Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ar prezidenta atbalstu taps ekspertu panelis internetā priekšvēlēšanu solījumu izvērtēšanai

Ar Valsts prezidenta Valda Zatlera atbalstu drīzumā taps ekspertu panelis internetā, lai izvērtētu pašreizējo Saeimas deputātu paveikto šajā sasaukumā un priekšvēlēšanu solījumus.

Stratēģiskās analīzes komisijas (SAK) vadītājs Roberts Ķīlis pavēstīja, ka 18.jūnijā plānots atklāt jaunu interneta vietni, kurā līdztekus domu apmaiņai tiktu izvērtēti arī politiķu piedāvājumi.

Ekspertīzi plānots veikt vairākos līmeņos. Pirmkārt, paredzēts izvērtēt Saeimas deputātu lēmumus un nostāju. "Vēlēšanas nav tikai par nākotni, bet arī par padarīto," piebilda Ķīlis.

Eksperti vērtēs partiju priekšvēlēšanu programmas un solījumus, tostarp populistiskos. "Piemēram, [Tautas partijas līderis Andris] Šķēle ir uzsēdies uz demogrāfijas jomas, ir jānovērtē, cik tas ir saprātīgi," minēja SAK vadītājs.

Runājot par ekspertu loku, Ķīlis sacīja: "Latvijā ir apmēram četri tūkstoši zinātnieku. Sāksim ar 250 līdz 300 cilvēkiem, kas ir kādreiz sadarbojušies ar SAK, ik pa laikam viņus mainot."

SAK iecerējusi analizēt politiķu priekšlikumus no saprātīguma viedokļa. Vienlaikus šo ekspertu analīzi izmantos arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, kuram regulāri tiek doti SAK ekspertu padomi un vērtējumi.

Saeimas vēlēšanas notiks 2.oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas