Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Apdraudēta Latvijas dalība šaha olimpiādē; sportisti nesaprot valsts attieksmi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Turku piparam
T
Nu tad nerunā daudz, bet noziedo kādus pāris tūkstošos, lai mūsējie var piedalīties Šaha olimpiādē. Būsi vismaz kādu labu darbu izdarījis. Patiešām.
TV
T
Zinu gan, ka finansējumā atšķirība starp olimpiskajiem un ne-olimpiskajiem sporta veidiem gan Latvijā, gan citur Pasaulē ir milzīga. Tā ir norma un to šajā rakstā un komentāros pie tā neviens, šķiet, neapšauba. Runa ir par sacensību mērogu un prestižu - formāli skatoties vieglāk izsist naudu murgainām pseidosacensībām, ja tām piekabina pareizos nosaukumus - "Baltijas čempionāts", "Eiropas čempionāta atlases sacensības" utt., utjp, jo vārdi "Baltija" un "Eiropa", kā arī "čempionāts", katram ir saprotami. To, ka šaha Olimpiāde ir lielākās un prestižākās šaha komandu sacensības, var ignorēt. Šaha Olimpiāde, protams, ir FIDE (Starptautiskā Šaha Federācija) kalendārā - tās ir lielākās sacensības, ko federācija rīko.
jaja
j
Jā, vienmēr esmu nožēlojis, ka neesmu ēbrejs:(( Piedod, bet Tu laikam neuztvēri manu ironiju un sarkasmu par to, ka šahs jau nu gan būtu jātbalsta un, kā te jau kāds minēja, ir valstis, kurās šahs tiek mācīts skolās visiem bērniem. Taču šahs nav izklaide pūlim, kas brēc pēc vīna, maizes un izpriecām :( Vai ne?
Jukums
J
Ceru, ka valsts kārtejo reizi neiekritīs kaunā un galu galā piešķirs to naudu, kas nemaz nav liela, ja salīdzina ar citiem sporta veidiem. Kādreiz arī pats spēlēju m/k līmenī un zinu to attieksmi...
dzeris - jaja
d
Atradies viens, kas pat te atrada iemeslu ko pateikt par ēbrejiem. Jā, ēbreji ir gudra tauta, tāpēc spēlē šahu, bet, ne tikai ēbreji, nu bet tev tas noteikti nedraud, vari būt mierīgs.
Turku Pipars
T
Neredzu jēgu valstij sponsorēt šo sporta veidu. Jāmeklē privāti sponsori, firmas. Galugalā arī paši šahisti var samesties.
jaja
j
Jā, dīvaini, ka šim ebreju aprindās iecienītajam sporta veidam neatrodas sponsori. Varbūt tā ir apzināta kaitniecība-nav ko vietējiem bauriem gudri un tālredzīgi domāt. Lai skraida pa laukumu un sitās ar nūjām.
morgenstern
m
vajadzīgi un pat vēl vajadzīgāki ir vismaz 100 dažādi citi sporta veidi. ---------------- Nu šaham, atšķirībā no tipa florbola vai kērlinga, ir gadsimtu vēsture. No otras puses, datoru ekspansija šaha prestižu ir nolaidusi zem nulles, kas, protams, katastrofāli samazina sponsorēšanu.
Imants
I
Nu sameklējiet sponsorus! Ar sponsoru palīdzību šādas lietas jāfinansē!
Turku Piparam
T
Tu varbūt kaut ko saproti no gastronomijas, bet šahā esi pilnīgs lohs :) Arī šahā ir komandu vērtējums, ko veido 5 dāmas + 5 kungi. Pēc tavas loģikas iznāk, ka Dinamo varētu sūtīt laikumā tikai top spēlētājus un ietaupīt naudu uz pārējiem ;))
Milda
M
Ja summa nav astranomiska, tad, advokāt Krūm, velc ka no savas kabatas laukā. Valstij šobrīd tā ir astranomiska summa. Un mači ir "ne šis ne tas", labāk būtu piedalījušies oficiālajos - EČ un PČ.
Turku Pipars
T
Nezinu, kāda jēga piedalīties ar tik lielu komandu, nu loģiski, ka vismaz puse no viņiem ir pilnīgākie dārzeņi uz ārvalstu šahistu fona. Apšaubu, ka vispār jābrauc uz tām komandu sacensībām.
hm
h
Tu laikam tālu no sapratnes par sportu. Un nezini, ka eksistē starpvalstu vienošanās, kura paredz, ka atbalstīti pirmkārt tiek visi sporta pasākumi, kuri ir olimpiskās komitejas un starptautiskās neolimpisko sporta veidu konfederācijas kalendāros. Ja valstij nauda netrūkst, tā var atbalstīt jebko. Tādu "supermačus", par kuriem runā šahisti, pasaulē netrūkst daudzos sporta veidos. Pārsvarā tie ir komercpasākumi, kurus SF savos kalendāros neslēdz.
hm
h
Tavuprāt, ja iedod vienam muļķīgam vai neveiksmīgam projektam, tad jādod visiem? Tu esi par to, lai būtu kārtējais precedents, - jābļauj labi skaļi, tad nauda atradīsies? Šahs ir laba lieta, taču datoru laikmetā, kas provocē mazkustīgu un noslēgtu dzīves veidu, tikpat vajadzīgi un pat vēl vajadzīgāki ir vismaz 100 dažādi citi sporta veidi.
AŠ2
A
Jā! 8% no 12000 ir pārāk maza summa!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas