Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Arī Kariņš patīkami pārsteigts, ka sarunas ar KPV LV bijušas konstruktīvas

Partiju apvienības Jaunā Vienotība (JV) un partijas KPV LV sarunas par sadarbības iespējām jaunajā Saeimā bija negaidīti konstruktīvas un tajās iezīmējās vairāki kopsaucēji, piektdien pēc tikšanās žurnālistiem sacīja JV priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš. Arī KPV LV Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems apgalvoja, ka sarunas bija konstruktīvas un partijām bijusi līdzīga izpratne par medikamentu cenu samazināšanu un par valsts valodas izmantošanu skolās un bērnudārzos.

Jāatgādina, ka pirms dažām dienām Jaunās konservatīvās partijas premjera amata kandidāts Jānis Bordāns Latvijas Televīzijas raidījuma Rīta Panorāma ēterā arī pauda izbrīnu, ka KPV LV uz sadarbību bijusi vērsta pat vairāk nekā Attīstībai/Par!, ar kuriem arī Bordāna vadītais politiskais spēks tikās pirmajā sarunu raundā.

Pēc JV sarunām ar KPV LV gan Kariņš, gan Gobzems atzina, ka vienam no jautājumiem nākamās valdības darba kārtībā jābūt reģionālajai reformai. Kariņš vērsa uzmanību, ka svarīgas ir arī detaļas, kādā veidā to paredzēts īstenot.

JV priekšsēdētājs norādīja, ka abām partijām ir vienprātība, ka ir jāizbeidz netaisnīgā obligātās iepirkuma komponentes sistēma. Līdz šim gan abām partijām atšķīrās piedāvājums, kā to paveikt, bet par par detaļām ir iespējams vienoties, norādīja politiķis.

Gobzems uzsvēra, ja viņš būs Ministru prezidents, tad koalīcijas padomes nebūs un tā vietā tiks stiprināts Ministru kabineta darbs. Tāpat sava loma "reāli būs jāpilda" ministriju parlamentārajiem sekretāriem, viņš teica. Vaicāts, vai tiks rīkotas kopīgas koalīcijas deputātu un ministru sanāksmes, politiķis norādīja, ka šodien šāda iespēja nav apspriesta.

Kariņš piebilda, ka var strādāt dažādi, gan ar, gan bez koalīcijas padomes. Viņš atsaucās uz iepriekšējo pieredzi, kad, strādājot bez koalīcijas padomes, radās domstarpības starp valdību un Saeimu.

Gobzems pieļāva, ka "KPV LV" nākamā tikšanās ar Jauno konservatīvo partiju (JKP) varētu notikt otrdien vai trešdien. Viņš arī norādīja, ka Saeimas Prezidija un komisiju vadības ievēlēšanas jautājumi pašlaik nav aktuāli, jo tādi kļūs tad, kad sanāks jaunais parlamenta sasaukums.

Piektdien turpinās vairāku partiju divpusējās sarunas par jaunās valdības veidošanu.

JKP šodien plānoja atkārtoti tikties ar KPV LV, "Attīstībai/Par!, Nacionālo apvienību un Jauno Vienotību. Tomēr KPV LV nolēma vispirms tikties ar katru no Saeimas jaunajā sasaukumā ievēlētajām partijām un tikai tad atkārtoti runāt ar JKP, līdz ar to piektdien JKP un KPV LV tikšanās vēl nenotiks.

JKP šodien tikšanās laikā izteikusi piedāvājumu NA darboties topošajā koalīcijā.

( pievienotas 5. līdz 7. rindkopas)

Top komentāri

a ko ta nu?
a
TIk negodīgs demagogs - viens no ļaunprātīgākajiem administratoriem, reiderisma shēmu īstenotājs- kā Gobzems nedrīkst vadīt valsti.
Es nevaru pie tiesas
E
apzveret, ka gobzemam un karrinjam (tapat kaiminjam) ir netrad. sex. orientacija, kaut gan vinji pec tadiem man izskatas, tomer par karinja "gudribu" vai gobzema "godapratu" nevaru dot ne spragushu kakji...
žurkulēns
ž
Kā smilšu kastē muld par medikamentiem un bērnudārziem, kamēr būtu jārunā - un vislabāk jārīkojas - elementāri godīgi visās jomās un vispirmām kārtām kritiski svarīgajās: valsts virzība, tiesiskums, cilvēku vienlīdzība. Vai KPL to var? Jautājums retorisks. Un Kariņš jau arī te tikai kāzu ģenerālis... Jūs viņam uzticētu valsts vadību?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas