Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Aptauja: pēc kampaņas jau 43% uzskata, ka auto var vadīt 24 stundas pēc uzdzīves

Pēc kampaņas _Izguli reibumu! _pieaudzis to cilvēku skaits, kas uzskata, ka pēc nopietnas svinēšanas ar alkohola lietošanu vislabāk nogaidīt 24 stundas un tikai tad vadīt automobili, pēc veiktajām aptaujām secina Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD). Pirms kampaņas tā atbildēja 35% respondentu, bet pēc kampaņas - 43%.

Tādējādi CSDD secina, ka akcija savu mērķi ir sasniegusi – bojā gājušo skaits ir bijis mazākais pēdējos gados, proti, viens, un arī cilvēku attieksme ir mainījusies.

Aptaujas arī rāda, ka sarucis to cilvēku skaits, kas uzskata, ka viņi var uzreiz pēc vienas vīna glāzes izdzeršanas vadīt automobili – iepriekš uzreiz pie stūres gatavi sēsties bija 15% cilvēku, bet tagad vairs tikai 8%.

CSDD direktors Andris Lukstiņš spriež, ka šogad beidzot sasniegts būtisks uzlabojums Jāņu brīvdienu statistikā. Viņš uzslavē ne vien atbildīgos dienestus, bet arī visus godīgos autovadītājus un pasažierus, kuri uzmanījuši iereibušos autovadītājus un nav ļāvuši sēsties reibumā pie stūres.

Tai pat laikā A.Lukstiņš nenoliedz, ka problēma paliek aktuāla, jo daļa autovadītāju joprojām nav pārliecināmi, ka jebkāds alkohola daudzums asinīs var būtiski ietekmēt automobiļa vadīšanas spējas. 6,7% no respondentu atklāja, ka arī šī gada Līgosvētkos pieredzējuši situāciju, kad kāds reibumā vēlas sēsties pie auto stūres.

Aptauja tika veikta Market Data interneta aptauju panelī Viedokli.lv jūlija sākumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas