Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Arī Latvijā pazīstami cilvēki iestājas pret Ķīnā piespriesto nāvessodu tibetiešiem

Vairāk nekā 90 Tibetas atbalstītāju ir parakstījušas aicinājumu Ķīnas Tautas Republikas varasiestādes nesodīt ar nāvi divus tibetiešus - Lobsang Gyaltsen un Loyak, informē biedrība Latvija Tibetai. Nāvessoda izpilde var tikt veikta tuvāko nedēļu laikā, norādīts biedrības izplatītajā paziņojumā.

Saskaņā ar spriedumu, abi ir notiesāti par tīšu ķīniešiem piederoša īpašuma dedzināšanu, kā rezultātā bojā gājuši cilvēki. Dedzināšana notika Lhasā, šī gada 14.martā, kad miermīlīgas Tibetas mūku izraisītās četru dienu protesta akcijas pārauga pilsētas mēroga nemieros. Kā vēstīts biedrības Latvija Tibetai paziņojumā, 8.aprīlī laikrakstā Xinhua rakstīts, ka abi tiek sodīti ar nāvi lai remdētu cilvēku dusmas.

Aicinājumu parakstījis Nobela prēmijas laureāts Lehs Valensa un Nobela prēmijas laureāts un bijušais Dienvidāfrikas prezidents Frederiks Vilems de Klerks, kā arī daudzi citi. Latvijā aicinājumu parakstījuši aptuveni 40 cilvēki. Kā liecina informācija mājas lapā www.tibetnetwork.org parakstītāju vidū ir politiķi – Silva Bendrāte, kas ir Saeimas deputātu Tibetas atbalsta grupas vadītāja, Sandra Kalniete, Janīna Kursīte, Inguna Rībena, kā arī daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki -  Andris Buiķis, Juris Rubenis, Ieva Akurātere, Marina Kostaņecka, Ieva Kolmane un daudzi citi.

Aicinājumā teikts: „Mēs vēršamies pie Ķīnas Tautas Republikas varasiestādēm ar aicinājumu atcelt lēmumu izpildīt nāvessodu šiem protestētājiem un nodrošināt viņiem iespēju vēlreiz stāties tiesas priekšā, šoreiz prāvā, kas būtu atbilstošāka starptautiskajiem standartiem, ko Ķīna, pēc pašas vārdiem, ievērojot. Pirmā norma, kas jārespektē, ir prasība, lai tiesas prāva būtu kontrolējama un atvērta starptautiskai novērošanai.”

www.tibetnetwork.org ir koalīcija kas sastāv no 167 Tibetas atbalsta grupām visā pasaulē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Dalailama stāvokli Tibetā salīdzina ar elli uz zemes

Deputātu grupa Tibetas atbalstam sūtīs vēstuli Ķīnas vadībai

Saeima noraida deklarāciju par Tibetu

Pie Ķīnas vēstniecības piketē 200 cilvēku

Biedrības «Latvija Tibetai» atklātā vēstule Valsts prezidentam

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas