Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Amerikāņu māte pasakās latviešu karavīriem Afganistānā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Asns
A
Forši
Ak
A
"P.S. Vai tikai man liekas, ka agrāk tomēr Dienu lasīja un komentārus rakstīja cilvēki ar mazliet augstāku inteliģences līmeni..." _________________ Es arī nevaru vien nobrīnīties, kā var absolūti neko nezināt. Pieļauju, ka Latvijas izglītības sistemā nav iekļauta informācija par Belīzi, bet ka var nebūt ne mazākā priekštata par vienu no pasaules lielvalstīm, par pašiem pamatfaktiem, tas ir diezgan satraucoši. Cerams, ka vismaz Latvijas karavīri, pavadot laiku ar amerikāņiem, uzzinās, kas ir ASV galvaspilsēta, kur ASV atrodas, un tā.
humors un satīra
h
Un vai tad viens otrs pirmās paaudzes emigrants nav kļuvis par populāru aktieri, bet pēc tam par štata gubernatoru?
humors un satīra
h
"working class" - marksistu pseidotermins, kas būtībā neko nenozīmē (uzņēmējs strādā tāpat kā strādnieks un stratēģiskajam investoram arī nauda kokos neaug). Tāpat pirmā dzirdēšana par "ekonomiski depresīviem reģioniem" (un pat ja tādi būtu, kas traucē pārcelties uz citiem?) un atvaļinātiem karavīriem, kas masveidā dodas studēt. Valdība var tādam apmaksāt studijas, bet nevar iedot labāku prātu :D Tas Amerikas tēls, kuru te cenšas zīmēt daži klātesošie, pārāk atgādina PSRS melu propagandu. Bet par rasu diskrimināciju mūsdienu Amerikā, ko vada melnais prezidents, vairs nebļaustās pat lielkrievu šovinisti. Tikai daži komentētāji no Delfiem un Dienas nekādi nevar apmainīt plati.
Krista
K
Dimbā ir ar pareizrakstību. Amerikāņu pasakas laikam vajadzēs palasīt...
inc
i
Sk. Latviešu literārās valodas vārdnīcā - "pasacīties" 2.nozīme ir "pateikties". Tā ka gluži nepareizi jau nu nav :) Tomēr pārprotamības dēļ nevajadzēja lietot...
Mika
M
bet žurnālisti mums gan ir neizglītoti- ko vien nozīmē "pasakās"" ?!
getty
g
Nē, beisbola cepure nav amerikāņu vislielākais dārgums, bet populārs talismans gan. Un šajā gadījumā kluba nosaukums "Twins" padara to cepuri par simbolisku dāvanu latvietim, kas glābis amerikāņu puiša dzīvību karā. P.S. Vai tikai man liekas, ka agrāk tomēr Dienu lasīja un komentārus rakstīja cilvēki ar mazliet augstāku inteliģences līmeni...
amerika
a
Piekritu - - - - - - Par ASV armijas kontingentu; skaitliski lielaka grupa jauniesu, kuri piesakas armija, ir no ta saucamas "working class". Ekonomiski depresivos regionos jauniesiem nav iespeju profesionalai izaugsmei. Tacu, pec dienesta armija, valdiba atvalinatajiem kareivjiem apmaksa studijas valsts universitates. Otras paaudzes imigrantiem, laukstradniekiem, etniskajam minoritatem un "blue collar" stradnieku berniem ta ir gandriz vai vieniga iespeja "izsisties". Protams, ir ari neliela saujina kareivju, kuriem iestasanas armija ir gimenes tradicija. Vini lielakoties ir ar baltu adas krasu, konservativi, un armija dodas savas politiskas parliecibas del. Sie jauniesi parasti plano talakejosu karjeru (virsnieka vai pilota kapacitate). Bet par tiem ziedojumiem un beisbola cepuriti runajot, nav ko brinities, ka katrs amerikanis "debesmannu" ikdiena galda necel. Tas Amerikas tels, kas izkopts masu medijos, ir visai tals no realitates.
Mareks
M
AMERIKĀŅU VISLIELĀKAIS DĀRGUMS-BEISBOLA CEPURĪTE.........HA HA HA
Человек
Ч
".. māte pasakās latviešu ... ________________ pateicas? kas dienai raksta? amerikāņi? jeb skolu neredzējuši analfabēti?" - Пасакаас и патейцас, это одно и то же. Учите латышский язык. Сами вы безграмотный аналфабет.
vilks
v
Dzivite,dzivite...Kapralis vasara izglabj savejos un afganus -slims,glabj jenkus busi varonis.
Baiba
B
Malači mūsu zēni.
Aicis
A
Diena,kas tad nu! Cenzūra!
Aicis
A
Es,50gadīgs letiņš noņemu cepuri šo puišu priekšā! Informācija pajoliņiem! ASV un LETIŅI piesedz Krievijas pakaļu Vidusāzijas valstīs no talibiem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas