Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Andris Jaunsleinis: Pašvaldību reformas izdošanās atkarīga no finansiālā atbalsta palielinājuma

Vai nākamai valdībai izdosies realizēt pašvaldību reformu? Kāpēc tā ir svarīga? V-diena iztaujā ekspertus par reģionālās reformas nepieciešamību.

Andris Jaunsleinis, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis. Tas vai reforma izdosies, tas ir atkarīgs no pašas valdības. Pirmais nosacījums veiksmīgai reformai ir vai turpināsies un palielināsies finansiālais atbalsts tām pašvaldībām, kuras brīvprātīgi piedalās reformā. Kāds būs finansiālais atbalsts tāds būs rezultāts. Ir jāturpina jau īstenotā prakse tām pašvaldībām, kuras apvienojas, piešķirt 100 000 latu infrastruktūras jautājumu risināšanai, bet ņemot vērā inflāciju šai summai, vajadzētu pieaugt. Ja pārtrauks jau paredzētās summas izmaksu vai kaut kas cits mainīsies, tad ir grūti kaut ko prognozēt.

Ja bez morālā atbalsta—valdības izpratnes, ka reforma ir nepieciešama, palielināsies arī materiālais atbalsts, es domāju, ka process norisināsies ļoti normāli. Faktiski visi lēmumi ir pieņemti un tagad viss ir atkarīgs no rīcības, ko pēc vēlēšanām visi gaida. Ja jau nospraustais kurss turpināsies un atbalsts tiks palielināts, tad es nesaskatu nekādu apdraudējumu reformai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas