Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Aptauja: partiju reitingi krītas, ZZS zem 5% barjeras

Ja Saeimas vēlēšanas būtu notikušas šajā nedēļas nogalē, lielāko balsu skaitu būtu saņēmusi politisko partiju apvienība "Saskaņas centrs" - par to būtu balsojuši 13% vēlētāju. Tas ir mazāk nekā pirms divām nedēļām, kad tai bija 16% vēlētāju atbalsts. Tā liecina pētījumu aģentūras „GfK” veiktā aptauja, ko šovakar publiskoja LNT raidījums „Top 10”.

12,9% balsu būtu saņēmusi apvienība "Vienotība", kuras reitings divu nedēļu laikā  kritis par 1,3 procentpunktiem, bet mēneša laikā par diviem procentpunktiem.

Par Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS) šonedēļ būtu balsojuši vairs 4,7% vēlētāju. Arī ZZS zaudējusi divus procentpunktus pāris nedēļu laikā. Tās popularitāte vairāk nekā mēneša laikā samazinājusies gandrīz uz pusi - aprīļa beigās to par savējo atzina 8,7% vēlētāju.

3,4% balstotāju būtu izvēlējušies atdot savu balsi par Tautas partiju, 2,9% - par apvienību „Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”. LPP/LC būtu ieguvusi 2% balsu, mazliet mazāk - 1,9% - „Tēvzemei un brīvībai”/LNNK. "Visu Latvijai" būtu atdotas 0,7% balsu, bet par Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju būtu balsojuši 0,6% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Vēlēšanās būtu bijuši gatavi piedalīties 72% balsstiesīgo iedzīvotāju - pusmēneša laikā balsot gājēju skaits ir palielinājies par gandrīz diviem procentpunktiem.

Iespējamo Ministru prezidenta amata pretendentu reitingu tabulas līderis jau trešo nedēļu pēc kārtas ir Aivars Lembergs, kuru pozitīvi vērtē 48,2% sabiedrības. Otrs populārākais ir premjers Valdis Dombrovskis, kuram pozitīvu attieksmi neliedz 40,8%. Trešajā vietā ar 19,8% joprojām ir Ainārs Šlesers. Ceturtais ir Jānis Urbanovičs ar 14,2%, bet piektajā vietā Andris Šķēle - pret viņu pozitīva attieksme ir 10,3% aptaujāto.

Aptaujas metode – telefonintervijas. Aptaujāti tikai balsstiesīgie Latvijas iedzīvotāji, izlase lielums - 616 respondenti. Aptauja veikta izmantojot nejauši stratificēju jeb daudzpakāpju vispārnacionālu izlasi - aptverti visi reģioni un apdzīvotās vietas tipi, aptaujas gaitā kontrolējot demogrāfisko sadalījumu pēc statistikas pārvaldes datiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas