Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Arī 10. Saeimā deputātu radinieki tiks algoti kā palīgi un konsultanti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lasītāja
l
man kā šīs zemes pilsonei gan nav skaidrs kā var būt deputāts ar kaut kādiem palīgiem ja paši ar uzticēto darbu netiek galā tad laikam būs jādom;a par par citām vēlēšanam lūk kur aizplūst mūsu nodokļu naudiņa kauns
Monika Levinski
M
Gribētos man saprast, vai es Bilam Klintonam esmu radiniece vai nē.
Skolotaja
S
Diena.lv, Jums ari laiks noalgot paligus, kuri prot rakstit rakstus gramatiski pareizi! Tik daudz kludu viena isa raksta! Kauns.
Tā ir, bet tā nav jābūt
T
A/g DEPUTĀTI , ja tas ir nelikumīgi, lūdzu, nedariet tā! Jo tad nevienam nebūs tiesību mūs - vienkāršos mirstīgos, sodīt pēc Jūsu veidotajiem likumiem, ja mums kaut kur paslīdēs kāja vai roka... Es to pilnā nopietnībā saku un domāju. Tā būs galvenā motivācija pie mēģinājuma, piemēram, mani sodīt pie jebkāda pārkāpuma - jauša vai nejauša.
Mg
M
Munuprāt vislabākais varianats būtu, ja katrs deputāts ir mikrouzņēmējs, kuram valsts piešķir noteiktu summu un tad deputāts pats var izlemt cik un kādus padomniekus nodarbināt.
Limpopo
L
Deputātu kungi, pirms runākiet, padomājiet. Brigmanis- Par sievu īdz mūža galam, bet ko tad, ja atkal šķirsies? Viņš taču zin, ka no tā nemirst. Lācis- Vai nav laiks beigt māžoties, ja par intīmu lietu kļuvusi politikapolitika.
phe
p
deputātu skaitu vajag samazināt līdz kādiem 30deputātiem! algas viņiem pacelt par 50% un katrs pats lai lemj vai ņemt palīgu (maksājot no savas algas) vai pats tiek ar visu galā!
iedomāts interešu konflikts
i
piekrītu, ka tauta ir tiesiga lemt vai deputātiem vispār palīgus vajag, bet, ja tauta ir nolēmusi, ka deputātiem palīgus vajag (un šobrīd tauta likumdevēja personā tā ir lēmusi) , tad tālākais ir deputāta kompetencē. Attiecībā uz ideju, ka uz šiem amatiem jāsludina konkurss, jāatzīst, ka tā ir diezgan murgaina, jo: 1) Latvijā gandrīz visos konkursos (arī Jaunā laika vadītajās un pārraudzītajās iestādēs) uzvar tie, kuriem ir jāuzvar; 2) mēģinājums deputātam no malas piespēlēt par par palīgu cilvēku, kuram viņš neuzticas, nozīmē tikai to, ka šīs (palīga) funkcijas netiks pilnvērtīgi veiktas; 3) ja tauta ir uzticējusi deputātiem lemt par visas valsts budžetu un citas svarīgas lietas, tad palīga izvēle ir pēdējā pozīcija, kurā tautai ir jēga iejaukties.
KLM
K
Vienmēr esmu uzskatījis, ka viņa ir mans labākais palīgs.Cik es ilgi dzīvošu, tik ilgi tā uzskatīšu'', skaidroja Brigmanis. ................................................. ............................................................ ........................ Jā, mainās laiki, mainās arī tikumi - savulaik Brigmanis, kalpodams okupantiem poļitruka činā, uzskatīja, ka viņa labākais palīgs ir biedrs Ļeņins...mūžam dzīvais!!!
Lelle
L
Gluži tā nav!!! Deputāta palīgam algu maksā tauta un tikai tauta ir tiesiga lemt vai tiem deputātiem vispār palīgus vajaga! Iespējams, ka labāk deputātiem piemest kādu latu algai klāt un lai rukā vien paši bez jebkādiem palīgiem, arī interešu konflikti izpaliks. Bet, ja tiešām bez palīga kā bez rokām, tad uz katra palīga vietu jāsludina konkurss kā uz jebkuru valsts darbnieka amatu, kā to tagad darīs Čigāne...tikai stulbākais ir tas, ka tajos amatos nevērtē neviena kandidāta profesionalitāti, bet joprojām saliek radus, draugus, vajadzīgos cilvēkus...nu tāpat kā ministros. Kamēr tas tā notiks, nekas šinī valstī nemainīsies.
Krokodils Gena
K
Kas ir lielāks mēsls - Jakrins vai Lācis?
Voldemārs
V
Lācis malacis. Atklāti, patiesi un pareizi.
iedomāts interešu konflikts
i
Šis ir iedomāts interešu konflikts. Deputāta palīgs nav darbinieks, kuram valsts ir uzlikusi noteiktu darba apjomu, kura veikšanas uzraudzība ir uzticēta deputātam. Šajā gadījumā deputāts pats nosaka palīga darba apjomu un pats zin, vai palīgs to ir veicis atbilstoši prasībām. Interešu konflikts.būtu tad, ja deputāta palīgam valsts būtu uzlikusi noteiktu darba apjomu un tā veikšanas uzraudzība būtu uzticēta deputātam. Tad deputāts, pieņemot darbā savu radinieku, varētu apblēdīt valsti it kā pasakot, ka palīgs ir izpildījis valsts uzliktoi darba apjomu, lai gan palīgs to nebūtu izpildījis.
Oskars
O
Latvijas Saeima ir kārtīgs bandītu BĒRNUDĀRZS.......
Tā ir deputāta kompetence
T
Katram deputātam Tauta ir uzticējusi pienākumu un tiesības lemt par ļoti, ļoti svarīgām lietām. Arī palīga izvēlei vajadzētu būt deputāta paša kompetencē. Deputātam pašam ir jāzin, kurš vislabāk varēs pildīt palīga pienākumus un kuram cilvēkam viņš var pilnībā uzticēties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas