Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ar ieročiem un putniņiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
wala
w
Ooo, nu jau es dzirdu kaut ko loģisku, tas patīkami pārsteidz. Diemžēl nāksies vien piekrist ka liela daļa nepamanīs to kā Latvijā saimnieko vai saimniekos citi. Vienīgā nelaime ar tām ietekmes sfērām ir tāda ka daudziem ES (ne Latvijas) pilsoņiem šeit ir intereses tāpēc gluži viss kas labpatiks radikālākiem krieviem un viņu līdzskrējējiem šeit nebūs realizējams. Lai cik ietekmīgi atsevišķi krievi arī nebūtu - visu pasauli draugos neiegūsi un ari nopirkt visu pasauli krieviem nebūs pa spēkam !!! Bet ar citiem instrumentiem tā reāli būs krietni pa īsu.
es
e
nunu ko ta šujies , palasi ,kas rakstits neta tipa viena lieciniece saka ,kas tas otrs it ka esot uzbrucis un ja tev uzbruk tad jau nu gan vajag aizstaveties , tiesa gan kino nebija ista vieta kur saut.
Gita
G
Vot, kaitina mani šitā autorīte! .....liek izdarīt secinājumus, ka kaut kas valstī nav kārtībā ne ar drošību, ne ar Ieroču aprites likumu... Visās valstīs ir trakie, kas šaudās lielveikalos, skolās un uz ielām. Vai tad nemaz nelasa, ko citur raksta, tik vien ka visu laiku pa Dienu kaut ko pļeperē....:(
"Tautas daudzskaitlībai nav nekādas nozīmes" -- Nu bet protams, vispār nekam nav nekādas vērtības, izņemot jūsu pašu iegribu. "Un otra "medaļas" puse, kā domā ja teiksim Krievija izdomātu karot Latvijā cik mierīgi te būtu dzīvot tādam kā tev' -- Justos pilnīgi droši, jo kopš piedzimšanas dzīvoju visādos kara garnizonos ar pastāvīgām trauksmes komandām, tā ka nekā jauna. Bet jūs tā ka gribat karot ar Krieviju tik stipri, ka pat nesajēdzat, ko es jums rakstu. Atkārtoju no iepr. posta: "Ir arī daudz citu ietekmes instrumentu, ne jau tikai stulbais militārais iebrukums." "krieviem Krievijā jau sen ir apnikušas Putina radītās problēmas" -- Par to demokrātiju Krievijā, kaut kur es jau rakstīju komentāros, ka Navaļnija prezidentūra būtu pat labākais variants Latvijas krieviem, nekā tandems, jo demokrātu Navaļniju Rietumi ciena nesalīdzināmi vairāk, tas nozīmē, ka Krievijai un Navaļnijam izdosies piespiest Latviju pieņemt nulles pilsonību un otru valodu.
wala
w
Laikam slikti pārzini vēsturi !!! Tautas daudzskaitlībai nav nekādas nozīmes !!! Cilvēks kurš cīnās par savu dzimteni un taisnību ir spēcīgāks par 2 kareivjiem kuri "lien tur kur viņiem nav nekādas darīšanas". Tā Krievijai ļoti izcili "veicās" Afganistānā, tā tai "veicās" arī Kaukāzā, un tas ar tautām kurās izglītības līmenis ir nežēlīgi švakrāks. Un otra "medaļas" puse, kā domā ja teiksim Krievija izdomātu karot Latvijā cik mierīgi te būtu dzīvot tādam kā tev ?!?!? Labākajā gadījumā tu droši varētu justies kaut kur ASV vai Kanādā. Un vēl no cita aspekta - krieviem Krievijā jau sen ir apnikušas Putina radītās problēmas, ja viņi novērtē to ka viņa laikā parādījās kaut kāda kārtība, bet redz arī to ko viņš "salaida dēlī". Un pa lielam Krievijas krieviem nav nekāda naida pret latviešiem, tā kā ja vien latvieši nesāks pirmie līst un šaut krievus, viņi šurp ar šaujamajiem nelīdīs !!! Visa pārēja "starpvalstu" retorika ir just business ar mērķi pagrābt pēc iespējas lielāku LV biznesa daļu krievu biznesmeņu rokās !!! Bet pa lielam izskatās ka tu to tāpat nesapratīsi. Kaut gan ko no tevis prasīt, mūsu valdība jau tādi pat nejēgas.
"Bet par Krieviju un ASV - atļaušos pasmaidīt, ja lielais vairums Latvijā kaut ko negribēs, tad gan Krievija, gan ES, gan ASV varēs "iet tālu, tālu" ar savām vēlmēm." --- Kad nav naudas, parādnieks dara to, ko viņam liek kreditori. Latviešu vēlmes ir relatīvs jēdziens. Bija laiks, kad lielais latviešu vairums fanoja par SS leģionu un atbalstīja "savus puišus". Un kur ir šobrīd tas vairums? "pakaitinat latviešus vēl un arī tie kas labi izturas pret krieviem ieņems radikālāku pozu, kura krieviem diemžēl nepatiks." =-- Jūs aizmirstat, ka krievu ir simtreiz vairāk par latviešiem. Kādu laiku var kaitināt lielu kaimiņu, bet tikai kādu laiku. Ir arī daudz citu ietekmes instrumentu, ne jau tikai stulbais militārais iebrukums. " pamēģini latvietim uzkāpt uz varžacīm - atriebīgāku cilvēku vēl nāksies pameklēt" --- Jūs slikti esat meklējis. Vispār izklausās bērnišķīgi. Simtreiz lielāku tautu kaitināt jums gan nevajadzētu.
p99
p
kaut kāds idiotisms.kāds ieročiem sakars ar krievu un latviešu skolām?
tankistu pulkvedis
t
Tas jau ir pavisam bēdīgi. Tiešām neviens nespēj aizdomāties par PREVENTĪVU konfliktsituāciju novēršanu? Maļ vienu un to pašu par ieročiem...Nu kāpēc tajā kinoteātrī nevar atvērt VIENU zāli brīvu no lopbarības? VISI tikai iegūtu!!! Nāktu atkal uz kino tie, kam nav slimīgas rijības un līdz ar to kasei būtu ienākumi. Savukārt lopbarības cienītāji varētu korī tumsā žļembāt..VISIEM LABI!!!
wala
w
Kad sapņo piever acis. ;) Vēlamā uzdošana par patieso ir raksturīga jūsu pieminētajam Plinera k-gam, un arī daudziem citiem. Visai apšaubu to teikumu par tieši krievu bērnu pārākumu olimpiādēs, te drīzāk ir jautājums par konkrētu skolotāju audzēkņiem konkrētā priekšmetā. Pats esmu gana daudz ņēmis dalību olimpiādēs, un tāpat arī esmu piedalījies Alfa, un kaut kā nemanīju ka pārsvars būtu krievvalodīgo jauniešu vidū. Jā bija gana daudz audzēkņu ar nelatviskiem uzvārdiem, tikai krieviski lielākā dala runāja sliktāk par mani. Par latviešu skolu problēmām ārpus Rīgas - jā piekrītu arī ar latviešu skolām nebūt nav tik labi ka gribētos. Bet par Krieviju un ASV - atļaušos pasmaidīt, ja lielais vairums Latvijā kaut ko negribēs, tad gan Krievija, gan ES, gan ASV varēs "iet tālu, tālu" ar savām vēlmēm. Un pakaitinat latviešus vēl un arī tie kas labi izturas pret krieviem ieņems radikālāku pozu, kura krieviem diemžēl nepatiks. Man ir gana daudz draugu - krievu (ieskaitot iepriekš minēto), bet ja mani nokaitinās tādi kā tu, jūsu/tavā "pusē" es noteikti nebūšu !!! Tas vai es atbalstīšu kādu saprātīgāku risinājumu ir tikai atkarīgs no pašas krievu kopienas uzvedības, neatstāsiet jēdzīgu izvēli - paši tikai cietīsit. P.S. neuztver to kā kādus draudus vai ko tamlīdzīgu - vienkārši, ja latviešus liek mierā (teiksim izvirza saprātīgas un loģiskas prasības) - viņi būs pārāk slinki lai pret tām protestētu, bet pamēģini latvietim uzkāpt uz varžacīm - atriebīgāku cilvēku vēl nāksies pameklēt !!!
"Bet es neredzu ka ilgtermiņā būtu iespējams nodrošināt kvalitatīvu mācību procesu divās valodās" Par jūsu jautājumiem jums būtu jājautā krievu kopienas pārstāvjiem, profesoram Buhvalovam, politiķiem Plineram, Nikam Kabanovam un daudziem, daudziem citiem, nevis būtu jānodarbjas nodarboties ar izdomājumiem, sēžot uz krāsns. Attiecībā uz apmācības kvalitāti, tad cik zināms kopš padomju laikiem krievu bērni bija un paliek bieži vien stiprāki par jūsu bērniem visādās olimpiādēs. "Rīgā vēl daudzmaz normāli cik esmu dzirdējis no sava laba drauga, bet rajonos ir pilnīgā grīstē" Vai tad lauku skolās latviešu skolotāji ir stiprāki? Nu, nemāniet sevi. Krievu kopienas institucionalizēšana turpinās, tā ka jums jābūtu gataviem pie tās prasību skaita pieauguma un jāpadomā jau šobrīd pie sapratīgiem risinājumiem. Augstākā izglītība krievu valodā jāļauj arī par valsts līdzekļiem, un tas ir tikai laika jautājums. Jūs nevarēsiet atdot kredītu SVF, un tad ES, ASV un Krievija steigsies palīgā tikai apmaiņā pret kompromisiem. ASV vēstniecības Latvijā mājas lapa jau šobrīd ir krievu valodā.
wala
w
P.P.S. ak jā es necenšos noniecināt krievu valodu, man ir ļoti veicies, jo man gan krievu gan angļu valodas skolotāji bija es teiktu pat izcili. Tāpat uzskatu ka krievu valodu ir jāprot. Bet es neredzu ka ilgtermiņā būtu iespējams nodrošināt kvalitatīvu mācību procesu divās valodās (t.i. piem. matemātikas, fizikas, ķimijas utt. apgūšanu) !!!
wala
w
P.S. kaut kā neesmu pamanījis ka krievu kopienai labi izdotos nosargāt savu skolotāju "pozīcijas", ja vēl LPSR laikos bija patiešām daudz kvalitatīvu skolotāju krievu, tad nu tagad uguni nāksies pameklēt. Rīgā vēl daudzmaz normāli cik esmu dzirdējis no sava laba drauga, bet rajonos ir pilnīgā grīstē, un tur ja nepāries uz latviešu valodu apmācību procesā krievu skolas varēs vienkārši slēgt ( pie kam daļa jau ir slēgta). Latvija zini nebeidzas ar Rīgas robežu ! Tas par to skriešanu ar galvu sienā !!! Bet tu jau laikam nesaproti joprojām.
wala
w
"Skaistums" protams nāk no iekšām, tikai ar tāda līmeņa spriedējiem kā tu gudrāk un pieklājīgāk nav iespējams runāt, vienkārši līdz smadzenēm neaizkāps. Tu ļoti atbilsti anekdošu personāžiem - krieviem , kur zemūdenes apkalpei pasakot virzienu Nord-Ost, tiek saņemts norādījums " Ti tut ne umnjichai, ludsche paljcom pokazhi !!!"
Bo
B
Ja runa ir par tik svarīgu lietu kā cilvēku dzīvības, svarīgs ir rezultāts, nevis teorija, kas kam ir paredzēts. Un kriminālas hronikas rāda, ka legāli reģistrēta pistole ir daudz miermilīgāks priekšmets, nekā motocikls. Šad tad īpašnieki izmanto savu pistoli, lai nošautos, bet cita cilvēka nošaušana ir liels, liels retums.
Mūs neiebiedīsiet. Mūsu prasības ir likumīgas, un aiz mums Eiropa un ASV. Jums vajag prasties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas