t
Ar likumu jāatļauj peldēties tikai tur, kur ir glābēji. Rietumeiropā tā ir daudzās vietās - ezeriem apkārt žogs.
Edgars
E
Brīnišķīgs virsraksts - bez kola sanāk: "Amatpersonas slīkst bezatbildības dēļ". Trakums!
Nav iespējams!
N
"Maksimālais uzsvars tiks likts uz sabiedrības izglītošanu." Good luck with that! Diemžēl LV pilsonīši vēl nav sapratuši, ka piedzerties vai lekt nepazīstamos ūdenos uz galvas nav prāta darbs! Beidzot pēc 20 gadiem cilvēki LV ir kaut cik iemācījušies normālu braukšanas kultūru!!! Laikam jāgaida vēl 20 gadu kamēr "pieleks" un samazināsies noslīkušo skaitu!!!!!!
foxa
f
bērnus vajag pieskatīt. pārējie lai paši domā, kur lec un brien

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KO VAR DARĪT PAŠVALDĪBA:

Balvu novada mērs Jānis Trupavnieks:

Mums šovasar bija gadījums, kad noslīka vīrietis, bet pat policija īsti tai vietai nevarēja piebraukt klāt, nezinām, kā viņš tur īsti bija nokļuvis. Taču mēs zinām, kur cilvēki parasti peldas, un pašvaldības policija regulāri apseko šīs vietas. Apsekot katru piemājas dīķi un grantskarjeru ir grūtāk. Taču īpašu brīdinājumu zīmju mums nav, tādu zīmju izlikšanai neesam gatavi.

Visā vainot bezatbildību ir vienkārši, taču dzīve mums pateikusi priekšā, kas jādara. Šoreiz mēs nebijām paredzējuši, ko varējām paredzēt jau iepriekš, ka būs karsta vasara, cilvēki peldēsies un vajadzēs rūpēties par drošību.

Balvi atrodas trīs ezeru krastā un mums ir četras labiekārtotas peldvietas. Aicinu peldēties tur.

Madonas novada pašvaldības mērs Andrejs Ceļapīters:

Ko dos pelvietu apsekošana? Mums ir desmitiem ezeru un cilvēki peldas visdažādākajās vietās. Oficiālu peldvietu novadā nav vispār, tas mums nav iespējams no finansiālā viedokļa. Mums nav arī pašvaldības policijas. Apsekošana nav risinājums. Aiviekste tek cauri visam novadam, bet pie katras mājas pa glābējam nepieliksi. Ir jāveido sociāla reklāmas kampaņa, kā to dara CSDD, jo cilvēki slīkst alhohola, pārgalvības un savu spēju pārvērtēšanas dēļ. Jārunā par sociālo atbildību.
Identificētajās bīstamajās vietās varētu izlikt zīmes, taču mūsu pašvaldībai tādu nav, bet kuram tad ir? Es neredzu iespēju, ka ar mūsu administratīvajiem resursiem vai glābējiem problēmu var atrisināt.


BRĪVDIENU TRAĢISKĀ STATISTIKA:

Piektdien Balvu pusē no Pērkona ezera izvilkta 50 gadu veca sieviete. Glābēji arī devās meklēt noslīkušo Rīgas Vidzemes priekšpilsētas Dambjapurva ezerā, taču viņu pagaidām nav izdevies atrast. Piektdien 40 gadu veca sieviete noslīka dīķī pie Spilves lidostas, bet 21 gadu vecs vīrietis gājis bojā Viļānu novada Maltas upē. 60 gadu vecs vīrietis noslīka Ventspilī Ostas ielas krastmalā, bet 59 gadus vecs vīrietis noslīka Jēkabpilī Daugavā.

Sestdien 30 gadu vecs vīrietis galu ņēma ūdenskrātuvē Rīgā, Biķernieku ielā, bet par viņu septiņus gadus jaunāks vīrietis noslīka Gulbenes novadā, Lizuma pagastā, Velenas karjerā. 36 gadus vecs vīrietis noslīka Ramatas pagasta Rauskas dīķī. 60 gadu veca vīrieša mirstīgās atliekas izvilktas no dīķa Vestienas pagastā Madonas novadā, bet 44 gadus vecs vīrietis noslīka Rundāles pagastā. Pēc Valsts policijas Zemgales reģiona sniegtās informācijas, sestdien 1937.gadā dzimis vīrietis atrasts piemājas dīķī Jelgavā, Bumbieru ceļā.

Svētdien 50 gadu vecs vīrietis noslīka Liepājā Tirdzniecības kanālā, bet par viņu trīs gadus jaunāks vīrietis noslīka Rēzeknes upē. 18 gadu vecs jauneklis svētdien noslīka Zilupes upē, bet 44 gadus veca vīrieša mirstīgās atliekas izvilktas no dīķa Kalupes pagastā, kas atrodas Daugavpils novadā. Pēc Valsts policijas Zemgales reģiona sniegtās informācijas, svētdienas naktī Jaunpils novadā Viesatu pagastā atrasts noslīcis 1968.gadā dzimis vīrietis.

Avots - BNS

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas