Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ar interaktīvajām tāfelēm Latvijā ir aprīkotas 228 skolas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Nu jau gan
N
Ja arī ņemsiet interaktīvo tāfeli par cenu 2400 Ls, kādi gan būs tie 10 projektori ar datoru komplektā par 240 Ls uz komplektu (Skatiet savu 1.komentāru!)? Esmu ciemojies ļoti daudzās Latvijas skolās un zinu skolām piegādāto tāfeļu cenas pietiekami labi, nevajag te maldināt tautu, melojot par tāfelēm 9000 Ls vērtībā. Laba Smart interaktīvā tāfele komplektā ar projektoru un kvalitatīvu skaņu sistēmu sistēmu un visu pārējo (ieskaitot uzstādīšanu) maksā ap 2500 Ls. Daudz maz kvalitatīvs projektors vien maksā 500 -800 Ls, arī dators būs vajadzīgs ar ciešamiem parametriem un maksās savus 250 - 300Ls, tātad komplekts no 750 - 1100Ls. Protams, var jau nopirkt abus nolietotus par 120 Ls, kuri pēc 2 nedēļām izies no ierindas. Nelietosiet, tak, projektoru ar aizvēsturisku izšķirtspēju un datoru, ar kuru vajadzīgo aplikāciju var atvērt labi ja līdz stundas beigām. Ja valsts vēlas sasniegt labu izglītības līmeni, tad izglītībā ir jāiegulda milzīgi līdzekļi un bez kurnēšanas, turklāt nevar cerēt, ka jau pēc mēneša situācija kardināli mainīsies. Uzlaboties kaut kas varēs tikai pēc daudzu gadu smaga darba. Sagraušana vienmēr notiek daudz ātrāk kā būvēšana. Izglītība ir grauta visus 20 neatkarības gadu. Grauta un grauta no visām pusēm. Ko tagad brīnīties par rezultātiem? Viss ir likumsakarīgi.
Fiksais vēl
F
Atradu, ka 2008. gadā Tukumā iepirkā tāfeles par apmēram 6500 latiem gabalā... Viena stradiņiem parādās vispār pa 9 pāri tūkstošiem... Stulbi ir minēt plikas tāfeles cenu - bez aprīkojuma tai vispār nav jēgas. Tāpēc es runāju par aprīkotu vienibu - ar visiem nepieciešamajiem palīglīdzekļiem!!!
Padumjā Latvija
P
Man kaut kādā tusiņā pirms gadiem 40 viens pofesors, akadēmiķis stāstīja: un iedomājies, nākotnē uz datora ekrāna bērnam parādīs ābolu un dators, kad bērns pieskarsies pie ābola pateiks - tas ir ābols". Toreiz domāju, ka profesoram čaiņikā īsais. Izrādās nē. Ko tik cilvēks neizdomātu, lai apturētu savu evolūciju :(
Fiksais
F
Šodienas konkursa uzvarētāji piegādās par 2400 Ls, kādu laiku atpakaļ manīju iepirkumā ciparu 8500 Ls! Diemžēl IUB izveidojis sistēmu, kas arhivā veiksmigi noslēpj 1 vienības cenu. Tā kā zinu, ko rakstu!
Nu jau nu gan
N
Interaktīvā tāfele bez datora maksā ap 1200 Ls (cita vairāk, cita mazāk). Jūs apgalvojat, ka par 1200 Ls var nopirkt 10 projektorus komplektā ar datoru - respektīvi, Jūsuprāt, projektors ar datoru komplektā ir nopērkams par 120 Ls? Apmēram tik maksā vislētākā projektora lampa no Acer (ko ir gadījies redzēt). Laikam jau pirms rakstīt, vajadzētu izdomāt, ko rakstīt.
O, māte Marija!
O
Vai interaktīvā tāfele ir tas, kas līdz šim pietrūka izglītības kvalitātes paaugstināšanai?
Fiksais
F
Šodien kārtējo interaktīvo tāfeļu piegādes konkursu vinnēja uzņēmums ar zīmīgu nosaukumu - Ateja. 55 tūkstoši mūsu naudiņas aizripos Lietuvas virzienā. Zimīgi, ka šī pastkastītes kompānija izceļ pasūtijumus vairāku miljonu apmērā - tā teikt, plaša profila speciālisti. Vai Latvijas uzņēmumi tikpat veiksmīgi ir Lietuvas vai Igaunijas tenderos? Dienas žurnālisti varēj papētīt šo jomu. PS. Interaktīvās tāfeles nogalina interaktivitāti. Par vienas tāfeles cenu var nopirkt 10 projektorus komplektā ar datoru. Līdz šim nav praktiski nevienas reālas programmas šai videi. Kārtējais izlobētais biznesa projekts ar vislielāko "otkatu". Vai kāds ir pētījis reālo ieguvumu no šīm tāfelēm izglitibā? Vai tās palielina skolēnu lasītprasmi vai domāšanu? Kino rādīšanai uz sienas ir daudz lētākas metodes!
G
G
Kolosāla naudas izšķiešanas akcija. 1. daudzi pasniedzēji joprojām neprot tās lietot, jo teiksim pat instrukcijas LV valodās nav. 2. daži no šiem aprīkotājiem pat servisu nespej veikt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas