Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aptiekās varēs iepazīties ar zāļu cenu struktūru

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
breta
b
neej uz tādu aptieku!
ZINU
Z
kā lieltirgotaVAS UZCENOJUMS VAR BUT 3 % JA AR LIELTIRGOTAJA OFICIALAIS UZCENOJUMS IR 15%? KAPEC VAJAG MULKOT TAUTU. ZINAMS KA SO TABULU IZSTADAJUSI PEC LIELTIRGOTAJU PASUTIJUMA
m
m
Tikai jūs aizmirsāt ka aptiekas pieder tiem pašiem zāļu lieltirgotavu īpašniekiem
morgenstern
m
cena Latvijā ir stipri dārgāka (īpašs sveiciens Lipman-Grindeks!)! Un īpaši epidēmiju laikā! -------------------------------- Ja domāji remantadīnu, tad Kirovs te nebūs pie vainas - itās drapes ražo Olainfarm!
Riebjas
R
Kopš aprtiekās vairs nav pašapkalpošanās sistēma , aptiekari NEKAD nepiedāvā pircējam izdevīgako (lētāko) preci. rRiebjās, ka vienmēr aptiekārs ,kad ko prasu , vienmēr piedāvā dārgākos variantus. Tik ja uzstājīgi atgādinu , ka zinu ,ka ir arī citas šāda veida zāles, negribīgi atrod( ja atrod) ko lētāku. Tagad jau diemžēl pats plauktos pārliecināties, kas ir kas nav nevar!!!
opaaaa
o
vispirms paskaidrojiet kapec krievija korvalols maksa 0.15ls bet latvija 1.15ls, kas sanem starpibu? un vel gribetu redzet šadu grafiku par partikas precem apgerbiem, rupn. u.c. precem latvija, kas to varetu izpetit? varbut pateretaju tiesibu aizstavji vai ka scits
he he
h
tā bilde vai grafiks ir nekorekta pēc samēra violetā daļa ir apm 80 procenti
cits ceļš
c
Kaut kā tak viņi pārbauda to specu papīrus, nezinu kā... Bet kas pie mums sertificē ķīniešu medicīnas praktizētājus? :) Un kur ir pareizā vieta - arstubiedriba.lv? Lai džeki ņemās - būs vairāk, būs labāk... Es to saskatīju kā alternatīvu.
Kakis
K
Nu, netvija izskatas ļoti vāja vieta. Varbūt tur ir 2-3 normali speciālisti sobrid (1 pediatrs, 1 onkologs, 1 kirurgs), bet tas nav līmenis - nav ielikts pat arstu CV un derigs sertifikats! Ko man nozīme "netvija sertifikāts"??? Neko!! un tas ari nozime neko. Tad jau nav brinums, ka Raitis Černajs konsulte par kiniesu medicinu!
cits ceļš
c
Ir viegli izvēlēties - Maybach vai Žigulis; tu par to pietiekami daudz zini. Par zālēm ierindas pilsonis zina nesalīdzināmi mazāk. Ko man dod informācija par cenu struktūru, ja vispirms man nepieciešams neieinteresēts viedoklis par to, kas man labāk vajadzīgs? To vajadzētu sagaidīt no ārsta, bet nepamet sajūta, ka viņš var būt angažēts. Ko nu? Trāpīju tādā portālā (netvija), kas piedāvā konsultācijas pie speciālistiem. Ir tur ārsti, bet pagaidām man pārāk dārgi... Ja viņi tur palaidīs lejā cenas, vai saradīsies vairāk, tad būs, kam paprasīt. Viņi tak tās receptes neizrakstīs, tātad tiešas ieinteresētības nebūs...
OTTO
O
Tiešī tā, iet runa par naudas plūsmas menedžmentu, kur pastāv iepējas veikt maksājums arī pastarpinati piederošiem uzņēmumiem.
Q
Q
Ja, kā bildē stāv rakstīts, valsts ir noteikusi maksimālo piecenojumu, tad, vienīgais veids lai gūtu lielāku peļņu, ir paaugstināt ražotāja cenu. Radušos virspeļnu var sadalīt starp čomiem. Te darbs konkurences padomei sadarbībā ar VID, pētīt karteļus, piem., vai grindeks nav atmaksājis kādas summas vairumtirgotājiem vai izveidota vēl kāda naudas bīdīšanas starpniekshēma.
Kakis
K
Un kas notiek ar nekompensējamiem recepšu medikamentiem? Kapec si grupa ir izlaista? Vispar grafiks nav isti skaidrs. Kapec janorada zaļu cena, ja visur ir noraditi tikai %? Vienkarsais slimniecins nu te noteikti apjuks...
k74
k
Toties tauta ir ļoti labi informēta, kurā valstī Latvijā ražotas zāles ir stipri lētākas ;) Tāpēc vairāk interesē divas lietas: 1. Kāpēc vienām un tām pašām zālēm, no vienas rūpnīcas nākušām, ražotāja cena Latvijā ir stipri dārgāka (īpašs sveiciens Lipman-Grindeks!)! Un īpaši epidēmiju laikā! 2. Līdz 18% uzcenojums gan vairumniekam, gam mazumniekam norāda uz to, ka farmācijas biznesā nav veselīgas konkurences. Kā tas var būt???
ihaha
i
Latvijaa leetaakaas zaales ir noliktas aiz recepshu atsleegas. Paldies Bundulim par tautas izmirshanu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas