Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar Eigima partijas atbalstu par Daugavpils mēru ievēlēts Elksniņš

Ceturtdien Daugavpils mēra amatā ar bijušā domes priekšsēdētāja Riharda Eigima pārstāvētās Mūsu partijas atbalstu ievēlēts savulaik no šī amata gāztais Andrejs Elksniņš (Saskaņa).

Trešais domē pārstāvētais politiskais spēks - Latgales partija - jau iepriekš pauda, ka Eigims un Elksniņš izveidojuši jaunu koalīciju, taču līdz šim neviens no politiķiem neapstiprināja, ka Elksniņu varētu virzīt mēra amatam.

Saskaņas deputāts, kurš iepriekš aktīvi aģitējis uz ārkārtas vēlēšanām, nebija vienīgais apstiprināšanai virzītais kandidāts. Viņu amatam virzīja kolēģis Valērijs Kononovs (Saskaņa), aicinot atmest nesaskaņas un vērtēt to kā "nopietnu soli un piedāvājumu".

Savukārt Latgales partijas deputāts Aivars Broks norādīja, ka, ja jau Saskaņa un Mūsu partija vienojušās vadīt domi, tad mēra amatam būtu izskatāma arī Eigima kandidatūra, taču Eigims atteicās no savas kandidatūras virzīšanas, un tā balsošanai netika piedāvāta.

Kā ziņots, Daugavpils dome kopš 22.novembra strādājusi "bezkoalīcijas stāvoklī" - Mūsu partijas saraksta līderis Eigims ir gāzts no mēra amata, par domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju iecelts Igors Prelatovs (Mūsu partija).

Daugavpils pilsētas domē ir pārstāvētas trīs partijas, no kurām Latgales partijai ir seši deputāti, Saskaņai - pieci, bet no Mūsu partijas bija ievēlēti četri deputāti. Pirmo koalīciju pēc pašvaldību vēlēšanām veidoja Saskaņa un Mūsu partija Elksniņa vadībā, taču drīz Mūsu partija Elksniņu gāza un izveidoja koalīciju ar Latgales partiju. Arī Eigima vadītajai koalīcijai nebija ilgs mūžs un šoruden tā izjuka.

Saskaņas vietējais līderis Elksniņš pēc šīm norisēm aktīvi aģitējis par ārkārtas vēlēšanu rīkošanu.

Vienu no nederīgajām balsošanas zīmēm iesniedzis Eigims, bet otru deputāts Reinis Joksts (Latgales partija).

Latgales partijas līderis, bijušais mērs Jānis Lāčplēsis aģentūrai LETA apgalvoja, ka Joksta balsošanas zīme bija nederīga, jo sabojāta neuzmanības dēļ.

Lāčplēsis arī uzskata, ka līdz ar Elksniņa ievēlēšanu nekas nemainīsies un pilsētai nepieciešamas atkārtotas vēlēšanas, ko Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija varētu rosināt, jo, viņaprāt, pilsētās turpināsies nelikumīgu lēmumu pieņemšana.

Atbildot uz Broka jautājumiem vēl pirms ievēlēšanas, Elksniņš noliedza, ka ir Krievijas "maigās varas" pārstāvis Daugavpilī, bet jautājumu par Latvijas okupāciju no PSRS un Vācijas puses nosauca par muļķīgu. Vienlaikus, komentējot, vai krievu valodai būtu piešķirams otrās valsts valodas statuss, jaunais mērs pauda, ka vienīgā valsts valoda ir latviešu, taču krievu valodai varētu noteikt reģionālās valodas statusu atsevišķās pašvaldībās, arī Daugavpilī.

Iepriekš Elksniņš Daugavpils domi vadīja no 2017.gada jūnija beigām līdz septembra sākumam.

Kā ziņots, Daugavpils dome kopš 22.novembra strādājusi "bezkoalīcijas stāvoklī" - Mūsu partijas saraksta līderis Eigims ir gāzts no mēra amata, par domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju iecelts Igors Prelatovs (Mūsu partija).

Daugavpils pilsētas domē ir pārstāvētas trīs partijas, no kurām Latgales partijai ir seši deputāti, Saskaņai - pieci, bet no Mūsu partijas bija ievēlēti četri deputāti. Pirmo koalīciju pēc pašvaldību vēlēšanām veidoja Saskaņa un Mūsu partija Elksniņa vadībā, taču drīz "Mūsu partija" Elksniņu gāza un izveidoja koalīciju ar Latgales partiju. Arī Eigima vadītajai koalīcijai nebija ilgs mūžs un šoruden tā izjuka.

Saskaņas vietējais līderis Elksniņš pēc šīm norisēm aktīvi aģitējis par ārkārtas vēlēšanu rīkošanu.

Top komentāri

Neslāvs
N
krievija gribētu, lai visi letiņi būtu elksniņveidīgie tautas nodevēji...
pepe
p
Elksniņ, tavas priekšvēlēšanu kampaņas aizlāpītās bedres pēc vēlēšanām pagalmā atkal uzradušās... ielāpi salūzuši... Varbūt tomēr nopietnāku renovāciju varētu sagaidīt?
Slavik
S
Izgāzies Rīgā, šis zaglīgais lops tagad nolaidīs Daugavpili uz grunti!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas