Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aptauja: par savām finansēm optimiskākie ir rīdzinieki; pesimistiskākie - vidzemnieki

Vismaz attiecībā uz savām finansēm visoptimistiskākie iedzīvotāji dzīvo Rīgā, bet pesimistiskākie - Vidzemē, šādu ieskatu par iedzīvotāju materiālā stāvokļa vērtējumu sniedz "DnB Nord Latvijas barometrs".

Prognozējot, vai viņi nākamgad saņems vairāk vai mazāk naudas, tieši rīdzinieki 11% gadījumu atbildēja pozitīvi, savukārt no vidzemniekiem tikai 2% šajā jautājumā bija optimistiski noskaņoti.

Vidzemnieki arī visbiežāk jeb 59% gadījumos uzskatīja, ka pelnīs mazāk.

Pētījumā noskaidrots, ka 10% Pierīgā un 8% Zemgalē dzīvojošo respondentu paredz, ka nākamgad pelnīs vairāk naudas nekā 2009.gadā. Aptuveni tikpat plāno pelnīt 39% rīdzinieku un 35% kurzemnieku.

Jautājot, cik naudas 2010.gadā plānots tērēt atpūtai un izklaidei, jau atkal vispesimistiskāk noskaņotie bija vidzemnieki, kā arī Pierīgā dzīvojošie, jo viņi 64% gadījumu izvēlējās atbildi, ka - mazāk. Tāpat domā arī 61% latgaliešu, 59% kurzemnieku, 56% Zemgalē dzīvojošo un 51% rīdzinieku.

Visoptimistiskākie atkal izrādījušies rīdzinieki, no kuriem 6% cer, ka izklaidei un atpūtai 2010.gadā tērēs vairāk. Atbildi uz šo jautājumu visbiežāk nespēja sniegt Zemgalē un Latgalē dzīvojošie - attiecīgi 19% un 17%.

"DnB Nord Latvijas barometrā" noskaidrots, ka 22% Zemgalē dzīvojošo nākamgad veselībai plāno tērēt vairāk naudas nekā šogad, un tāpat izteicās arī 21% Rīgā dzīvojošo un 19% vidzemnieku. Savukārt 36% kurzemnieku un 34% latgaliešu nespēja atbildēt, cik tieši naudas tērēs savas veselības aprūpei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas