Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Aptauja: Liepājā populārākā aizvien Seska partija; seko Saskaņa un LRA

Saskaņā ar Dienas rīcībā esošiem sabiedriskās domas aptaujas rezultātiem, Lepājā vislielākais vēlētāju atbalsts arī šajās pašvaldību vēlēšanās būs ilggadējā mēra Ulda Seska pārstāvētajai Liepājas partijai, kurai popularitātes ziņā seko Saskaņa, aiz sevis atstājot Latvijas Reģionu apvienību.

Par pašreizējā mēra partiju Liepājā šobrīd balsotu 27,1% vēlētāju, taču atbalsts Liepājas partijai šobrīd turpina pieaugt (par 3,3% salīdzinājumā ar šā gada martu). Taču, ja proporcionāli visām partijām sadala neizlēmušo un vēlēšanas ignorējošo vēlētāju balsis, Liepājas partija varētu saņemt pat 49% atbalstu, liecina aptaujas rezultāti. 

Par Saskaņu šobrīd Liepājā būtu gatavi balsot 14% vēlētāju (popularitātes kāpums par 6,4% salīdzinājumā ar martu), bet, ja par aprēķinu bāzi pieņem tikai vēlētājus ar konkrētu politisko izvēli, tad atbalsts Saskaņai varētu būt 25%.

Reģionu apvienība šajās vēlēšanās varētu rēķināties ar 7,9% balsu, taču šim politiskajam spēkam atbalsts nedaudz sarucis, ja salīdzina ar martā veikto aptauju. Ja par aprēķinu bāzi pieņem tikai tos vēlētājus, kuriem bija kāda konkrēta politiskā izvēle, tad Latvijas Reģionu apvienība pašvaldību vēlēšanās varētu cerēt uz 14% balsu. 

Pārējie politiskie spēki, saskaņā ar aptaujas rezultātiem, nespētu iegūt gana balsu, lai tiktu pārstāvēti Liepājas domē.

Jāņem gan vērā, ka liela daļa vēlētāju, proti, 37,7% vēl nav izlēmuši, par ko balsot šajās pašvaldību vēlēšanās Liepājā, savukārt 6,5% nolēmuši, ka vēlēšanās nepiedalīsies.

Jāatzīmē, ka vairums liepājnieku pašreizējo domes darbu vērtē visnotaļ pozitīvi - 30% to apgalvo droši, bet 44% domes darbu vērtē drīzāk pozitīvi. Neapmierināti ar domes darbu ir 17%, bet 9% nebija konkrēts viedoklis.

Aptauja veikta laika posmā no 12. līdz 22. maijam, aptaujā pēc stratificētās nejaušības principa tika iekļauts 401 Liepājas iedzīvotājs vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Top komentāri

liepājniece
l
Pilnīgas muļķības!!!!
!?
!
Jelgava? Ventspils?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas