Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Aptaujas: Jelgavā, Liepājā un Ventspilī stabils atbalsts esošajai vadībai

Jelgavā, Liepājā un Ventspilī balsstiesīgo iedzīvotāju nospiedošs vairākums pašvaldību vēlēšanās 3. jūnijā grasās atbalstīt esošo vadību, liecina Diena.lv rīcībā nonākušo pēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pasūtījuma veikto aptauju rezultāti.

Aptaujas, visticamāk, veica tirgus un sociālo pētījumu aģentūra Latvijas fakti, lai gan tās vadītājs Dienai ne apstiprināja, ne noliedza šo faktu. Savukārt pētījumu centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš noliedza, ka aptaujas būt viņa centra veikums.

Katrā no šīm trīs pilsētām iedzīvotājiem uzdots jautājums "Par kuru politisko partiju vai sarakstu jūs balsotu, ja pilsētas domes vēlēšanas notiktu jau rīt?".

Liepājā pie varas esošā Liepājas partija saskaņā ar aptaujas datiem bauda 23,8% vēlētāju atbalstu, Latvijas Reģionu apvienīb - 9,4%, Saskaņa - 7,6%, Nacionālā apvienība - 2,3%, Jaunā konservatīvā partija (JKP) - 1,6%, Vienotība - 1,4%, No sirds Latvijai - 0,9%, savukārt partija Liepāja Kvadrātā - 0,7%, Kam pieder valsts? - 0,4%.

42,4% respondentu Liepājā vēl nezina vai nav izlēmuši, par ko balsot vēlēšanās, bet 9,2% pauduši, ka vēlēšanās nepiedalīsies, liecina aptaujas dati.

Brīdī, kad aptauja notikusi, neviens respondents vēl neizteicās, ka varētu balsot par Gods kalpot mūsu Latvijai un Nacionālās savienības Taisnīgums kandidātiem, kas piedalīsies vēlēšanās savukārt nekandidē Kam pieder valsts (KPV LV) un Zaļo un zemnieku savienības saraksts, par ko izteikuši gatavību balsot neliela daļa respondentu.

Jelgavā pašlaik vadošā ZZS iegūtu 26,6% balsu, Saskaņa - 10,2%, Nacionālā apvienība - 8,6%, Vienotība - 4,5%, savukārt KPV LV - 1,1%. Aptaujas brīdī netika pieminēti kandidātus sarakstus iesniegušie Gods kalpot mūsu Latvijai un Latvijas Sociālistiskā partija.

Savu balsojumu daļa vēlētāju būtu gatavi atdot par sarakstiem, kuri šajā pilsētā nekandidē - JKP iegūtu 1,1%, Vienoti Latvijai un No sirds Latvijai - 0,7%, Latvijas Krievu Savienība - 0,6%, Latvijas attīstībai - 0,4% un Mēs Jelgavai - 0,3%.

Jelgavā savu izvēli vēl nezina vai nav izlēmuši 39,4% iedzīvotāju, bet 4,8% vēlēšanās nepiedalītos, liecina aptaujas rezultāti.

Savukārt Ventspilī valdošā partija Latvijai un Ventspilij iegūtu 32,5% vēlētāju atbalstu, par Latvijas Reģionu apvienības, Vienotības, Nacionālās apvienības un Latvijas attīstībai kopīgo sarakstu balsotu 11,8%, par KPV LV - 4,3%, Saskaņu - 4,1%.

Aptaujas laikā vēl nebija zināms par kandidēšanai Ventspilī iesniegtajiem partiju Alternative, No sirds Latvijai un Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām sarakstiem. Neliela daļa vēlētāju Ventspilī būtu gatavi balsot arī par Tautas kontroli un JKP, kuri nav iesnieguši kandidātu sarakstus.

Arī Ventspilī ir milzīgs neizlēmušo vēlētāju skaits - 42,4%, bet 4,1% respondentu pauduši, ka nedosies balsot.

Aptaujas rīkotas aprīļa sākumā.

Top komentāri

stabils atbalsts sovokiem
s
Aptaujas: auni atkal ir gatavi doties pie cirpējiem un pēc tam lamāt valdību.
Līna
L
Jelgavai spīdoša uzvara varētu būt Latvijas Reģionu apvienībai nevis esošajiem valdītājiem. Aprakstītās aptaujas rezultāti ir jau stipri novecojuši. Vēlētāji seko līdzi notikumiem Jelgavas domē un vērtē !!!
Tās ir pilsētas, kur mafija un krie
T
SIRO, un kur ir veselas bandas, kas šīs koalīcijas nodrošina. Ar Latviju un latviešiem tur tikpat kā nekāda sakara nav, jo, kurš gan, pie pilna prāta būdams, sev cilpu kaklā liks? No šim netīrām rāvām, smirdošiem seskiem un baroniem ar āža kāju tikai nāve ATPESTĪS. Vai neredzējāt, kādi mūdži Jelgavā moca un spīdzina bērnus, un ar kādu triumfu viņi to TURPINA darīt, jo ne jau no deģenerāta un mēsla Rāviņa taisnību gaidīt. Un ''tauta'' tam UZGAVILĒ!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas