Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Ar prezidenta gādību tapusi filma par globālo sasilšanu

Trešdien pirmizrādi piedzīvo Ginta Grūbes dokumentālā filma “Laika jautājums”, kura tapusi ar Valsts prezidenta kancelejas, „Latvijas Valsts mežu” un „Latvijas Zaļā punkta” atbalstu. Filmas pirmizrādi apmeklēs arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, informē prezidenta kanceleja. Viņam paredzēta arī tikšanās ar skolēniem, lai uzklausītu skolēnu priekšlikumus par vides aizsardzību.

Filma veltīta globālās sasilšanas problemātikai, tās mērķis ir fiksēt un analizēt globālās sasilšanas draudus Latvijā, vērtēt apkārtējās vides pārmaiņu cēloņus, kā arī iezīmēt iespējamos risinājumus.

Dokumentālās filmas mērķauditorija ir skolēni. Vairāk nekā 300 Latvijas jauniešu, kas aktīvi iesaistījušies „Latvijas Zaļā punkta” skolu programmā – būs arī pirmie filmas skatītāji un vērtētāji. Filmu plānots arī nosūtīt demonstrēšanai Latvijas skolām.

Pārējie interesenti dokumentālo filmu „Laika jautājums” varēs noskatīties šā gada 13.septembrī Latvijas televīzijas 1.programmā.

Filmas idejas autors ir G.Grūbe, savukārt filmas „aizkadra balss” ir žurnālists Edijs Bošs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas