Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ar “Kampēju” saistītos audio ierakstus ievietos internetā

Tā kā  Drošības policija atteikusies uzsākt kriminālprocesu saistībā ar audio ierakstiem, kas atspoguļoti žurnālista Lato Lapsas pārstāvētā SIA “Baltic Screen” publicētajā grāmatā “Kampējs. Stāsts par Andri Šķēli un vērdiņu”, tie tiks publicēti internetā, informē “Baltic Screen”.Marta beigās audio ieraksti, kuros dzirdamās balsis atgādināja vairākus sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, tostarp bijušās valsts amatpersonas, liekot domāt par deviņdesmitajos gados pastāvējušu grupējumu, kas valstiskus jautājumus lēmis savtīgās interesēs, un kas caurmērā atbilda grāmatā publicētajam sarunu atšifrējumam, tika nosūtīti ģenerālprokuroram Jānim Maizītim.

Taču nupat uz ģenerālprokuroram adresēto aicinājumu izvērtēt šos materiālus un to saturu, lai noskaidrotu, vai tie ir autentiski, nemontēti un nekoriģēti un vai tajos dzirdamajās sarunās nav kādu noziedzīgu nodarījumu pazīmju, savu atbildi sniegusi Drošības policija, kam šo iesniegumu un audio ierakstus nosūtīja Ģenerālprokuratūra.Drošības policijā tika pieņemts lēmums par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu sakarā ar to, ka iesniegtās personu sarunas nesatur norādi, ka ir noticis noziedzīgs nodarījums, tā savā ar 16.aprīli datētajā atbildē, ko parakstījis Drošības policijas priekšnieka vietnieks Ints Ulmanis, paziņojusi Drošības policija.“Tas nozīmē — Drošības policijas izpratnē sarunas, kurās tiek pieminēta, iespējams, Saeimas deputātu piekukuļošana un citas apšaubāmas aktivitātes, ir tikai nevainīga papļāpāšana un tiesībsargāšanas iestādes šoreiz, kad jāsaskaras ar Andra Šķēles un “Kampēju brālības” interesēm, ir izrādījušās jelkādā izmeklēšanā neieinteresētas,” secina “Baltic Screen” pārstāvji. “Baltic Screen”, kas “līdz šim it kā notiekošās izmeklēšanas interesēs šos ierakstus nepubliskoja”, tagad uzskata par nepieciešamu tos izvietot internetā, kur ar ierakstu saturu varēs iepazīties jebkurš interesents. Audioieraksti mp3 formātā no pirmdienas, 21.aprīļa rīta būs ievietoti atsevišķā interneta mājas lapas www.skele.lv sadaļā.Kā skaidro “Baltic Screen”, audio ieraksti, spriežot pēc visa, tapuši deviņdesmito gadu beigās, izmantojot kāda “Kampēju brālības” sanāksmes dalībnieka kabatā ieliktu diktofonu, tādēļ to kvalitāte ir ļoti vāja. Lai nemazinātu ierakstu autentiskumu, nav izmantotas nekādas tehniskas metodes dzirdamības uzlabošanai. Tāpēc, tos klausoties, iesakāms izmantot kvalitatīvu atskaņošanas aparatūru vai arī vērsties pēc speciālistu palīdzības, norāda “Baltic Screen”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas