Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Aprit 90 gadu kopš Latvijas un Ungārijas diplomātisko attiecību nodibināšanas

Trešdien aprit deviņdesmit gadu, kopš Ungārija atzina Latvijas neatkarību un tika nodibinātas abu valstu diplomātiskās attiecības, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

Atzīmējot šo notikumu, ārlietu ministru Ģirtu Valdi Kristovski (Vienotība) apsveikuma vēstulē apsveicis Ungārijas ārlietu ministrs Jānošs Martoņī.

Ungārijas ārlietu ministrs savā apsveikuma vēstulē norāda, ka 1921.gada 20.jūlijā toreizējais Ungārijas Karalistes ārlietu ministrs grāfs Miklošs Bānfijs vēstulē pirmajam Latvijas Republikas ārlietu ministram Zigfrīdam Annai Meierovicam pavēstīja, ka Ungārijas valdība atzīst neatkarīgo Latvijas valsti. Atzīmējot abu valstu diplomātisko attiecību nodibināšanas 90.gadadienu, J.Martoņī novēlējis Latvijas tautai mieru, labklājību un panākumus, kā arī paudis cerību, ka Latvijas un Ungārijas ciešās un draudzīgās attiecības turpinās attīstīties arī nākotnē.

2011.gads abu valstu attiecībās ir zīmīgs arī tādēļ, ka 2.septembrī apritēs 20 gadu  kopš Latvija un Ungārija atjaunoja diplomātiskās attiecības 1991.gadā. Abiem svarīgajiem notikumiem par godu 20.jūlijā Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā tiks atklāta izstāde Ungārija – Latvija: kultūrvēsturiskie sakari, ko organizē Ungārijas vēstniecība Rīgā sadarbībā ar Latvijas Universitātes Akadēmisko bibliotēku un Ārlietu ministriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas