Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Aprit 70 gadu kopš ASV neatzina Baltijas valstu inkorporāciju PSRS

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ass
A
Lieliski - ierosinu arī šo dienu atzīt par svētku dienu un likt visiem pacelt karogus! Kad jau tad jau! Sonedēļ kaut kā nav bijis iemesla svinēt - nu re, atradās :)
Elza,Laura,Lara,Tamara,Marija,
E
BRAVO! Lai dzimtenei Latvijai veicas nakotne - ar Dievpaligu!
ne e
n
jasak ar dekolonizaciju,jo tad nebus tik daudz nodeveju,kas kopa ar okupantu bandam ir specigi valsts izlaupishanaa,okupanti nak lai laupitu,nevis celtu...
cinis
c
Latvijas valstiskumu ir degradejusas LC, TP, ZZS, TB, LC/LPP politiskas bandas, kuras pedejos 29 gadus ir ciniski izlaupijusas Latviajs valsti un veikusi nepieredzetu genocidu pret latviesu tautu. Latvijas valsts ir nabaga, bet Latvijas iedzivotaji ir pazemoti, piesmieti un dzivo pusbada un bada. Latvijas politiki ir jaties aun jasoda ar naves sodu un tas ir jasak ar Godmani, Gaili, Nagli, Ulmani,, Skelei, Riekstinu, Freibergu, Kalviti, Sleseri, Lembergu, Krastu,.......
LAčPLēš
L
Inkorporācīja vai okupācīja?Arī te cenšās izvairīties no vārda okupācīja.
leksis-peksis
l
- Bez sis "ASV inkorporacijas neatdzisanas politikas" ir loti apsaubams, vai sodien pastavetu neatkariga Latvija. - Apšaubu šo lielo nozīmi. Kāpēc tad citas bijušās PSRS valstis, piemēram, Turkmenistāna, Uzbekistāna, Tadžikistāna un Moldova bez visām ASV deklarācijām ieguva neatkarību? Jāmācās no vēstures un jāsaprot, ka mūsu sabiedrotie ir tādi tikai tik tālu, cik tas viņiem izdevīgi, un ne solīti vairāk. Latvijai ir ASV proporcionāli ir vajadzīga 1000x vairāk (kā pretsvars RUS), bet ne otrādi.
neatkarība
n
a-ha, un kad pienāca 1991.g. ASV nemaz tika naska sekot šai līnijai un atzīt LV neatkarību. jo bija iestājusies draudzība ar krieviju un vairs nebija izdevīgi spēlēt anti-PSRS lomu. liekulība un plika reālpolititka tas viss
fd
f
no krieviem mums ir ekonomisks labums, ja nebūtu nāktos iesūtīt nēģerus vai arābus darbaspēkam. Vienīgi, ka daži vēl aizvien nejūt nepieciešamību mācīties valsts valodu. Tomēr tā ir, cerams, pārejoša situācija. ASV neatzīšanai ir vēsturiskas sekas, bez tās mums neatkarību būtu grūti atgūt. Tāpēc ASV būs vienmēr mums sabiedrotais un lielajai kaimņvalstij tas ir jāsaprot, ka ASV tāpēc vienmēr būs prioritātes ziņā pirms viņiem. Tā ir izveidojies vēsturiski, taču tas netraucē attīstīt ekonomiskas un citur attiecības, jo krievi vienmēr būs mums tuvāk kā ASV. Tas nemaz nav tik slikti, jo citādi visi jau sen strādātu ASV, nevis Īrijā.
J. Lusis
J
Bijusias Latvijas sutniecibas vaditajs Vasingtona Dr. A. Dinbergs man pastastija, kaa si neatdzisanas politika istenojas. Ir neizbegams faksts, ka Latvijas diplomati speleja lielu lomu. Bez sis "ASV inkorporacijas neatdzisanas politikas" ir loti apsaubams, vai sodien pastavetu neatkariga Latvija.
leksis-peksis
l
Neliels izvilkums no grāmatas par Baltijas valstīm un Nāciju Līgu 1940-1946, kas raksturo rietumu (Lielbritānijas) un arī ASV patieso (reālpolitisko) attieksmi pret Baltijas okupāciju: According to C.Hambro, the parliaments of the three states had voted for their states' incorporation into the Soviet Union. Whether this kind of voting took place under outward pressure, would be difficult to settle. Also the fact that the continuity of the Baltic States' independence was recognized by the USA was not considered in the Supervisory Commission to be a sufficient argument for allowing the Baltic diplomats to the Assembly. According to C.Hambro, the State Department of the USA did not treat the Baltic diplomats on the equal basis with other countries, either. They were not invited to the official receptions of the White House and neither did US President Franklin Delano Roosevelt invite them to sign the United Nations Declaration in 1942.
vechuks
v
Kaut kaa uzdzina nostaljgiju, ne-ASV sakaraa. Bija cilveki, kas savas dzives ziedoja par neatkaribu… Rietumos, protams, tas bija vieglak, tachu ari tur darbs tika ieguldits latvietibas saglabashanaa… Latvijaa jebkursh merens disidentisms tika sodits uzreiz. Varbut pedejos gados vairs sodi nebija tik tragiski, tachu deklaseshana tika garanteta…. Un kaa varda tas viss? Bauru, kuri pastavigi un principiali balso par zagljiem un censhas viniem vel pashi viniem lidzinaties…. Zhel visu to idealist….
badāc
b
Kur tad bija tā ASV visus tos mūsu okupācijas gadus??? Tagad lūk saka, ka neatzinām... bet atstāja mūs vienus...skumji, ka liekoļo !
otra puse
o
Un cik gadu aprit 1975. gada Helsinku paktam, kurā ASV juridiski apstiprināja tolaik esošo PSRS robežu leģitimitāti? Cik gadu aprit kopš 1943. gada Teherānas vienošanās, kurā ASV par Baltijas valstu neatkarību pat neieminējās? No vienas puses - skaisti vārdi, bet no otras - reālpolitika, kas ir krasā pretrunā ar skaistajiem vārdiem.
Bogdanova, bļ...
B
Ja vēl būtu palīdzējuši likvidēt okupācijas sekas - ieplūdinātos kolonistus aizsūtīt atpakaļ uz viņu tēvzemi - tad viss būtu štokos gan ar Latviju, gan ASV. Ar liekulību tālu netiksi.
Mantrausis
M
Bija padarīta un nepieciešama Darba sajūta 1991. KAD Vecais Bušs atzina neatkarību. Kāda jēga špikerim, ko atņem pasniedzējs?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas