Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ar starptautiskajiem aizdevējiem runā par PVN samazināšanu grāmatām un viesnīcām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
no malas skatoties
n
Ar starptautiskajiem aizdevējiem runā par PVN samazināšanu grāmatām un viesnīcām Uzreiz redzams kas saimnieks kas kalps,kas nosaka un kas izpilda
zvirbulēns
z
Sveika, Bille! Tu, saulīt, man tās lietas neskaidro, viss tas teijāteris, kas te notiek, man ir saprotams. Dombrovskis te vienkārši sameloja, starptautiskie aizdevēji neko tādu nav prasījuši, īsāki sakot, lācītis melo, un tas ir slikti. Bet kam de facto pieder Latvija, es teiktu Latslāvija, jā šis ir ļoti interesants jautājums, skaidrs tik viens, latviešiem te maza teikšana, var pat teikt, ka ne kāda, ta i latviešu te pamaz, teju visi latslāvi :))))
Citāti
C
Viens citviet raksta: "Noteikti pretrunīgāk vērtētais punkts ir PVN un ienākumu nodokļa izmaiņas, taču tajā nav tik daudz pretrunu, kā varētu domāt. Ir taisnība, ka pasaules prakse saka – nodokļus samazināt un stimulēt patēriņu. Taču mūsu gadījumā, tas būtu bīstams solis, jo galvenokārt ekonomika patērē importa preces un tas tikai padziļinātu caurumu mūsu ekonomikā. Tādēļ PVN likmes paaugstināšanu uzskatu par pareizu soli, jo visvairāk tas sit pa kabatu tieši importa preču gadījumā." Un aizmirst, aizmirst, aizmirst, ka vietējo produkciju, kas bieži vien ir dārga jau pašizmaksas dēļ, tas ietekmēs vēl izteiktāk. Un aizmirst, aizmirst, aizmirst, ka, piemēram, saldumu plauktos jau tagad imports dominē absolūti.
Citāti
C
Partijas Jaunais laiks (JL) premjera amata kandidāts Valdis Dombrovskis kategoriski iebilst Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) prasībām samazināt pensijas. Dombrovskis uzskata, ka SVF ieteikumi ir nepieņemami, jo nevar krīzes radītās problēmas risināt uz sociāli mazaizsargāto iedzīvotāju rēķina. Teorētiski nevar izslēgt, ka Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) var pieprasīt, lai pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme Latvijā tiktu palielināta līdz 24 %, atzīst premjers Valdis Dombrovskis.
Bille
B
SVF savu naudiņu mums neatdod, bet aizdod. Kad Tu no kādas komercbankas prasītu aizdevumu, tad banka Tev prasītu biznesa plānu, lai redzētu, vai aizdevumu varēsi atdot. Ja Latvija turpinātu saimniekot pa savam, tad mums vajadzētu visu laiku aizņemties, aizņemties, aizņemties. No Latvijas pieprasītās reformas ir tāds kā biznesa plāns, lai nekrītam iekšā mīnusos mūžīgi. Ārprāts, man kauns ka tik pašsaprotamas lietas skaidroju. Kam de facto pieder Latvija ir pavisam cits stāsts.
Alef
A
Grāmatas OK. Bet kāpēc viesnīcām? Viesnīcu cenar rodas ne jau no PVN, bet no viesnīcu uzcenojumiem un nespējas ekonomiski strādāt. Ir svarīgākas lietas, kam samazināt PVN. Samazinot PVN pārtikai samazinātos arī cenas restorānos un viesnīcās ar iekļautu ēdināšanu;)
Bille
B
Tāpēc, ka pārtikai vai komunālajai nav tādu aizstāvju kā Naglis.
Karamba
K
Cik nu dzirdēts, tas aizdevēji vispār nenosaka kādas konkrētas nodokļu likmes.Godmnis tāpat pūta pīlītes par pvn celšanu.Aizdevēji prasa strukturālas reformas un izskata to ko piedāvā Latvija,tā kā pvn celšana grāmatām un viesnīcām ir pašmāju ražojums,jeb kāds te baigi smagi melo.
dzeris .
d
Un kāpēc taisni grāmatām un viesnīcām, nevis, teiksim, pārtikai un komunālajiem?
@
@
Līdz šim visas ziņas bija par to, ka ES un aizdevēji PVN paaugstināt neprasīja. Kas tagad atkal par jaunu dzejas laiku?
zvirbulēns
z
šorīt intervijā Latvijas Radio norādīja, ka bez aizdevēju atļaujas PVN samazinājumu vienpusēji Latvija nedrīkst veikt. ------------------------ Ārprāts, Latvja jau de facto pieder citiem, proti varu te jau realizē kādi citi :(((

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas