Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aptauja: līderos divi politiskie spēki – SC un Vienotība

Janvāra pirmajā nedēļā visvairāk jeb 17% balsstiesīgo bija gatavi atdot savu balsi par politisko partiju apvienību Saskaņas centrs (SC). Otrā vietā ierindojas apvienība Vienotība, ko pārstāv Jaunais laiks (JL), Pilsoniskā savienība (PS) un Sabiedrība citai politikai (SCP), kopā saņemot 14% aptaujāto atbalstu, rāda kompānijas GfK aptaujas dati.

“Divas lietas, kas pašlaik ir acīmredzamas, ir tās, ka mēs zinām datumu, kad būs vēlēšanas un to, ka _SC _būs lielākā vai viena no lielākajām frakcijām Saeimā,” vērojot partiju savstarpējās attiecības un reitingus, saka_ Latvijas faktu _direktors sociologs Aigars Freimanis. Politiskā situācija latvisko partiju spārnā ir diezgan neskaidra, nav zināms, kurš ar kuru vēlēšanās konkurēs un “kāds būs kampaņas žanrs.” Pēc A.Freimaņa domām šobrīd nevar brīvi summēt _JL_, _PS _un SCP reitingus un uzskatīt _Vienotību _par vienotu spēku, ņemot vērā to, ka PS veidojās šķeļoties JL biedriem, kā arī to, ka SCP radās ar vēlmi būt ideoloģiski kreisi orientēta partija. “Ja trīs partijas drīz pēc sadarbības līguma parakstīšanas katra atsevišķi turpina sarunas ar dažādām sīkpartijām par iespēju apvienoties, tas izklausās savādi.”_GfK_, kas telefonaptaujā izvaicājusi 300 respondentus, izmantojot nejaušu stratificētu izlases metodi, informē, ka trešajā vietā reitingā ar 7% ierindojas Zaļo un zemnieku savienība. Tālāk ar 3% - Tautas partija un TB/LNNK, ar 2% - PCTVL, ar 1% - Visu Latvijai!, LSDSP un LPP/LC.

Diena jau pagājušajā nedēļā rakstīja, ka Latvijas faktu aptaujā partiju reitingu tabulā decembrī būtisku izmaiņu nav un joprojām aptaujas līderis ir SC, par kuru balsotu 16,5%. Otrajā vietā ierindojas Zaļo un Zemnieku savienība, par kuru balsotu 6%, trešajā - Jaunais laiks ar 5,1% atbalstītāju.

Gandrīz visas labējās partijas piedzīvojušas nelielu, bet tomēr popularitātes kritumu, turpretim SC tā ir mazliet palielinājusies. Par Pilsonisko savienību decembrī bija noskaņoti balsot 3,5%, Tautas partiju - 3%, Sabiedrību citai politikai - 2,7%, PCTVL - 2,7%, TB/LNNK - 2,2%, Visu Latvijai - 2%, LPP/LC - 1,9%, LSDSP - 0,6%.

Latvijas fakti decembrī aptaujāja 1006 Latvijas pilsoņus. Latvijas faktu aptaujā ar tiešās intervijas metodi aptaujāti 1006 respondenti, kas atlasīti daudzpakāpju nejaušības izlases veidā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas