Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Argentīna sola rūpīgi izvērtēt Vīķes-Freibergas kandidatūru ANO ģenerālsekretāra amatam

Argentīnas ārlietu ministrs Horhe Tajana (Jorge Taiana) solījis rūpīgi izvērtēt Latvijas prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas kandidatūru ANO ģenerālsekretāra amatam. To Tajana pavēstījis ārlietu ministram Artim Pabrikam Ņujorkā ANO Ģenerālās Asamblejas sesiju laikā, aģentūru BNS informēja Ārlietu ministrijas preses centrā.

Pabriks norādīja, ka Baltijas valstis pieņēmušas šādu lēmumu, jo Latvijas prezidente ir spēcīga personība, kas var sniegt lielu ieguldījumu ANO tālākā attīstībā. Pabriks aicināja Argentīnas ārlietu ministru apmeklēt Latviju, lai sīkāk pārrunātu sadarbības iespējas. Jau vēstīts, ka Baltijas valstu līderi 15.septembrī nolēma Latvijas prezidenti oficiāli izvirzīt ANO ģenerālsekretāra amatam.

Ganas pārstāvja Kofi Annana otrais piecu gadu termiņš šajā amatā noslēgsies gada beigās. Lielākā daļa ANO dalībvalstu uzskatot, ka viņa pēctecim ir jābūt no Āzijas, tādējādi ievērojot nerakstīto principu par ģenerālsekretāra izvēli no visiem pasaules reģioniem pēc kārtas.

Paredzēts, ka astoto ANO ģenerālsekretāru šoruden izvēlēsies ANO Drošības padome, kuras piecām pastāvīgajām dalībvalstīm - ASV, Francijai, Krievijai, Ķīnai un Lielbritānijai - būs izšķiroša loma lēmuma pieņemšanā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas