Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Apliekamais ienākums par dienesta automašīnu – 11 vai 15 santīmi par km

Ls 150 mēnesī, ar ienākuma un sociālo nodokli apliekams ienākums par dienesta automašīnas izmantošanu privātās vajadzībās būs šī nodokļa "griesti", taču, uzskaitot dienesta automašīnas izmantošanu, nodoklis būs mazāks.Kārtība paredzēs, ka mēneša pirmajā un mēneša pēdējā dienā darbadevējam ir jāfiksē dienesta automašīnas spidometra rādītāji, un no nobrauktā kilometru skaita jāatskaita nobraukums, par kuru dienesta automašīnas izmantotājam ir attaisnojumi dokumenti, proti, ceļazīmes.

No kopējā nobraukto kilometru skaita tiks atskaitīti kilometri, par kuriem ir attaisnojuma dokumentiem, bet pārējais nobraukums tiks klasificēts kā dienesta automašīnas izmantošana privātām vajadzībām.Kā deputātiem skaidroja finanšu ministrijas speciāliste Daina Robežniece, ja tiek veikta uzskaite - būs jāmaksā 11 santīmi vai  15 santīmi par kilometru.

Ja automašīna būs vecāka par 5 gadiem un tās dzinēja tilpums nepārsniegs 2000 kubikcentimetrus, par katru privātām vajadzībām nobraukto kilometru automašīnas lietotājam būs jāsamaksā darbaspēka nodokļi no 11 santīmus liela «ienākuma». Savukārt par jaunāku un jaudīgāku automašīnu izmantošanu to lietotājiem nodokļi būs jāmaksā kā par 15 santīmus lielu «ienākumu», skaidroja speciāliste.

No kilometru uzskaitīšanas darbadevēji varēs izvairīties, maksājot iedzīvotāju ienākuma nodokli un sociālās iemaksas no Ls 150 liela ienākuma, kuru, lietojot automašīnu personiskām vajadzībām, būs guvis automašīnas lietotājs. Tādā gadījumā par dienesta automašīnas izmantošanu nodokļos ik mēnesi būs jāmaksā LS 85,13.

(precizēta un papildināta ar 4.rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas