Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Arī koalicijas politiķi piedalās referendumā

Referendumā par Satversmes grozījumiem piedalījušies arī vairāki koalīcijas politiķi, liecina _Dienas _veiktā aptauja. Tāpat Balvos savu izvēli izdarījis 9.Saeimas deputāts Juris Boldāns.

Piemēram, referendumā piedalījies Rīgas domnieks, TB/LNNK valdes loceklis Einārs Cilinskis, kas sarunā ar Dienu neslēpa, ka atbalstījis grozījumus. Viņaprāt, šī referenduma rezultāti varētu būt zināms virziens uz demokrātijas nostiprināšanos valstī. Tā, pēc viņa teiktā, būs arī gadījumā, ja pilsoņu pārstāvniecība referendumā nebūs pietiekama, lai grozījumi stātos spēkā, jo arī tad vairāk būs jāņem vērā tautas viedoklis. Vaicāts par partijas nostājas ietekmi jautājumā par referendumu, E.Cilinskis norādīja, ka partijas pārstāvju paziņojumi neuzliek nevienam par pienākumu nepiedalīties. Diena jau ziņoja, ka īpaša lēmuma TB/LNNK par dalību referendumā nav bijis, bet vēlētājus partija aicināja pārdomāt dalību referendumā, vienlaikus neaicinot viņus nepiedalīties vai balsot pret.

Tautas nobalsošanā piedalījies arī Gulbenes domes priekšsēdis Nikolajs Stepanovs, kas ir viens no aktīvākajiem Tautas partijas (TP) pašvaldību vadītājiem. Savu dalību referendumā viņš skaidroja ar nepieciešamību pilsoņiem būt aktīviem un izteikt savu viedokli. Viņš neatklāja, vai ir balsojis par, vai pret Satversmes grozījumiem, taču bija gandarīts, ka gulbenieši izrāda lielu interesi par dalību referendumā.

Citi Dienas aptaujātie TP pašvaldību vadītāji bija atvaļinājumā un tautas nobalsošanā nav piedalījušies. Talsu mērs Aivars Lācarus kopā ar citiem rajona padomes kolēģiem sestdien no rīta devies desmit dienu ilgā braucienā ārpus valsts, uzsverot, ka tas tiek apmaksāts par saviem līdzekļiem. Tie kas vēlējušies, pirms izbraukšanas varēja nobalsot, skaidroja A.Lācarus. Madonas domes priekšsēdis Andrejs Ceļapīters arī ir atvaļinājumā un savā zemnieku saimniecībā Praulienā kūla graudus. Referendumā viņš nav piedalījies, jo neatbalsta konkrēto Satversmes grozījumu redakciju. Jelgavas mērs Andris Rāviņš (ZZS), tāpat kā Ogres mērs Edvīns Bartkevičs, kas pārstāv LPP/LC sadarbības partnerus no partijas Ogres novadam, sacīja, ka vēl nav izlēmuši, vai piedalīties referendumā.

Kā noskaidrojusi LETA, Balvos savu izvēli izdarījis arī 9.Saeimas deputāts Juris Boldāns, taču viņš nevēlējās atklāt, kā ir nobalsojis. "Tās tomēr ir vēlēšanas, un es drīkstu neatbildēt, kāda bijusi mana izvēle," teicis J.Boldāns. Viņš arī norādījis, ka prognozēt referenduma rezultātus ir sarežģīti, jo pārāk daudz balsu nepieciešams, lai grozījumi Satversmē stātos spēkā. J.Boldāns piedalījies Saeimas vēlēšanās no TB/LNNK saraksta, taču saistībā ar apsūdzībām par vēlēšanu biļetenu viltošanu no partijas izstājās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas