Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Apvienojot regulatoru un KP, varētu atbrīvoties no Andrējevas

Regulatora un Konkurences padomes apvienošana varētu būt veids, kā atbrīvoties no azartspēļu cienītājas Valentīnas Andrējevas, šodien raksta laikraksts Diena. Pēc laikraksta vēstītā, ka valsts galvenajās regulatores Valentīnas Andrējevas parādi gada laikā pieauguši par gandrīz 100 000 latu un kopumā sasniedz jau Ls 200 000, jaunais ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) pieprasīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) vadītājai paskaidrot apjomīgos parādus.

V.Andrējeva rakstiski atbildējusi to pašu, ko iepriekš stāstīja presei — viņa pērn par 50 000 latu ieķīlājusi dzīvokli un ar iegūto naudu nosegusi īstermiņa parādus, kam ir augstāki procenti nekā hipotekārajiem kredītiem. Taču, kam tērēta nauda, regulatore pēc būtības tā arī neesot atbildējusi. "Tas ir privāti. Man nav tiesību viņai to jautāt," avīzei Diena sacīja A.Kampars.

V.Andrējevu amatā uz pieciem gadiem apstiprināja Saeima, un viņas pilnvaru termiņš beigsies nākamā gada decembrī. Līdz ar to par V.Andrējevas atbilstību amatam valdība un Saeima var lemt vien konkrētos gadījumos (ja ilgi slimo, iesniedz atlūgumu vai iestājas kriminālatbildība) un iespējamā azartspēļu atkarība nav starp tiem, norāda laikraksts.

EM plāno, ka abu iestāžu apvienošanu varētu sākt šoruden. Jauno vadītāju meklēs konkursā. Vai V.Andrējeva būtu gatava tajā piedalīties, Diena atbildi nav saņēmusi.

Žurnālistes Ingas Spriņģes pētījumu Amats apšaubāma hobija ēnā lasiet piektdienas avīzē Diena


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

dfdf

Kā vērtējat regulatora un KP apvienošanu? Vai Valentīna Andrējeva varētu būt šīs iestādes vadītāja?


Andris Bērziņš LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs

Konkurences padomes darbība ir ļoti specifiska joma, kur sākumā ir tikai pieņēmumi, kas vēl jāpierāda. Regulatoram ir vispārēja prakse, kur ir definēti noteikumi. Man liekas, ka abu iestāžu funkcijas ir ļoti atšķirīgas un, tās apvienojot, varētu rasties haoss. Jārēķina, cik liels ir ieguvums no apvienošanas. Par V.Andrējevu — mēs nezinām viņas kompetences konkurences jautājumos. Ja būtu par viņu jālemj, noteikti gribētu uzdot jautājumu par viņas parādiem.

Jānis Urbanovičs Saskaņas centra Saeimas frakcijas vadītājs

Domājam, ka jāmaina regulatora finansēšanas kārtība, jo tagad sanāk, ka viņi paši iegūst no tarifu paaugstināšanas. Līdz ar to pozitīvi vērtēju apvienošanos, jo tad mainās arī finansēšanas veids. Lielie monopoli naudu varētu pa tiešo skaitīt valsts budžetā, kā tas ir Vācijā un Zviedrijā. Nepatīk, ka apvienošana notiek, lai tiktu vaļā no V.Andrējevas. Neriskē izteikt tiešas pretenzijas par darbu, tādēļ meklē veidus, kā atbrīvoties no vadītājas, kurai ir slikti hobiji un parādi.

Māris Kučinskis Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītājs

Reorganizācija būtu jāveic citādi. Regulatoram jāpievieno tās funkcijas, ko valsts regulē. Piemēram, jomas, ko kontrolē Satiksmes ministrija. KP ar regulēšana ir maza saistība, tādēļ to drīzāk varētu apvienot ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru. V.Andrējevas jautājums

ir atdalāms, un nevajadzētu vienam cilvēkam pakārtot iestāžu reorganizāciju. Viņas reputācija liek uzdot ļoti daudz jautājumu, un tas nav labi, ja par kādu svarīgu amatpersonu ir daudz jautājumu.

Jakovs Pliners PCTVL Saeimas frakcijas vadītājs

Esam par apvienošanu. Runājot par V.Andrējevu — apspriežams jautājums. Nedomāju, ka viņa tik efektīvi strādāja. Neuzticos dāmai ar šādiem hobijiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas