Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Apinis: Politiķiem ir par 20 % zemāks intelekta līmenis nekā iedzīvotājiem

Politiķiem parasti ir par 15-20% zemāks intelekta līmenis nekā vidēji iedzīvotājiem ar augstāko izglītību, atzinis Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis.Apinis intervijā laikrakstam “Neatkarīgā” norādījis, ka neizprot ekonomikas ministra Arta Kampara vēlmi atļaut tabakas reklāmu, piemēram, vides reklāmās, plakātos, bukletos un jebkādos citos informatīvajos materiālos, tajā skaitā tirdzniecības vietās.

Apinis uzskata, ka vēloties atļaut reklamēt cigaretes, tas neliecina par cilvēka saprātību: “Man nācās par šo soli informēt Eiropas veselības komisāru un Pasaules Veselības organizācijas ģenerālsekretāri, jo Kampara personā tabakas lobijs darbojas kā negudrs. Zināt, politiķiem parasti ir par 15–20% zemāks IQ nekā vidēji iedzīvotājam ar augstāko izglītību. Politiķim tas ir tipisks domu gājiens: konfiscētās cigaretes atdot nabagiem. Tā sacīt, lai viņi ātrāk nomirst,” pastāstīja Apinis.

Viņaprāt, Kampars nav kompetents veselības jomā: “Es viņa vietā nekad nerunātu par veselības aprūpi. Ik reizi, kad viņš atver muti, man nākas rakstīt protestu premjeram.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas