Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Apmēram piektā daļa Latvijas iedzīvotāju nezina valsts valodu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
janis
j
a man pie kājas gan valsts mēle, gan pati valsts. neesu tai parādā, bet otrādi - no viņas puses lielie parādi. tā mēs arī dzīvojam sadalīti: valsts paaugstina nodokļus, es tos nemaksāju. Starp citu, arī pats jēdziens "valsts mēle" šodien ir unikāls iemesls kā atrast vainīgu, neskatoties uz to, ka pie varas esošie pēdējos 20 gados izdarīja visu, lai latvieši bēgtu ārzemēs - ēst tak visiem gribas...
Andris
A
Ja ,viņi runā latviski ,bet ļoti daudzi no viņiem ir naidīgi pret latviešu tautuVai tad tu ,aunapiere ,neesi dzirdējusi ,ka ir tāds TV5 un kur tika uzdoti jautājumi par Latvijas valsti ,84% no balsotajiem izturējās NAIDĪGI PRET ŠO VALSTI .Karamba ,ja tu šo valsti necieni ,tad labāk tinies ,nenodarbojies ar demagoģiju. Jus neviens šeit neciena ,jo jūs izturāties kā OKUPANTI ,jūsu vulgaritāte visiem ir lidz kaklam .
Andris
A
Nevaru saprast ,vai tu nodarbojies ar demagoģiju ,kā čeloveks ,vai tiešām tā arī domā .Ja latvieši visi zinās krievu valodu ,tad krievi vispār latviski nerunās .Kam latviešu tautai vajadzīga krievu valoda ,ja tā krievzeme ir tik atpalikusi ,un nebūs ilgi jāgaida ,ka viņa sabruks.Ar ieročiem un meliem valsti kopā nesaturēs.Ja runā par robežvalstīm ,tad jau poļiem ,cehiem arī visiem labi būtu jāprot vāciski ,un tālajos ausrtrumos krieviem labi būtu jāzina ķīniešu valoda..
Karamba
K
Ja nu kādu tiešām interesētu latviešu un valodas nākotne, jau sen tiktu kārtots demogrāfijas jautājums, nevis trenkāti cittautiešu pensionāri, kuri tāpat to valodu nezinās.. Ja kas, tad lielais vairums krievu jauniešu pilnīgi normāli runā latviski. Neskatoties uz visādu pamuļķu kantoriem, un abu pušu politikāņiem, kuriem to tik vien vajag kā rīdīšanu nacionālā un valodas jautājumā.Kamēr apdullušie vēlētāji brēc viens uz otra, kungi sadala pīrāgu naudas esperanto valodā.. nu, vai kā " mugurkaulnieks" Baķka.. Valodai nav nozīmes, visu izšķir slāpes :)
apmēram piektā
a
nemaz nerunā nevienā valodā
Человек
Ч
"...katrs inteliģents cilvēks saprot, ka bez latviešu valodas zināšanām, labu karjeru šajā valstī veidot nevarēs." - "Хорошая карьера" в вашем понимании это как? Как Шкеле, как Шлесерс? То есть чем больше воруешь, тем лучше карьера?
alberts
a
Priekš kam jazin?Veikala prece ir redzama un ar kasieri nav jaruna.Ja tu arī latviski kadam ko pasaki viņš vienkārsi aizgrižas un iet prom.Visa ta problema!Darba vinu tapat pieņems un algu izmaksās un KO TAD VĒL VJAG???
maija
m
Rīgā aina nemaz nav tik slikta. Es kā Rīgas iedzīvotāja un patērētāja veikalos, kliente frizētavās, paciente pie dakteriem ut.t. krievu valodu nelietoju vispār - visi krievi ar mani runā latviski. Dažkārt ir problēmas taksometros, tomēr kops lietoju tikai Lady Taxi, arī tur visas meitenes runā labi latviski. Valodu nezina vecie pensionāri, bet viņiem jau drīz uz mūža mājām, viņus mēs nepāraudzināsim. Tomēr tas nenozīmē, ka varam jau atslābt, un par valsts valodas statusu neuztraukties, ir jāturpina izglītot jauniešus, jo katrs inteliģents cilvēks saprot, ka bez latviešu valodas zināšanām, labu karjeru šajā valstī veidot nevarēs.
cony
c
.........otomstit.......... neticu,bet ļoti ceru,ka arī Krievijā vienreiz būs straujš demokrātijas un masu kultūras uzplaukums,pazudīs lielkrievu šovinisma pazīmes un mēs kā tautas ,kā nācijas varēsim daudz ciešāk tuvināties un bagātināties.
cony
c
Turcijas valsts nav Vācijas tuvs kaimiņš un viņi tāpat jau labi integrējās starp vāciešiem.Ir satikti daudzi vācieši,kuri mācās arābu valodu. Gandrīz visi vācieši nedaudz runā angliski.
Человек
Ч
"Turklāt nav apstiprinājušās bažas, ka jaunieši, mācoties latviešu valodā, sliktāk apgūtu eksaktos mācību priekšmetus. " - Ложь. Яков Плинер с Бухваловым (тоже депутат сейма) делали исследование, у них другие данные: что знания русских учащихся ухудшились. Вся эта реформа, это необъявленная война против русских. Естественно, что русские реагируют на нее соответственно. Странное поведение Латвии. Ведь Россия рано или поздно отомстит.
Человек
Ч
"Vai Vācijā ir skolas turku valodā? Nav. Vai turki maksā nodokļus? Jā. Kāda starpība?" - Немцы - мировая нация, как и русские, они когда-то управляли и Латвией. Разница та, что у немцев настоящее государство, а Латвия - такое гос-во, которое еле-еле душа в теле. И еще в том разница, что русские жили в Латвии веками, поселившись в ней раньше латышей. Латыши, как нация, возникли позже, чем русские пришли в Латвию. Всемирно известная русская культура - и никому не известная культура латышская.
Andris
A
Pec taviem komentāriem var sriest ,ka dzīvo vai nu kaut kur aiz latvijas robežām ,vai vai kAUT KĀDĀ SŪNU CIEMĀ.TEPAT LATVIJĀ .Nu cik vajaga prāta ,lai saprastu ,kāpēc krievu valodu nevar mācīt latviešu skolās. Pēc taviem uzskatiem ,VĀCIJĀ vajadzējā arī turku valodu mācīt .Tā tiešām domā lielkrievu šovinisti.
cony
c
Piekrītu,ka starp mums ir daudzi jauni,spēcīgi darbīgi,bet ir tā saucamie .....labs bet nevienam derīgs.....good for nathing......
Andris
A
Ko var dar'it viens Baltiņš ,ja nav atbalsta no saeimas ,ko visu laiku darīja saiemā TBLNNK,ko darīja žurnālisti ,ka šo problēmu nerisināja .Radio1krustpunktā ar ir ielikts nevienam nevajadzīgais tomsons, kas kaut ko nomurmulē neizsakot savu viedokli.žurnālistiem sen vajadzēja pacelt jautājumu par krievu valodas mācīšanu latviešu skolās .Nu i guļiet 'tālāk.Daudzās iestādēs jau viss notiek divās valodās ,veikalos arī jau prasa lai zinātu abas valodas.Ja sākumā krievi centās runāt latviski ,tad tagad viņi ņirgajas un uzsļauj latviešiem ,jo viņi tiek apkalpoti divās valodās .Tas aitu bars ,ko sauc par tēvzemiešiem ,atkal ir atjēgušies ,ka klāt ir vēlēšanas un atkal kaut kas jāsola.Nesaprotu ,kāpēc būtu jāuztur krīzes laikā lieku iestādi ,ko sauc par VALODAS CENTRU ,kam nav atbalsta no saeimas ,un jebkuram latvietim ,kas dzīvo Rīgā ,skaidri redzams ,ka ar katru dienu esam tuvāk divvalodībai.Par to protams"" paldies ""VVF,kas atmeta valodas likumu atpakaļ ,paldies TP ,paldies TBLNNK, paldies ZZS ,paldies LCLPP.Tā ka drīz mūsu bērniem, mazbērniem tā suņa valoda tomēr būs jāmācās Tērēsim laiku līdzēkļus ,lai mācītos nekam nevajadzīgu valodu,kaut gan tās vietā varētu mācīties kādu no civilizētās pasaules valodām .LATVIEŠI,vai ne tā ?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas