Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Arī AT Senāts attaisno Bauskas policistus par alkohola ietekmes pārbaudes protokola viltošanu

Augstākās tiesas (AT) Senāts otrdien atstāja spēkā attaisnojošo spriedumu Bauskas policistiem par alkohola ietekmes pārbaudes protokola viltošanu.

AT preses sekretāre Baiba Kataja informēja, ka 2007.gada 24.novembrī toreizējais Valsts policijas Bauskas rajona policijas pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieks Uģis Spalis ar dienesta automašīnu Bauskas rajona Īslīces pagastā nobrauca no brauktuves un negadījumā guva traumu.

Avārijas vietā ieradās inspektors Raivo Gruzda, kurš nogādāja Spali policijas iecirknī. Spalis atteicās veikt pārbaudi par alkohola ietekmi viņa izelpojamā gaisā, apsolot ierasties Bauskas slimnīcā, ko neizdarīja.

Kad Gruzda ieradās Spaļa dzīvesvietā, lai nogādātu viņu slimnīcā, Spalis zvanīja Intam Briedim un vienojās, ka pārbaudi par alkohola ietekmi veiks viņam. Bauskas slimnīcas uzņemšanas nodaļā, ārstam nepārliecinoties par pārbaudāmās personas personību, Briedim veiktas asins analīzes.

24.novembra vakarā Spalim kļuva slikti un viņu ievietoja slimnīcā. Tur viņam veica asinsanalīzes, un mediķi konstatēja, ka asins paraugi nesakrīt ar tiem, kurus Spalis it kā nodevis no rīta. Paraugu asinsgrupas bija vienādas, bet nesakrita rēzus rādītāji.

Pirmās un otrās instances tiesa visus trīs apsūdzētos atzinusi par nevainīgiem un attaisnojusi. Savā spriedumā Zemgales apgabaltiesa atzina, ka tas, kādas tiesības medicīniskās pārbaudes protokols piešķir un no kādiem pienākumiem atbrīvo, prokuroram bija jānorāda lēmumā par personas saukšanu pie kriminālatbildības vai apsūdzība bija jāprecizē pirmās instances tiesā.

Nekvalitatīva pirmstiesas kriminālprocesa darba dēļ un nepamatotas apsūdzības uzrādīšanas dēļ AT Senāts otrdien prokurora protestu noraidīja.

AT Senāta lēmums nav pārsūdzams.

Top komentāri

nv
n
no comments.
sasodīts
s
Viens likums, viena taisnība visiem. :(
......
.
Par bandītiem sliktāki ir pērkami "kruķi".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas